سایت خبری طلا

توليد سالانه 5 تن طلا در كشور

رئيس سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني گفت: هم اكنون ميزان توليد طلا در كشور سالانه 5 تن است كه اين ميزان براساس برنامه پنجم توسعه بايد به 25 تن برسد.




محمدتقی کره ای امروز در نشستی خبری ضمن بیان این مطلب افزود: هم اکنون میزان کل تولید طلا در دنیا 2500 تن در سال است که با توجه به اینکه وسعت کشور ما یک درصد وسعت کل جهان است، میزان تولید طلا در کشور ما نیز باید به 25 تن در سال برسد.

وی ادامه داد: هم اکنون تولید سالانه طلا در کشور 5 تن است که طبق هدف گذاری انجام گرفته در برنامه پنجم توسعه این میزان به 25 تن خواهد رسید.

کره ای افزود: هم اکنون ذخایر معدن ساریگونی 14 تن است که به طور قطع تا 60 تن نیز ذخیره دارد و ذخیره احتمالی آن 140 تن است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه امسال سال جهاد اقتصادی نام گرفته است،گفت: برنامه ریزی های سازمان به سمت تمرکز بر مطالعات زمین شناسی در مناطق مختلف و مجهز شدن به فناوری های نوین پیش می رود.

وی ادامه داد: در زمینه تجهیز فناوری های نوین برای اکتشافات جدید، پتانسیل بالایی در کشور وجود دارد اما تحقق این امر نیازمند تامین منابع مالی مناسب است.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی تصریح کرد: هر کیلومتر خطی تحقیقات ژئوفیزیک هوایی بین 25 تا 100 دلار هزینه می برد و در برنامه پنجم توسعه 70 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه این بخش در نظر گرفته شده است.

کره ای درباره سهم زمین شناسی از تولید ناخالص داخلی گفت: سهم معدن در تولید ناخالص داخلی کمتر از یک درصد است که اگر صنایع معدنی را نیز به آن اضافه کنیم، این میزان کمی بیشتر از یک درصد می شود.

*پرداخت بخش عمده ای از مطالبات پیمانکاران

کره ای درخصوص میزان بدهی سازمان زمین شناسی به پیمانکاران بخش خصوصی، گفت: میزان کل مطالبات پیمانکاران 18 میلیارد تومان است که تاکنون بخش عمده ای از آن پرداخت شده است.

وی ادامه داد: میزان مطالبات باقیمانده پیمانکاران نیز 3 میلیارد تومان است که تا پایان سال پرداخت می شود.

*ضرورت سرمایه گذاری سالانه 45 میلیارد تومان در بخش اکتشاف

کره ای درخصوص میزان سرمایه گذاری مورد نیاز در بخش اکتشاف نیز افزود: هزینه ای که برای بخش اکتشاف در دنیا اختصاص می یابد، 12 میلیارد دلار است که 33 درصد آن صرف دستیابی به اطلاعات پایه می شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه با توجه به این اعداد و ارقام سالانه 45 میلیارد تومان باید در کشور در بخش اکتشافات هزینه می شود، گفت: در سال آینده با توجه به برنامه ریزی ها و بودجه بندی پیش بینی شده سرمایه گذاری مناسبی در این بخش صورت می گیرد.

* 60 درصد بودجه امسال پرداخت شده است

این مقام مسئول تصریح کرد: میزان بودجه پیش بینی شده برای سال جاری 22 میلیارد تومان در طرح های عمرانی و 7 میلیارد تومان بودجه جاری بوده که تاکنون 60 درصد آن تحقق یافته و مابقی آن تا پایان سال پرداخت می شود.

وی درخصوص میزان مشارکت بخش خصوصی در اکتشافات معدنی گفت: تا سال 86، 92 درصد مطالعات ژئوشیمیایی توسط خارجی ها انجام می شده که هم اکنون بخش عمده ای از آن توسط بخش خصوصی داخلی انجام می گیرد.


رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی تصریح کرد: هم اکنون در صدور خدمات فنی و مهندسی جایگاه بالایی در دنیا داریم و رشد بخش اکتشافات مناسب است.

* تحریم در بخش اکتشافات منشاء خیر بوده است

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: با وجود اینکه تحریم به طور طبیعی مشکلاتی را در اجرای برنامه ها ایجاد می کند، اما این موضوع در بخش زمین شناسی و اکتشافات کشور منشاء خیری بوده است.

وی خاطرنشان کرد: فشارهای ناشی از تحریم کشورهای غربی موجب شده که نیروهای داخلی به سمت خودکفایی در تجهیزات پیش روند.