انقلاب جدید در حوزه اینترنت

یک کارشناس فناوری اطلاعات با بیان ضرورت فرهنگ‌سازی مناسب برای ورود اینترنت اشیاء به کشور، مزایای استفاده از اینترنت اشیاء را تسهیل در امور مربوط به ترافیک شهری، سلامت و بهداشت، کشاورزی، صنعت و امور خانه‌داری عنوان کرد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا به نقل از ایسنا ، مصطفی پورعلی - کارشناس حوزه فناوری اطلاعات - در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که قبل از این که به فکر ورود فناوری‌های جدید به کشور باشیم، باید به فکر فرهنگ سازی مناسب برای آن باشیم، گفت: برای استفاده درست از تکنولوژی‌های نوین باید به کاربران از قبل آموزش‌های عمومی داده شود تا به آسیب‌های کمتری در این حوزه برخوریم.

وی با اشاره به تکنولوژی نوین اینترنت اشیاء در دنیا درباره این فناوری، اظهار کرد: اینترنت اشیاء در ساختمان‌ها و مجتمع‌های بزرگ برای استفاده درست و تنظیم مصرف انرژی می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. این فناوری همچنین در کنترل سیستم‌های هوشمند یا PMS، سلامت و بهداشت، ترافیک، کشاورزی، حمل و نقل و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این کارشناس حوزه آی تی ادامه داد: پیش بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۳۰ میلیارد دستگاه به سیستم اینترنت اشیاء مجهز باشند. این وسائل می‌توانند وسائل منزل، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، برق منزل و همچنین دستگاه‌های پزشکی برای کنترل بیماری‌ها و سیستم‌های کنترل ترافیک شهری برای کنترل ترافیک و آلودگی و ... باشند.

پورعلی همچنین با اشاره به امکان هوشمندسازی دستگاه‌های صنعتی، بیان کرد: به واسطه هوشمندسازی کارخانجات به وسیله فناوری اینترنت اشیاء می‌توانیم کاهش نیروی انسانی بومی را بدون کاهش بهره‌وری داشته باشیم و در عوض در حوزه‌های دانشی ایجاد اشتغال کنیم. همچنین بسیاری از کسب‌وکارها را به واسطه اینترنت اشیاء می‌توان راه‌اندازی کرد.

این روزها بحث ورود فناوری‌های جدید به کشور خیلی داغ است. در صدر این فناوری‌ها اینترنت اشیاء قرار دارد که حوزه بسیار جذاب در حوزه فناوری‌های جدید اطلاعاتی و ارتباطاتی و موضوعی است که از طریق آن امکان کنترل وسائل منزل از راه دور فراهم می شود؛ تصور کنید وقتی در یک روز گرم تابستانی در راه منزل هستید و برای خنک شدن خانه تان در هنگام ورودتان گوشی همراه خود را روشن و کولرتان را روی درجه خیلی خنک تنظیم کنید!؟

اصطلاح «اینترنت اشیاء» اولین بار توسط کوین اشتون در سال ۱۹۹۹ بکار برده شد و برای نخستین بار توسط انتشارات مؤسسه MIT به دنیا معرفی گردید. اینترنت اشیاء به معنی یک شبکه جهانی از اشیاء مرتبط که هر یک دارای آدرس مختص به خود بوده که بر اساس قراردادهای استانداردشده‌ای با یکدیگر در ارتباط هستند. این سیستم جدید کنترل از راه دور و کنترل هوشمند اشیا و دستگاه‌ها امروزه در کشورهای توسعه یافته در سیستم‌های اداری و همچنین وسایل منزل بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد اما هنوز در ایران مقدامات استفاده از آن به صورت تجاری فراهم نشده است.

برچسب ها :