سایت خبری طلا

زيان400 هزار دلاري سرمايه‌گذاران فاركس

بعد ازاعلام غير قانوني بودن فعاليت فاركس از ابتداي امسال توسط سازمان بورس،200 شركت در اين خصوص شناسايي شدند كه جديدترين آمار كه توسط ايسنا منتشر شده است از زيان 400 هزار دلاري سرمايه گذاران فاركس حكايت دارد.


به گزارش سایت طلا به نقل از خبرگزاری ایسنا بعد ازاعلام غیرقانونی بودن فعالیت فارکس در ابتدای امسال توسط سازمان بورس، تعداد200 شرکت در این خصوص شناسایی شدند که تحت عناوین قانونی خود را کارگزار معرفی کرده و برای مشتریان خود خدمات جدید در بازار سرمایه ارائه می‌دادند.

این شرکت‌ها فعالیت‌هایی در زمینه مشتقات ارزی و ابزارهای مالی مبتنی بر دلار انجام می دادند و در زمینه مشتقات ارزهای دنیا از قبیل آپشن و فیوچرز ارز که مواضع شرعی آن‌ها زیر سوال بود و 95 درصد آن‌ها منتهی به ضرر می‌شد، فعالیت می‌کردند که فعالیت این گونه شرکت‌ها از ابتدای امسال جمع‌آوری شد.

به این ترتیب شرکت‌های بزرگی که اطلاعات خود را در اختیار سازمان بورس گذاشتند، به سمت فعالیت مشروع در بازار سرمایه هدایت شدند و پرونده برخی شرکت‌های زیان‌ده به مجتمع جرایم یارانه‌ای ارجاع شد.همچنین علاوه بر تعطیلی برخی شرکت‌ها، برخی از این پرونده‌ها با همکاری سازمان بورس حل و فصل شد و شرکت‌ها به درخواست مشتریان تمکین کرده و جبران خسارت کردند.

بعد ازمتوقف شدن فعالیت این شرکت‌ها زیان هنگفتی متوجه سرمایه گذاران شد و سازمان بورس با ایجاد سایت ویژه دریافت شکایت از زیان دیدگان فارکس اعلام کرد که اشخاص زیان دیده با مراجعه به این سایت و ارائه اطلاعات در خصوص شرکت و مدیران آنها، به سازمان بورس در جهت شناسایی شرکتها کمک کنند.

اما بعد از راه ‌اندازی امکان شکایت از طریق سایت سازمان بورس وبه صورت غیر حضوری، حجم شکایات وارده به دلیل ترس از به خطر افتادن آبرو، به نتیجه نرسیدن شکایت و یا سرمایه گذاری‌های خانوادگی و رفاقتی بسیار کمتر از حد مورد انتظار بود و بسیاری از زیان‌دیدگان از طرح شکایت صرف نظر کردند.

سرمایه گذاران چقدر ضرر کردند؟

با این حال طبق آمار اداره حقوقی سازمان بورس که در اختیار ایسنا قرار گرفته است، تاکنون 23 شکایت مکتوب توسط زیان دیدگان به سازمان بورس ارائه شده است که این افراد در مجموع از فعالیت در شرکتهای فارکسی 383 هزار و 624 دلار زیان کرده اند.

به این ترتیب طبق شکایت‌های ارائه شده به سازمان بورس، کسانی که در شرکت‌های فارکسی سرمایه گذاری کردند از950 دلار تا 4 هزار دلار،5 هزار دلار،2 هزار دلار،20 هزار دلار،12 هزار دلار و 50 هزار دلار دچار زیان شدند و در مجموع 383 هزار و 624 دلار ضرر کردند.

در حالی این میزان خسارت تنها از طریق شکایت‌های مکتوب برآورد شده است و قطعا میزان خسارت وارده به اشخاص بسیار بیشتر از این میزان است که سایر شکایات نیز به صورت تلفنی به سازمان ارائه شده است که این افراد از طرح شکایات به دلایل ذکر شده صرفنظر کردند علاوه بر اینکه برخی پرونده‌ها حل و فصل شد و خسارت افراد جبران گردید لذا برآورد دقیقی از میزان دقیق خسارت وارده نمی‌توان ارائه داد.

زیان دیدگان از شرکت‌ها خسارت بگیرند

پرویزشیری زاده ـ مدیر پیگیری تخلفات سازمان بورس ـ در این زمینه به ایسنا گفت: سازمان بورس در حالی شکایت های افراد را مدیریت کرده و کارگزاران فارکس را تحت تعقیب قرار می دهد که افراد زیان دیده باید خسارت خود را از همان شرکتها دریافت کنند و با مراجعه به شرکتهایی که در آنها سرمایه گذاری کردند، ضرر خود را جبران کنند.

وی با بیان اینکه از طریق سایت سازمان بورس شکایت از اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت شد، افزود: افراد زیان دیده با مراجعه به سایت سازمان بورس می توانند نسبت به ارائه اطلاعات در خصوص این شرکتها و میزان خسارت وارده اقدام کنند.

به گفته شیری زاده، پرونده شکایت افراد که به صورت مکتوب به سازمان بورس ارسال شده است به زودی به دادگاه جرائم رایانه‌ای ارجاع می شود.

فعالیت‌های فارکس در ایران کنترل شد

در این راستا معاون حقوقی سازمان بورس در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اعلام کرد: فعالیت‌های فارکس در ایران کنترل شده است وتهدیدی علیه سرمایه‌گذاران در کشور وجود ندارد ولی افراد باید مراقب باشند که در دام تبلیغات مجدد شرکت‌های فارکس و فعالیت‌ آن‌ها نیفتند.

به گفته فهیمی، شرکت‌های بزرگی که اطلاعات خود را در اختیار سازمان بورس گذاشتند به سمت فعالیت مشروع در بازار سرمایه هدایت شدند و پرونده برخی شرکت‌های زیان‌ده به مجتمع جرایم یارانه‌ای ارجاع شده است.همچنین علاوه بر تعطیلی برخی شرکتها، برخی از این پرونده‌ها با همکاری سازمان بورس حل و فصل شد و شرکت‌ها به درخواست مشتریان تمکین کرده و جبران خسارت کردند.

فهیمی همچنین اعلام کرد که این گونه شرکت‌ها در هر زمانی تحت تاثیر نوسانات ارز اعم از افزایش یا کاهش قیمت ارز ممکن است دوباره وارد عرصه فعالیت شوند و سرمایه‌های افراد را به این سمت هدایت کنند بنابراین ممکن است این نوسانات تهدیدی برای مردم باشند و مردم و رسانه‌ها باید هوشیار باشند.