واشنگتن پست در مطلبی نوشت: بر اساس گزارشها از جانب رسانههای دولتی کره شمالی، پیونگ یانگ در حال بررسی طرحی برای حمله با موشکهای میان برد بالستیک به پایگاههای نظامی آمریکا در گوام است.
این پیام چند ساعت پس از هشدار دونالد ترامپ – رئیس جمهور آمریکا – به کره شمالی در باره پاسخ آمریکا به تهدیدها با «آتش و خشم» منتشر شد.
این تهدیدها همچنین در حالی مطرح شده است که شورای امنیت سازمان ملل به اتفاق به وضع تحریمهای جدید علیه کره شمالی رای داده است.
رسانههای دولتی کره شمالی اغلب نسبت به انجام حملات علیه آمریکا هشدار داده اند، اما به طور معمول هدف این تهدیدها غیرمعلوم است و بر خلاف تهدید اخیر، هدف خاصی را شامل نمیشود.
حمله احتمالی کره شمالی به گوام – بخشی که دارای پایگاه هوایی و دریایی استراتژیک است- برای 160 هزار نفر ساکن این منطقه، عجیب نیست.
رئیس دانشگاه گوام و نماینده سابق در مجلس نمایندگان آمریکا در اینباره گفت: «هرگاه تنشها در این بخش از جهان بالا میگیرد، به طور معمول گوام نیز در آن دخیل خواهد بود. وقتی اهل گوام باشید و در اینجا زندگی کنید، این (تهدیدها) ناراحت کننده هستند ولی غافلگیرکننده نخواهند بود.»
فرماندار گوام روز چهارشنبه در یک پیام ویدیویی که در وبسایت یوتیوب منتشر شد، از اهالی گوام درخواست کرد آرامش خود را حفظ کنند.
گوام که نزدیک به 6500 کیلومتر از هاوایی و 3500 کیلومتر از کره شمالی فاصله دارد، یکی از پایگاههای نظامی بزرگ آمریکا در اقیانوس آرام شناخته میشود. تاسیسات نظامی در این جزیره که برای نیروی دریایی و هوایی آمریکا به طور مشترک میتواند مورد استفاده قرار گیرد، موجب شده است این منطقه به محل استقرار زیردریاییهای اتمی آمریکا و نیروهای ویژه این کشور، و نیز محل برخاستن بمبافکنهای استراتژیک آمریکا برای انجام عملیات بر فراز خاک ژاپن و شبه جزیره کره تبدیل شود.
از هنگامی که در جنگ اسپانیا و آمریکا در سال 1898، این جزیره به آمریکا واگذار شد، گوام به عنوان نقطهای استراتژیک شناخته شده است. نیروهای ژاپنی پس از حمله به پرل هاربر در سال 1941 به این جزیره فرار کرده و آن را اشغال کردند. برخی از مورخان تخمین زده اند نیروهای ژاپنی حدود 10 درصد از جمعیت این جزیره را قتل عام کردند.
حال، اقتصاد این جزیره بر گردشگری و برنامههای نظامی متکی است. نرخ بیکاری در این جزیره بسیار بالا گزارش شده است.
اخیرا تلاشهایی برای افزایش قدرت دولت محلی گوام، به خصوص از جانب سازمان ملل متحد، انجام گرفته است. اهالی گوام نمیتوانند در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شرکت کنند؛ با اینحال آنها میتوانند در انتخابات مقدماتی این کشور شرکت کنند. آنها همچنین نمایندهای در مجلس نمایندگان آمریکا دارند که حق رای دادن در این مجلس را ندارد.
بر اساس گفتههای رئیس دانشگاه گوام، این جزیره در بحث استراتژیک، اهمیت فزایندهای کسب کرده است.
وی گفت آمریکا باید از کشورهای متحد خود مانند ژاپن و کره جنوبی برای افزایش تجهیزات نظامی و جلوگیری از تنشهای احتمالی استفاده کند. با اینحال، وی این روند را طولانی و زمانبر توصیف کرد.
سامانه پدافند هوایی تاد نیز در این جزیره مستقر شده است. وجود این سامانه دفاعی در کره جنوبی مخالفتهای پیونگ یانگ و پکن را به همراه داشته است. کره شمالی و چین وجود این سامانه را به افزایش تنشها در منطقه ارتباط داده اند.
آمریکا در جزیره گوام نزدیک به 6000 نیروی نظامی دارد. برنامه اتمی کره شمالی و نیز حضور فزاینده نظامی چین در اقیانوس آرام موجب شده است شمار نیروهای نظامی مستقر در این جزیره افزایش یابد.
رئیس دانشگاه گوام گفت ساکنین این جزیره به طور عمده به حضور نظامی آمریکا در این منطقه 2 نظر متفاوت دارند. در حالی که رسانههای گوام بر اهمیت استقرار نیروهای نظامی آمریکا در این جزیره تمرکز میکنند و موجب میشوند ساکنین آن احساس کنند در مسائل کلان جهانی نقش دارند، برخی دیگر معتقدند نباید قربانی حضور در حساسترین بخش در تنشهای منطقه شوند.
انتهای پیام