شما دعوتید به بازدیداز نمایشگاه طلاوجواهر تبریز
-3 روز و 0 ساعت و-26 دقیقه
من می آیم فرم ثبت نام آنلاین

تشويش در نرخ سود بانكي

نظام بانكي كشور، اين روزها در مورد نرخ سود سپرده و تسهيلات روزهاي پرتلاطمي را مي‌گذراند. تعيين نرخ سود 18 درصدي براي خطوط اعتباري بانك مركزي، آن هم به شكل دستوري نظام بانكي كشور را دچار ابهام كرده است. همين امر باعث شده تا نرخ سود بين بانكي به بالاترين حد خود طي سال‌ها اخير برسد و بنا بر برخي اخبار در روزهاي اخير با نرخ حدود 20 درصد بين بانك‌ها رد و بدل شود.

خبر را برای من بخوان
به گزارش سایت طلا به نقل از ایسنا در شرایطی که جذب منابع از سوی بانک‌ها دشوارترین روزهای سال‌های اخیر خود را می‌گذراند و نقدینگی موجود در بانک‌ها تنها راه خروج را می‌شناسد، سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی به گونه‌ای اعمال می‌شود که به گفته بسیاری از کارشناسان و فعالان مرتبط با این حوزه به سکون سیستم بانکی کشور منجر شده است.

تعیین نرخ سود سپرده‌های بسیار کمتر از تورم از سوی شورای پول و اعتبار و جذابیت بازارهای ارز و سکه، این روزها تجهیز منابع را برای بانک‌ها بسیار سخت کرده و تکاپوی روسای شعب برای جذب مشتریان را به بالاترین میزان خود رسانده است.

به اعتقاد یک بانکدار در این شرایط بانک مرکزی که باید به کمک بانک‌ها بیاید نمک بر زخم آن‌ها می‌پاشد و نرخ سود تسهیلات سخت‌گیرانه خود را بسیار بالا تعیین کرده است.

بانک مرکزی که با در پیش گرفتن سیاست‌های انقباضی درصدد کنترل نقدینگی و تورم است از بیش از یک سال پیش خطوط اعتباری به بانک‌ها را متوقف کرده است و این خطوط فقط در شرایط خاص و با دستور رییس‌جمهوری به بانک‌ها اعطا می‌شوند که در این صورت دارای نرخ سود 18 درصدی هستند.

این در حالی است که حداکثر نرخ سود علی‌الحساب تسهیلات برای عقود مشارکتی 17 درصد است. نرخ سود عقود مبادله‌ای هم که 12 تا 14 درصد تعیین شده است. یعنی نرخ سود خطوط اعتباری بانک مرکزی از نرخ سود تسهیلات اعطایی بانک‌ها بالاتر است.

به نظر می‌رسد بانک مرکزی با تعیین این نرخ، عملا بانک‌ها را تشویق به دور زدن بسته سیاستی ـ نظارتی و نرخ‌های مصرح در آن می‌کند.

با این حال بانک‌های خصوصی و دولتی نیاز خود را به خطوط اعتباری پنهان نمی‌کنند و مشکل نقدینگی باعث شده تا آن‌ها مطالبه‌گر همین نرخ 18 درصدی و بالاتر از آن هم باشند.

بانک مرکزی بر سیاست‌های شدیدا انقباضی خود از هر سو تاکید دارد. از یک طرف جذب منابع سپرده‌گذاران را برای بانک‌ها سخت می‌کند و از طرف دیگر خط اعتباری اعطا نمی‌کند و اگر هم با دستور رییس‌جمهور این کار را کند با هدیه نرخ سود 18 درصدی همراه است.

نظام بانکی کشور روزهای سخت و دشواری را می‌گذراند و بانک مرکزی که باید حامی و در عین حال ناظر بر بانک‌ها باشد، بیشتر به فکر تجارت از طریق فروش ارز و سکه و ارائه خطوط اعتباری گران است تا حمایت و نظارت.