اسماعیل درگاهی در نشستی که امروز در شرکت بورس برگزار شد، گفت: یکی از ثمراتی که تلاشهای سال گذشته برای ما داشت نزدیک شدن فضای بخش خصوصی به بورس بود، چرا که عرضههای ما مربوط به بخش خصوصی بود. مثلا شرکت "های وب" که در هفتههای گذشته در بورس عرضه شد، کاملا خصوصی بود.
وی ادامه داد: از ابتدای سال ۱۳۹۶، شش جلسه هیات پذیرش برگزار شده و در هر جلسه یک شرکت را پذیرفتهایم. در آن جلسات درباره مسائل دیگری مانند اخراج شرکتها از بورس و طبقهبندی شرکتها در تابلوی بورس نیز بحث و بررسی شده است.
مدیر عرضه و پذیرش بورس تهران ادامه داد: در اولین جلسهای که در سال ۱۳۹۶ داشتیم با درج لیزینگ پارسیان که متعلق به گروه پارسیان است، موافقت کرد و فکر میکنم در این هفته عملیات انجام خواهد شد. این شرکت جزو شرکتهایی است که برای عرضه در بورس آماده است.
درگاهی اضافه کرد: در جلسه دوم بررسی شرکت کشت و صنعت دامپروری پارس را داشتیم که برای مجموعه دامپروری مغان و گروه بانک ملی است. در این جلسه به بررسی درج مولد برق یزد نیز پرداختیم که با هر دوی اینها موافقت شد.
وی توضیح داد: در جلسه سوم درباره شرکت انتقال دادههای آسیاتک بررسیهایی صورت گرفت که عملیات درج آنها در دست پیگیری است و در دسته چهارم شرکت سیمان فیروزکوه را مطرح کردیم. همچنین در جلسه پنجم پرداخت الکترونیکی سامان کیش متعلق به گروه بانک پارسیان مورد بررسی قرار گرفت.
مدیر عرضه و پذیرش بورس تهران، تاکید کرد: این شش شرکت در آستانه درج در بورس تهران هستند و اگر بندهایی که هیات پذیرش برایشان گذاشته رفع کنند، ظرف یکی دو هفته آینده به مرحله درج و عرضه میرسند.
درگاهی ادامه داد: احتمالا در نیمه دوم سال تعداد شرکتهایی که در هیات پذیرش مورد بحث و بررسی قرار میگیرند دو برابر نیمه اول سال خواهند بود. علاوه بر این در حال حاضر ۹ شرکت را در حال عرضه داریم و تمام کارهای مربوط به آنها انجام شده و فقط مانده که روی قیمت به توافق برسیم و همچنین ملاحظات بازار باید به ما اجازه دهد تا این شرکتها را عرضه کنیم. شش شرکت از آن تعداد مربوط به موردهای سال قبل هستند و سه مورد دیگر را نیز امسال در بورس درج کردیم.
وی توضیح داد: با توجه به این که عرضههای قبل کوچک بودند، ما راغب هستیم به سمت عرضههای بزرگتر برویم. از سال گذشته گروه صنعتی مینو متعلق به هلدینگ خودکفایی آزادگان که در بازارهای فرابورس است درخواست داد که برای ورود بورس کارهایش انجام شود. همچنین شرکت ترانسفرماتور توزیع زنگان امروز معارفهاش است و این شرکت ۵۰ میلیارد تومان سرمایهاش بوده و اگر اتفاق خاصی نیفتد در این هفته میتوانیم شاهد عرضهاش باشیم.
مدیر عرضه و پذیرش بورس تهران ادامه داد: علاوه بر این فولاد کاوه جنوب کیش را داریم که دی ماه سال گذشته درج شد. سرمایه این شرکت ۷۰۰ میلیارد تومان است. یکی از فولادیهای ما در کشور مشکل آب دارند، اما اگر این شرکت نیز قرنها کار کنند مشکل آب نخواهند داشت. با توجه به وضع خوب صنعت فولاد در بازارهای جهانی جزو کاندیداهای عرضهمان است.
درگاهی اظهار کرد: تامین سرمایه امید نیز از دیگر شرکتهایی است که منتظر ورود به بورس است. این شرکت سرمایه ۴۹۰ میلیارد تومانی دارد. شرکت بعدی شرکت مادر تخصصی مالی و سرمایه گذاری سیناست که متعلق به بنیاد مستضعفان است که سرمایهاش به ۱۵۰ میلیارد تومان میرسد. همچنین شرکت توسعه مولد نیروگاهی جهرم را داریم که نیروگاهی ۱۰۰۰ مگاواتی در استان فارس است و سال گذشته درج شد و با سرمایه ۲۴۰۰ میلیارد تومان متعلق به مجموعه بانک سپاه میباشد و میتواند جزو کاندیدای عرضه ما در پاییز باشد.
وی افزود: سه شرکت هم ما امسال به شرکتهای درج شده، اما عرضه نشده اضافه کردیم که میتوان از آنها به شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا اشاره کرد. این شرکت جزو کاندیداهای جدی ما به بورس است. البته ما ملاحظات بازار را برای ورود این شرکتها به بورس در نظر میگیریم. شرکت بین المللی ساختمان و صنعت مالی نیز سرمایه ۹۰ میلیارد تومانی دارد که البته کارهای این شرکت مقداری مانده، شرکت بعدی سرمایه گذاری شفا دارو متعلق به گروه مالی بانک ملی است.
مدیر عرضه و پذیرش بورس تهران اضافه کرد: ما همچنین ۲۳ شرکت در انتظار پذیرش داریم که از فیلتر اولیه ما گذشته است.
به گفته مدیر عرضه و پذیرش بورس تهران، شرکتهای پتروشیمی مروارید، تامین سرمایه ملت، شرکت ملی نفت کش، شرکت سیمرغ، شرکت طرح و توسعه آینده پویا، شرکت ایران سازه، تامین سرمایه نوین، صنایع کاغذ پارس، فروشگاه زنجیرهای افق کوروش، هلدینگ شستا، هلدینگ صدر تامین، هلدینگ عمران و حمل و نقل تامین، هلدینگ سیمان تامین، پلی پروپیلن جم، تولید فولاد سپید فراب کویر، برنج محسن، کیش بتون، مدیران خودرو و ارس خودرو جزو این ۲۳ شرکت در انتظار پذیرش هستند.
وی ادامه داد: با این حساب باید بگویم ۲۳ شرکت در انتظار پذیرش داریم ۹ شرکت آماده عرضه داریم و شش شرکت هم آماده درج هستند. در نتیجه تقریبا ۴۰ شرکت آماده به بورس داریم که تعدادی از اینها تا پایان سال عرضه میشوند و تعدادی نیز در سال آینده عرضه خواهند شد.
درگاهی در پاسخ به این که حق پذیرش شرکتها برای ورود به بورس چقدر است؟ گفت: در حال حاضر حق پذیرش شرکتها برای ورود به بورس ۱۰۰ میلیون تومان است، به نظر ما این مبلغ ناچیز است و تصمیم داریم این مبلغ را برای شرکتهای بزرگ افزایش دهیم.
انتهای پیام