به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی فوربس، در حالی که تصور عمومی این است که چین و هند بزرگترین خریداران فیزیکی طلا در جهان به شمار می روند ولی تازه ترین آمارهای رسمی نشان می دهد که خرید طلا به صورت فیزیکی د ر آلمان طی سال های اخیر به خصوص پس از بحران مالی و اقتصادی 2008 میلادی به طور فزاینده ای افزایش داشته است.
به طور سنتی اکثر کارشناسان اقتصادی بر این باورند که رشد تقاضای فیزیکی در بازارهای هند و چین عامل مهمی برای نوسانات قیمت طلا در بازارهای جهانی به شمار می رود. آمارهای رسمی نشان می دهد که واردات طلای هند در ماه سپتامبر با 31 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به 48 تن معادل 2 میلیارد دلار رسیده است.
خانوارهای هندی بزرگترین ذخایر طلای خصوصی جهان را در اختیار دارند. برآوردها نشان می دهد که خانواده های هندی بیش از 24 هزار تن نگهداری می کنند. این رقم از مجموع ذخایر طلای آمریکا، آلمان، ایتالیا فرانسه چین و روسیه بیشتر است.
ولی تازه ترین آمارهای شورای جهانی طلا نشان می دهد که طی سال گذشته بزرگترین وارد کننده طلای جهان نه هند و نه چین بوده اند. آلمانی ها با خرید 8 میلیارد دلار شمش سکه و سایر محصولات طلا به بزرگترین خریداران طلای جهان در سال گذشته تبدیل شده اند.
البته آلمانی ها در کوتاه مدت و به سرعت به بزرگترین خریداران طلای جهان تبدیل نشده اند. تحولات مربوط به بحران اقتصادی و مالی 2008 میلادی تاثیر زیادی بر تمایل بیشتر آلمانی ها برای خرید طلا داشته است.
پیش از بحران 2008 آلمانی ها بیشتر برای تقاضای سرمایه گذاری اقدام به خرید طلا می کردند و میانگین تقاضای سالیانه طلا در این کشور حدود 17 تن بوده است. ولی پس از بحران اقتصادی 2008 ذهنیت آلمانی ها نسبت به طلا به طور کلی تغییر کرده و تقاضا برای این فلز زرد به طور چشمگیری افزایش یافته است.
از سوی دیگر کاهش متوالی نرخ بهره از سوی بانک مرکزی اروپا نیز تاثیر زیادی بر رشد تقاضای طلا در آلمان داشته است. در 100 سال گذشته آلمان 8 پول ملی مختلف داشته است و این مساله موجب نگرانی شدید مردم این کشور شده است.
نظرسنجی ها نشان می دهد که در سال 2016 میلادی بیش از 42 درصد آلمانی ها اعتماد بیشتری به طلا در مقایسه با پول های رایج و سنتی داشته اند.
بانک مرکزی آلمان نیز طی 4 سال اخیر 674 تن از ذخایر طلای این کشور را از نیویورک و پاریس بازگردانده است. بانک مرکزی آلمان دومین ذخایر بزرگ طلای جهان را پس از فدرال رزرو آمریکا در اختیار دارد.