بازارهای جهانی نفت از تب‌وتاب افتاد

روز دوشنبه درحالی که سرمایه‌گذاران پیش از اجلاس اوپک در پایان این ماه، تمایلی به معاملات جدید بزرگ از خود نشان نمی‌دهند، بازارهای جهانی نفت گرمای خود را از دست داد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا به نقل از تسنیم، روز دوشنبه درحالی که سرمایه‌گذاران پیش از اجلاس اوپک در پایان این ماه، تمایلی به معاملات جدید بزرگ از خود نشان نمی‌دهند، بازارهای جهانی نفت گرمای خود را از دست داد. انتظار می‌رود سران اوپک در اجلاس خود در پایان نوامبر درمورد تمدید توافق کاهش تولیدات خود که با هدف بالا بردن قیمت‌ها انجام شده بود، تصمیم‌گیری کنند.

پیش‌خرید نفت برنت، بنچ‌مارک جهانی قیمت نفت، در ساعت ۷:۱۸ به وقت تهران، در قیمت هر بشکه ۶۲.۶۰ دلار معامله شد که نسبت به قیمت بسته شده قبلی ۱۲ سنت یا ۰.۲ درصد افت کرده بود.

پیش‌خرید نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا در قیمت ۵۶.۶۳ دلار برای هر بشکه معامله شد که نسبت به قیمت بسته شده قبلی خود ۸ سنت یا ۰.۱ درصد افزایش یافته بود.

تاجران می‌گویند به علت وضعیت نامشخص بازار از انجام معاملات بزرگ جدید خودداری می‌کنند.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در کنار گروهی از تولیدکنندگان غیر اوپک به رهبری روسیه، از آغاز امسال در تلاش برای محدود کردن عرضه بازار و بالا بردن قیمت‌ها، تولید خود را محدود کرده‌اند.

توافق کاهش تولید تا مارچ ۲۰۱۸ پابرجاست، اما اعضای اوپک در ۳۰ نوامبر در اجلاسی برای مذاکره در مورد چشم‌انداز این توافق گرد هم جمع خواهند شد.

درحالی‌که علی‌رغم کاهش عرضه اخیر همچنان سطح ذخایر انبارها بالا باقی مانده است، انتظار می‌رود اوپک در مورد تمدید توافق کاهش تولید خود به توافق برسد، هرچند درمورد تمایل برخی از طرف‌های این توافق برای ادامه دادن به کاهش تولید، تردیدهایی به وجود آمده است.

بانک آمریکایی مورگان استنلی روز دوشنبه در یادداشتی به مشتریان خود نوشت: دیدار اوپک همچنان به عنوان کاتالیزور کلیدی بازار نفت در پایان سال باقی مانده است؛ انتظار بازار تمدید توافق کاهش تولید تا پایان ۲۰۱۸ است و این انتظارات با اظهارات اعضای اوپک در پاییز امسال به وجود آمده است. اما ریسک این که اوپک تصمیم‌گیری در مورد تمدید توافق را به تاخیر بیاندازد درحال افزایش است.

مورگان استنلی می‌گوید این که آیا توافق تمدید خواهد شد یا نه، دیگر به تمایل شرکت‌کننده‌های غیر اوپکی این توافق به رهبری روسیه، برای ادامه کاهش تولیدات، وابسته می‌باشد.