ماه طلایی برای سکه تمام

روز سه‌شنبه، سکه و دلار میل بیشتری به کاهش قیمت داشتند، هر چند افت روز آخر نیز نتوانست تاثیری در روند ماهانه این دو بگذارد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا به نقل از اقتصادآنلاین، در آخرین روز آبان‌ماه، سکه تمام بهار آزادی ۱۶ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و روی قیمت یک میلیون و ۴۲۱ هزار تومان قرار گرفت. این بیشترین میزان افت روزانه فلز گرانبهای داخلی در سال ۹۶ بود. با وجود این رکورد کاهشی، سکه در آبان‌ماه بازدهی ۶/ ۹ درصدی را به ثبت رساند که بیشترین میزان رشد ماهانه از بهمن سال ۹۲ بود. به گزارش دنیای اقتصاد، برخی فعالان اعتقاد داشتند افت روز آخر، آغازی بر اصلاح قیمت سکه می‌تواند باشد. این در حالی بود که عده‌ای دیگر کاهش بهای دلار و اونس را در افت روز گذشته موثر دانستند. اونس طلا به دلیل افت دوشنبه شب تا قیمت هزار و ۲۷۹ دلار پایین رفته بود. دلار نیز روز سه‌شنبه نه تنها نتوانست به بالای مرز ۴ هزار و ۱۰۰ تومان بازگردد، بلکه با عقب‌نشینی بیشتر به سوی ابتدای محدوده ۴ هزار و ۹۰ تومان حرکت کرد.

روز آخر آبان دلار

روز گذشته، شاخص بازار ارز با ۵ تومان افت به بهای ۴ هزار و ۹۳ تومان رسید. البته با وجود این افت این ارز در ماه گذشته ۲ درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند. به گفته فعالان، افت نرخ حواله درهم عامل اصلی نزول شاخص ارزی به ابتدای محدوده ۴ هزار و ۹۰ تومان بود. عده‌ای از بازیگران بازار باور داشتند، در صورت شکست نقطه ۴ هزار و ۹۳ تومان، دلار امکان افت بیشتر تا ابتدای محدوده ۴ هزار و ۸۰ تومان را خواهد داشت. این در حالی بود که مقاومت در این نقطه می‌تواند برای بازیگران بازار نوید بخش بازگشت به بالای مرز ۴ هزار و ۱۰۰ تومان و سقف قیمت ۴ هزار و ۱۲۱ تومانی سال ۹۶ باشد.

آغاز اصلاح قیمت سکه؟

در آخرین روز آبان‌ماه، سکه تمام بهار آزادی ۱۶ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد تا پس از مدت‌ها یک رکورد کاهشی برای این فلز گرانبها به ثبت برسد. این بیشترین میزان افت سکه در سال ۹۶ بود و موجب شد که بازدهی ماهانه بالای ۱۰ درصد ثبت نشود. برخی معامله‌گران باور داشتند، افت انتهای آبان آغازی بر اصلاح قیمت سکه و افت بیشتر آن خواهد بود.به گفته آنها، سکه در دومین ماه پاییز رشد قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرد که برای بسیاری از معامله‌گران غیرمنتظره بود. به باور این دسته، با این میزان افزایش، به احتمال زیاد خرید سکه در بازار تا حدی اشباع شده است و پس از این شاهد خریدهای بیشتر و به تبع آن رشد قیمت بالاتر نخواهیم بود. از نظر آنها، احتمال عرضه سکه‌های خریداری شده به بازار بیشتر است، عاملی که می‌تواند بخشی از افزایش آبان‌ماهی را تحت‌تاثیر قرار دهد. در واقع این عده باور دارند، سکه‌بازان با توجه به سود مساعد آبان‌ماه، ریسک نگهداری سکه در شرایط کاهشی شدن قیمت را به جان نخواهند نخرید و با عرضه آن از بازار خارج خواهند شد. دسته دیگری به میزان حباب سکه اشاره دارند که بالای ۱۸۰ هزار تومان ثبت شده است.به گفته آنها، این حباب می‌تواند زمینه‌ساز فشار بیشتر بر قیمت‌ها شود و قیمت بازاری سکه را به ارزش ذاتی آن نزدیک کند. در این شرایط، حتی گروهی باور دارند، در صورت صعودی شدن روند قیمت دلار یا اونس طلا نیز، سکه توان رشد چندانی را در ماه آخر پاییز از خود نشان نخواهد داد و افزایش این دو عامل اثرگذار تنها منجر به افت حباب سکه خواهد شد.

دلایل «افزایشی‌های » سکه

در این میان، تعدادی از بازیگران سکه اعتقاد دارند قیمت سکه در آذر ماه توان رشد بیشتر را خواهد داشت. به گفته آنها، اگر چه خرید سکه در شرایط فعلی و با توجه به رشد دامنه‌دار آبان‌ماهی پرریسک است، ولی با توجه به سابقه افزایش دلار در آذرماه می‌توان انتظار افزایش همزمان قیمت سکه را نیز داشت.در واقع، این عده باور دارند قیمت دلار مطابق با سنوات گذشته در سومین ماه پاییز بالا خواهد رفت و به تبع آن قیمت سکه را با خود بالا خواهد کشید. عامل دیگری که انتظارات افزایشی بازار را تحت‌تاثیر قرار داده، معاملات آتی سکه است. به گفته فعالان، هم اکنون ارزش سکه در معاملات آتی تابستان سال بعد به بالای یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است و همین موضوع انتظارات بازیگران نقدی بازار را نیز تحت‌تاثیر قرار داده است.به گفته این دسته، بخشی از خریدهای آبان‌ماه سکه نیز تحت‌تاثیر جوسازی معاملات آتی بود.

روایت یک صعود

سکه تمام بهار آزادی در اولین روز آبان‌ماه تنها ۲ هزار تومان افزایش را تجربه کرد و به قیمت یک میلیون و ۲۹۸ هزار تومان رسید. این کمترین بهای سکه در هشتمین ماه سال بود و پس از آن قیمت در کانال‌های بالاتر معامله شد.سکه تا سیزدهمین روز آبان‌ماه روند عادی داشت و با یک رشد ملایم خود را به نقطه یک میلیون و ۳۱۷ هزار تومان رسانده بود. از روز ۱۴ آبان سفر افزایشی سکه با شیب زیاد کلید خورد، به‌طوری که قیمت آن تا ۱۷آبان‌ماه به بهای یک میلیون و ۳۴۹ هزار تومان رسید. پس از چند روز تعطیلی، سرعت رشد قیمت باز هم تندتر شد و سکه در تاریخ ۲۴ آبان روی عدد یک میلیون و ۳۹۰ هزار تومان قرار گرفت.آخرین موج افزایش روزهای انتهایی آبان قیمت سکه را تا یک میلیون و ۴۳۷ هزار تومان بالا برد و موجب شد بیشترین قیمت نسبت به میانگین بهمن سال ۹۱ به ثبت برسد. یک روز مانده به پایان ماه، سکه ۳۰ هزار تومان افزایش را تجربه کرد و تا ۱۳ قدمی مرز یک میلیون و ۴۵۰ هزار تومان بالا آمد. افزایش قیمت دلار در آبان‌ماه در شرایطی رقم خورد که قیمت اونس نه تنها در این ماه بالا نرفته است، بلکه مقداری نیز پایین آمده است.دلار نیز در این ماه تنها ۲ درصد افزایش را تجربه کرده است؛ با این حال در چنین شرایطی سکه رشد نزدیک به ۱۰ درصد را تجربه می‌کند، امری که زمینه‌ساز بالا رفتن حباب تا ۱۸۰ هزار تومان می‌شود.

دو سرنوشت متفاوت دلار

دلار که در اولین ماه پاییز نزدیک به ۳درصد افزایش قیمت را به ثبت رسانده بود، در دومین ماه این فصل به افزایش ۲ درصدی قناعت کرد. به گفته برخی فعالان، بازارساز در آبان‌ماه تسلط بیشتری بر روند بازار داشت و با عرضه خود قیمت را تا حد زیادی مدیریت کرد.قیمت دلار که در نقطه ۴ هزار و ۱۳ تومان اولین روز آبان‌ماه را به پایان برده بود، در این ماه حتی در مقاطعی بالای مرز ۴ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد. با این حال در نهایت با قیمت ۴ هزار و ۹۳ تومان به کار خود پایان داد.دلار در ماه گذشته نسبت به سکه فضای آرام‌تری داشت و همین موضوع موجب شد که توجه کمتری را به خود جلب کند.در این شرایط، برخی معامله‌گران باور دارند، این ارز در آذرماه مطابق با آذر سال‌های گذشته روند افزایشی را طی خواهد کرد و توجه را از بازار سکه به سمت خود منحرف خواهد کرد.این در حالی است که عده دیگری معتقدند سرنوشت این ارز در آذرماه نیز تفاوت چندانی با ماه‌های پیش نخواهد داشت. به گفته این دسته، دلار برخلاف سال‌های گذشته در ماه‌های مهر و آبان‌ماه رشد مناسبی را تجربه کرده است و همین موضوع موجب می‌شود فشار تقاضای کمتری به ماه آخر پاییز منتقل شود. عده دیگری نیز باور دارند، بازارساز در سال ۹۶ عرضه مناسبی در بازار داشته و موجب شده است که فضا برای نوسانات مقطعی کمتر بروز پیدا کند. این در حالی است که گروه دیگری معتقدند، افزایش تقاضای انتهای سال میلادی به اندازه‌ای است که توان بالا بردن نوسانات در بازار دلار را در کوتاه‌مدت دارد.

برچسب ها :