سایت خبری طلا

بستن تنگه هرمز جهان را وارد شوک اقتصادی می‌کند

روزنامه آلمانی زبان "بوند" چاپ سوئیس در مقاله ای به تحلیل اوضاع در خلیج فارس می پردازد و هشدار می دهد که بسته شدن تنگه هرمز می تواند یک شوک نفتی بزرگ به‌بار آورد.


به گزارش سایت طلا به نقل از اکو نیوز روزنامه آلمانی زبان "بوند" در خصوص تهدید تهران به بستن تنگه هرمز می نویسد، پیامد این امر می تواند برای اقتصاد جهانی فاجعه آمیز باشد زیرا حداقل یک پنجم نفت مورد نیاز جهان از طریق آبراهه خلیج فارس حمل می شود. کارشناسان امور انرژی بر این عقیده‌اند که بستن تنگه هرمز می تواند قیمت هر بشکه نفت را که در حال حاضر 114 دلار است تا 50 دلار دیگر افزایش دهد. یعنی یک قیمت شوک آور که اقتصاد جهانی دیگر قادر به تحمل آن نخواهد بود.
"فیلیپ لوفه" در ادامه این مطلب می نویسد: نفت کماکان یکی از مهمترین انرژی‌هاست. افزایش قیمت نفت در دهه های اخیر این ترس را بوجود آورده که شاید این منبع انرژی به پایان برسد. البته علی‌رغم این ترس ها، این منبع انرژی به این زودی ها به پایان نمی رسد. پروفسور "دانیل یرگین"، استاد دانشگاه هاروارد که متخصص امور انرژی است اخیرا در کتابی که به نام THE QUEST منتشر نموده، بر این موضوع تاکید دارد.
وی بر این عقیده است که منابع نفتی در جهان حداقل یک قرن دیگر باعث خواهند شد که انسانها در جهان بتوانند از این نعمت برخوردار باشند. ولی کمبود نفت نیست که باعث نگرانی است بلکه سیاست است که در این زمینه خبرهای خوبی را نوید نمی دهد. تحولات اخیر در خلیج فارس این موضوع را بخوبی نشان می دهد.
این نویسنده در ادامه آورده است: ایران پس از عربستان سعودی و روسیه، در حال حاضر سومین صادر کننده نفت در جهان است و این کشور می خواهد خود را به قدرت هسته ای در منطقه ای تبدیل کند که یک چهارم ذخائر نفت شناخته شده در جهان در آن وجود دارد. منافع آمریکا، چین و روسیه در آنجا اجباراً با یکدیگر تلاقی می کنند. پروفسور یرگین بر این عقیده است که چنین موضوعی تامین نفت جهان را به خطر می اندازد.
"بوند" در ادادمه این مطلب آورده است: اساساً هیچکس نمی خواهد که این منطقه پر اهمیت برای اقتصاد جهانی که حتی امروزهم ثبات چندانی ندارد بی ثبات تر شود. این موضوع یک خبر خوبی است. چین هم قراردادهای زیادی با تهران برای خرید نفت دارد که بخش عمده آن از طریق تنگه هرمز به این کشور حمل می شود. این امر در باره ژاپن نیز صدق می کند. در صورت مسدود نمودن این آبراهه، مسلما آسیا خیلی بیشتر از غرب که ذخیره نفتی آن بالاست و راههای دیگری نیز برای تامین نفت خود دارد ضربه خواهد دید. خبر بد آن است که هیچ‌کس نمی خواهد با تهران درگیر شود. تلاش ها برای اعمال تحریم های شدید علیه این کشور با مقاومت بویژه از سوی چین و روسیه روبرو می شود.
"هلیما کروفت"، استراتژیست سیاسی در بانک بارسلی کاپیتال می گوید: "من بیم آنرا دارم که این امر به یک بحران تبدیل شود هر چند که هیچکس چنین موضوعی را نمی خواهد".