یک استاد دانشگاه :

حفظ اشتغال موجود اولویت دولت است/ افزایش قیمت انرژی منافی برنامه اشتغال است

یک استاد دانشگاه گفت: دولت به جای ایجاد اشتغال جدید باید به دنبال حفظ اشتغال موجود باشد که ظاهرا مشخص است برنامه ای برای آن ندارد زیرا اگر برنامه داشت تصمیم به افزایش قیمت حامل‌های انرژی نمی گرفت.

خبر را برای من بخوان

مهدی تقوی با اشاره به لایحه بودجه سال 97 کل کشور گفت: من همین ابتدا باید تکلیف یک موضوع را روشن کنم و رسما بگویم که اگر دولت بخواهد قیمت حامل های انرژی را افزایش دهد حتی با کمترین قیمت باید عواقب آن که تورم واقعی و انتظاری است را تحمل کند.

وی ادامه داد: حال ببینید اگر دولت بنزین را از 1000 تومان به 1500 تومان برساند و قیمت دیگر نهاده‌های انرژی مثل برق و گازوئیل و غیره نیز بالا رود چه تاثیری بر زندگی اقتصادی مردم خواهد گذاشت.

تقوی با اشاره به اینکه دولت از تغییر قیمت حامل‌های انرژی به دنبال افزایش اشتغال است و این سیاست با تحقیق مرکز پژوهش‌های مجلس که اعلام کرده با افزایش قیمت شاهد افزایش بیکاری در جامعه خواهیم بود در تناقض است، گفت: دولت به جای ایجاد اشتغال جدید باید به دنبال حفظ اشتغال موجود باشد که ظاهرا مشخص است برنامه‌ای برای آن ندارد زیرا اگر برنامه داشت تصمیم به افزایش قیمت حامل‌های انرژی نمی‌گرفت.

* دولت سیاستی برای کنترل قیمت‌ها ندارد

این استاد دانشگاه ادامه داد: گران کردن نهاده های انرژی موجب رشد قیمت تمام شده کالا می‌شود و این دقیقا همان اشتباهی است که دولت دهم انجام داد زیرا شرایط اقتصادی جامعه را ندید و چنین تصمیمی گرفت.

تقوی خاطرنشان کرد: وقتی بنزین گران می‌شود اولا تورم واقعی که اکنون به گفته مرکز آمار و بانک مرکزی کمتر از 10 درصد است افزایش خواهد یافت و دو رقمی خواهد شد و از طرفی تورم انتظاری نیز وجود خواهد داشت و از همه بدتر این است که دولت سیاستی برای کنترل قیمت ها ندارد و مشخص نیست قیمت ها تا چه حدی بالا خواهد رفت.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: دولت باید برای همیشه تکلیف قانون هدفمندی یارانه ها را روشن کند زیرا این قانون منافع ملت را در شرایط فعلی اقتصاد در نظر نمی‌گیرد و اثرات اجتماعی فراوانی را در جامعه ایجاد می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دولت دقیقا همان اشتباهی را می کند که دولت دهم کرد و نتیجه اش بد تر شدن شرایط اقتصادی در کشور خواهد شد.

انتهای پیام