طی دو ماه گذشته قیمت سکه به شکل بی سابقهای با افزایش قیمت روبرو شد. افزایش قیمتی که بخش قابل توجهی از آن غیر واقعی یا اصطلاحا حبابی است. این افزایش غیر معمول قیمت سکه به گونهای بود که در نیمه اول آذر امسال مسئولان اتحادیه طلا و جواهر اعلام کردند که بیش از ۲۰۰ هزار تومان قیمت سکه حباب دارد.
به منظوراز بین بردن این حباب قیمتی، در آذر ماه بانک مرکزی از طریق بانک کارگشایی در چندین نوبت اقدام به حراج سکه کرد؛ اقدامی که به صورت موقتی قیمت سکه را پایین آورد اما بعد از یک وقفه کوتاه مجددا قیمت سکه به سمت افزایش حرکت کرد.
آن طور که سلیمانی - مدیرعامل بانک کارگشایی - در اوایل ماه قبل اعلام کرد طی مدتی که حراج سکه برگزار شد، حباب سکه از ۲۱۰ هزار تومان به ۹۰ هزار تومان کاهش پیدا کرده است.
وی همچنین در روزهای اخیر گفته بود که گرانی دلار و افزایش قیمت هر اونس طلا عوامل اصلی گرانی سکه بوده و اگر حراجیها برگزار نمیشد و عرضه افزایش نمییافت به طور حتم قیمتها اکنون بالاتر بود.
اما در جدیدترین اظهار نظرها، مسئولان اتحادیه طلا و جواهر از کاهش حباب سکه نسبت به ماه گذشته خبر دادهاند و معتقدند که حراج سکه تاثیر چندانی در بازار نداشته است.
نوسان سکه تقصیر عرضهکنندگان است
محمد ولی - رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران - در گفتوگو با ایسنا، در اینباره توضیح داده که نوسانات سکه به وضعیت عرضه و تقاضا برمیگردد. اگر افرادی که عرضه سکه را در اختیار دارند بتوانند عرضه و تقاضا را تنظیم کنند، نوسانات به این شکل به وجود نمیآید.
به گفته محمد ولی، بانک مرکزی مسئولیت تنظیم عرضه در بازار سکه را دارد و اقداماتی مثل حراج سکه توسط کارگشایی هم نتواسنت تاثیر چندانی داشته باشد.
بانک مرکزی نبض بازار را در دست بگیرد تا دوباره قیمتها بالا نرود
به گفته رئیس اتحادیه طلا و جواهر، حباب سکه نسبت به ماه گذشته بسیار کم شده است اما نیاز است که بانک مرکزی نبض بازار را در دست بگیرد تا مجددا قیمت سکه بالا نرفته است.
وی اظهار کرد که بانک مرکزی و اتحادیه طلا و جواهر باید با یکدیگر هماهنگ عمل کنند و تعامل داشته باشند تا بتوانند جلوی نوسانات غیر طبیعی و حبابهای بزرگ سکه را بگیرند.
محمد ولی درباره میزان حباب سکه تصریح کرد که که در حال حاضر سکه تمام بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان حباب دارد که نسبت به ماه قبل کاهش پیدا کرده است.
انتهای پیام