شاخص بورس که در روزهای گذشته، افت های پی در پی را تجربه کرده و از کانال 99 هزار واحدی به کانال 97 هزار واحدی عقبگرد داشته است، امروز اندکی رشد کرد.
در معاملات امروز 718 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش یک هزار و 685 میلیارد ریال در 57 هزار و 796 نوبت خرید و فروش شد.
بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد 28 واحد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، 60 واحد رشد کرده است.
شاخص قیمت (هم وزن) که بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است، 45 واحد و شاخص آزاد شناور که بیانگر آن بخش از سهام شرکت هاست که قابل معامله در بورس باشد، 82 واحد بالا رفته است.
شاخص بازار اول که به شرکت هایی اختصاص دارد که از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور شرایط بهتری دارند، 93 واحد و شاخص بازار دوم بورس 33 واحد رشد کرد.
در معاملات امروز گروه شیمیایی در معاملات امروز صدرنشین بورس شد، در این گروه 48 میلیون سهم به ارزش 338 میلیارد ریال داد و ستد شد.
گروه فلزات اساسی به ارزش 216 میلیارد ریال و کانی های فلزی به ارزش 192 میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص داد.
در رده چهارم، گروه خودرو با معاملاتی به ارزش 145 میلیارد ریال جای گرفت.
گروه فرآورده های نفتی با معاملاتی به ارزش 100 میلیارد ریال رده پنجم را از آن خود کرد.
نمادهای جم (پتروشیمی جم)، رانفور (خدمات انفورماتیک)، شبندر (پالایش نفت بندرعباس) و کگل (صعتی و معدنی گل گهر) در معاملات امروز با بیشترین تاثر مثبت، شاخص کل را بالا کشیدند و ومعادن (توسعه معادن و فلزات)، مبین (پتروشیمی مبین) و تاپیکو (سرمایه گذاری نفت و گاز تامین) در معاملات امروز با افت خود بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل گذاشتند.
**رشد 2 واحدی آیفکس
شاخص فرابورس (آیفکس) نیز امروز رشد بیش از 2 واحدی را تجربه کرد و بدین ترتیب آیفکس در جایگاه یک هزار و 85 واحدی قرار گرفت.
مبادلات فرابورس ایران با نقل و انتقال 3888 میلیون ورقه به ارزش یک هزار و 809 میلیارد ریال در 47 هزار و 343نوبت پایان یافت.
در معاملات امروز، نمادهای معاملاتی مارون (پتروشیمی مارون)، سمگا (گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی)، هرمز (فولاد هرمزگان جنوب) و وهور(مدیریت انرژی تابان هور) بیشترین تاثیر مثبت را بر آیفکس داشته، اما ارفع (آهن و فولاد ارفع)، دماوند (تولید برق دماوند) و بمپنا (تولید برق عسلویه مپنا) بالاترین تاثیر منفی را بر جای گذاشتند.