"محسن صرامی فروشان" در گفتگو با سایت طلا، ضمن ابراز تأسف از رأی مجلس به تمدید قانون مالیات برارزش افزوده در لایحه بودجه سال آتی گفت: چه اشکالی داشت در بودجه 97 لایحه ی تمدید قانون مالیات برارزش افزوده را تصویب نمی کردند و بلافاصله بعد از بودجه، لایحه اصلاح قانون که تقریبا آماده ی ارائه به صحن علنی است را وارد شور می شدند.
وی با بیان اهمیت جایگاه وزارت اقتصاد و دارایی برای توجه به مردم و اقتصاد مردم گفت: دولت در قسمت درآمدی مالیات برارزش افزوده بودجه سال97 زمان را به نفع خود خریداری کرد و مجلس قانون آزمایشی مالیات برارزش افزوده را که مجلس نهم تمدید کرده بود برای سوم تمدید کرد.
صرامی فروشان ادامه داد: این اطاله زمان در جهت پرکردن خزانه دولت و تأمین بودجه های جاری عمرانی خود است و دولت این قانون را آنقدر با سیاست پیش می برد که هم مجلس نهم و هم مجلس دهم را دور زد و مجلس نباید به این بخش از لایحه بودجه که کاملاً برخلاف سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است رأی می دادند.
وی دغدغه مردم را نپرداختن مالیات ندانست و افزود: همانطور که دولت و سازمان امورمالیاتی می گوید که باید در پرداخت مالیات شفاف سازی شود، مردم متقابلاً از دولت می خواهند و حق قانونی آنان است که دولت نیز شفاف از آنان مالیات بگیرد.
نماینده مجلس نهم با بیان شفاف نبودن مجری در دریافت مالیات در کشور خاطرنشان کرد: دولت باید براساس قانون مالیات بگیرد، مگر مردم که برای جمهوری اسلامی جان خود را فدا کرده اند نمی خواهند مالیات بدهند، قانون و مجری شفاف نیست و نهایتاً کار به جایی رسیده است که با توهین به کسانی که در جایگاه تولید و بخش خصوصی هستند، دولت و مجلس توطئه ای را در پایان سال تدارک دیدند و در افکار عمومی قانون مالیات برارزش افزوده قدیمی را در ضربه به تولید تمدید کردند و این بسیار ناراحت کننده است.
صرامی فروشان با طرح این سوال که چرا دولت نمی خواهد درک کند که چند هزار شغل با تمدید این قانون از توسعه و ادامه کار جا می ماند تصریح کرد: کدام قسم جلاله را بخش تولید بخورد که دولت و سیاستمداران باور کنند که تمام رتبه ها و سرمایه های کشوری ما در پی اجرای نادرست قانون مالیات برارزش افزوده در اختیار ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس قرار می گیرد؟
وی با اشاره به جلسه اخیر کمیسیون اقتصادی مجلس برای حل مشکل مالیات برارزش افزوده طلا و حضور سازمان امورمالیاتی و مرکز پژوهشهای مجلس در آن گفت: مگر در آن جلسه تفاهمنامه ای منعقد نشد که صندوق میکانیزه را برای شفاف سازی در صنف طلا به هر طریقی که دولت می تواند تجهیز کند تا این شبهه و تهمت از بخش خصوصی برداشته شده و نهایتاً دولت هم این مالیات را از اجرت بگیرد؟
این نماینده سابق مجلس ادامه داد: تفاوت لایحه ای که دولت روی آن پافشاری می کند و بخش خصوصی زیر بار آن نمی رود هر گرم چندهزار تومان در چرخه و زنجیره به تولید و به حضور ما در صحنه های بین المللی ضربه کاری میزند و از اشتغال ما کم می کند.
صرامی فروشان پیامد این لایحه را کاهش میزان توسعه و سرمایه گذاری و ناامیدی در بخش تولید برشمرد و افزود: با این لایحه یک سال دیگر کشور ما معطل این قانون می ماند و در این یکسال فرار سرمایه ها اتفاق می افتد و این داغ هایی است که باید مجلس و دولت درک می کرند و نکرند و آنان دفع الوقت کرده و این قانون را تمدید کردند.
وی با بیان نبود انگیزه برای دولت جهت پیگیری اصلاح لایحه ارزش افزوده پس از تمدید این قانون در بودجه تأکید کرد: مطمئناً دولت کار اصلاح قانون مالیات برارزش افزوده را تا پایان سال 97 به تعویق می اندازد، و ای کاش یک بخشی از افراد در داخل مجلس و دولت متوجه پیامد این کار بودند.
این فعال صنفی با مهم دانستن جایگاه مردم در کشور و بخش تولید گفت: مشکل اینجاست که ما حواسمان به مردم نیست، و ای کاش یکبار برای همیشه یک سیستمی قدر این مردم که در دنیا بی نظیرند را می دانست و بنده قسم می خورم و با استدلال علمی ثابت می کنم اگر دولت قانون مالیاتی را شفاف کند و براساس آن مالیات بگیرد، بیشتر از دو برابر پول در خزانه کسب می کند.
صرامی با اعتراف به عدم اعتماد بین دولت و مردم و یا سازمان امورمالیاتی و مؤدیان تصریح کرد: من اعتقاد دارم اصناف و اتحادیه های مختلف با اعتمادی که به جمهوری اسلامی دارند معتقدند همه چیز در فضای آرامش صورت می گیرد، بنده شاهد بودم جلسات متعددی با دولت و نمایندگان مجلس داشتند ولی چرا این قانون تمدید شد و مجلس تن به تصویب آن داد جای بسی سوال و ناراحتی دارد که کام تولید را تلخ نمود.
وی در استدلالی منطقی از دولتمردان و سیاستمداران و مجلسی ها درخواست کرد؛ حالا که قانع نمی شوید که این قانون برضد تولید عمل می کند، بیایید در رسانه های گروهی ثابت کنید که تمدید این قانون و ماندگاری آن می تواند به تولید و توسعه و خروج از رکود تورمی کمک کند، مردم که نتوانستند سیاستمداران و مدیران را قانع کنند، مدیران براساس تفکرات امام، براساس تفکران اساسی جمهوری اسلامی مردم را به طور شفاف متقاعد کنند.