امروز بازار دلالی دلار تقریبا متعادل شد؛ چون فقط به مسافران با ارایه مدارک، دلار بانکی فروخته میشود. اما اوضاع دو هفته قبل کار را به آنجا رساند که حالا سه نرخی شدن ارز تقریبا پذیرفته شده است. دلار دولتی ۳۷۵۰ تومان و دلار بانکی ۴۴۹۹ تومان است. اما این روزها نرخ سومی در فردوسی تحت عنوان دلار آزاد پدید آمده که حاکم بازار شده و قیمت آن تقریبا ۳۰۰ تومان بالاتر از دلار بانکی است. نامهایی مثل دلار "دلالان"، "پیادهرو" یا "دلار کف خیابان" هم میتوان بر آن گذاشت. بر اساس گزارش میدانی خبرنگار ایسنا، قیمت دلار آزاد ساعت ۱۷ امروز ۴۸۰۵ تومان بوده است. البته با اقدامات پلیسی و ارایه بسته سهگانه بانک مرکزی برای کنترل ارز که اقتصاددانان از آن به عنوان مسکن موقت یاد میکنند، شاهد ثبات نسبی قیمت کالاهای ضروری در شب عید هستیم. واردات تخم مرغ و موز در کنار توزیع کالاهای اساسی از قبیل مرغ، گوشت، برنج، روغن، میوه، نگرانی از رشد قیمتها را رفع کرده است. گزارشهای امروز ایسنا از حال و هوای بازار شب عید نیز آرامش نسبی را تایید میکند.
فعالیت ۳۵۰۰ فروشگاه زنجیرهای
بنا به گفتهی رییس اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای، در حال حاضر حدود ۹۰ شرکت با ۱۱۰ برند و ۳۵۰۰ شعبه، عضو این اتحادیه هستند و این فروشگاهها در ماههای پایانی سال موفق به حفظ ثبات قیمتها شدهاند و در اکثر مواقع قیمتهای کالای ارائه شده در آنها افزایش نیافته است. امیرحسین فخریان بیان کرده محصولاتی از قبیل تخممرغ، مرغ، گوشت، برنج و روغن به قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار در این فروشگاهها عرضه میشوند و قرار است میوه نیز با ۱۵ تا ۲۰ درصد تخفیف توزیع شود.
فقط مسافران در صف صرافی بمانند
طی دو هفته گذشته که دلار بانکی با قیمت حدود ۴۴۰۰ تومان فروخته میشد بسیاری از افراد و خانوادهها را به صف صرافیها کشاند اما امروز فروش دلار بانکی به مسافران محدود شد. بر اساس آنچه صرافیها بر روی تابلو اعلان قیمتهای خود گذاشتهاند فروش یورو و دلار دولتی(بانکی) صرفا با ارائه کارت ملی، پاسپورت، ویزا، بلیت و عوارض خروج از کشور امکانپذیر است یعنی بر این اساس دلار رسمی یا همان دلار بانکی در حال حاضر تنها به افرادی که مسافر هستند فروخته میشود.
تا الان ۶۶ هزار تن تخممرغ وارد کردهایم
امسال ۶۶ هزار تن تخم مرغ وارد شده است. تخم مرغ چینی هم به خاطر بیماری آنفلوانزا وارد نمیشود. اوکراین نیز باید الزامات بهداشتی ایران را برای دریافت مجوز رعایت کند. بنا به گفتهی علیرضا رفیعیپور ـ رییس سازمان دامپزشکی ـ تاکنون به کشورهایی از جمله ترکیه، مجارستان، ازبکستان، روسیه، قزاقستان و جمهوری آذربایجان مجوز برای صادرات تخممرغ به ایران داده شده است و هندوستان و پاکستان نیز به جمع کشورهای صادرکننده تخم مرغ به ایران اضافه شدهاند اما اوکراین باید بتواند مانند دیگر کشورها ضوابط قرنطینه و بهداشتی لازم را رعایت کند.
میوههای ممنوعه، مهمان ناخوانده واردات رسمی!
بارها تاکید شده واردکنندگان محترم! لطفا فقط موز، آناناس، نارگیل و انبه وارد کنید و خواهشا اینقدر کشاورزان را اذیت نکنید. کو گوش شنوا!؟ گزارش ایسنا از آمار تجارت خارجی نشان میدهد با وجود آنکه سالهاست وزارت جهاد کشاورزی واردات انواع میوه را به دلیل تولید مناسب این محصولات در داخل و صادراتی شدن آنها ممنوع کرده، در فهرست واردات رسمی کشور نام میوههای بسیاری دیده میشود که مشخص نیست چگونه و از کجا وارد شدهاند.
خط ونشان برای خردهفروشان سیگار
خبری هم از نحوه توزیع سیگار با رویکردی جدید داریم. رییس مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات گفته است: توزیعکنندگان استانی صرفا مجاز به توزیع و فروش سیگار به خردهفروشانی هستند که پروانه خردهفروشی محصولات دخانی را دریافت کردهاند و اطلاعات آنها در سامانه وجود دارد، در غیر این صورت مجوز توزیعکننده استانی باطل میشود.
گرانفروشی گندم ربطی به دولت ندارد
گرانفروشی گندم توسط برخی شرکتها موضوعی است که دولت، خود را مبرا از آن دانسته و اعلام کرده که این اقدام، کار بخش خصوصی بوده است. درپی اعلام گرانفروشی گندم از سوی یک شرکت تجاری و محکومیت مدیرعامل آن به پرداخت بیش از ۵۷۰ میلیارد ریال جریمه نقدی، معاون شرکت بازرگانی دولتی اعلام کرد که پرونده تخلف گرانفروشی گندم ربطی به شرکتهای دولتی ندارد و در بخش خصوصی اتفاق افتاده است.
بیتوجهی توتال به تحریمها
کمی از حال و هوای تولید و تجارت دور شویم و به گزارشی درخصوص آخرین وضعیت یک قرارداد نفتی اشاره کنیم. به نظر میرسد توتال، سدشکن امضای قرارداد توسعه میادین نفتی و گازی ایران، با همه فراز و نشیبهایی که شرایط سیاسی جهان و سیاست های آمریکا ایجاد کرده همچنان به راه خود برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی ادامه می دهد و اخبار منتشر شده حاکی از آن است که این قرارداد با وجود همه مشکلات طبق برنامه پیش میرود.
ماراتن دو وزیر در بهارستان
با موکول شدن جلسه استیضاح وزیرکار به روز سهشنبه، عملا در آن روز بهارستاننشینان پذیرای دو وزیری هستند که دلایل استیضاح آنها به هم گره خورده است؛ علی ربیعی و عباس آخوندی. وزرایی که نمایندگان مجلس تقریبا به دلایل مشابه، آنها را به سالن سبز دعوت کردهاند. طرفداران آخوندی میگویند قطار هفتخوان، کشتی سانچی و هواپیمای یاسوج متعلق به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و باید این وزارتخانه پاسخگو باشد. هواداران ربیعی هم معتقدند دولت صرفا برای پرداخت دیون خود این حوزههای حمل و نقلی را به وزارت کار واگذار کرده و این وزارتخانه زیرساختهای لازم برای چنین مسوولیتی را نداشته است. امروز وزیر راه و شهرسازی در یادداشتی با استناد به این موضوع که هنوز دلایل سقوط هواپیمای آسمان و غرق شدن کشتی سانچی مشخص نشده، به نوعی عنوان کرده که باید بعد از اعلام این دلایل استیضاح مطرح میشد. عباس آخوندی سوال کرده "آیا این استیضاح پایهی استواری دارد؟ و آیا مراحلِ عرفِ حقوقی شکلگیری خود را طی کردهاست؟ و سرانجام، آیا بر اثرِ آن نکتهی تاریکی روشن خواهد شد؟ "
رییسجمهور نمیشوم!
وزیر جوان کابینه، امروز نخستین نشست خبری خود را در حالی از طریق آپارات و به صورت آنلاین برگزار کرد که واکنش جالبی درباره شایعات رییس جمهور شدنش داشت. محمدجواد آذری جهرمی ـ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ـ در جریان این نشست خبری به مواردی همچون تشکیل نظام مهندسان آیتی، کسب و کارهای نوپا، لوایح حقوق سایبری و بهرهمندی خانوارها از اینترنت ۲۰ مگ اشاره کرد. او همچنین عنوان کرد: "وقتی میگوییم دیگران وظایفشان را انجام دهند، میگویند میخواهد رییس جمهور شود. نه تا به حال به ریاست جمهوری فکر کردهام، نه ایدهای برای ریاست جمهوری دارم. دربی قبلی هم ورزشگاه بودم، چون پسرانم علاقهمندند. حالا چون رییس فیفا آمده است میگویند رفته است که دیده شود. "