تامین ارز خرد فعلا از طریق صرافی‌های مجاز/دلار در تجارت خارجی ما تقریبا نقشی ندارد

مدیرکل سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی گفت: فعلا به صرافی‌های مجاز اجازه داده شده، به عنوان خریدار از طریق سامانه نیما نیازهای ارزی خرد مردم را تامین کنند.

خبر را برای من بخوان

کسرایی پور مدیرکل سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی در برنامه تیتر امشب با اشاره به سابقه مدیریت ارزی کشور از طریق پرتال ارزی گفت: سامانه نیما جدای از بانک مرکزی در حقیقت دو بازیگر اصلی دارد یکی سمت عرضه که صادرکنندگان هستند و دیگر سمت تقاضا که صرافی های مجاز و بانک ها هستند.

کسرایی پور با اشاره به این که در حال حاضر دلار در تجارت خارجی ما تقریبا نقشی ندارد، گفت: معامله به بهترین قیمت برای طرفین، کاهش ریسک معاملات، کاهش واسطه ها و ایجاد شفافیت در معاملات از مزایای سامانه نیماست.

کسرایی پور با اشاره به این که پیش بینی های لازم برای تامین ارزهای خدمتی مانند ارز مسافرتی، دانشجویی ، درمانی و ... در سامانه نیما انجام گرفته گفت : فعلا به صرافی های مجاز اجازه داده شده دو کار اصلی را انجام دهند یکی این که در زمانی که بانک های ما به هر دلیل نمی توانند کار انتقال ارز را انجام دهند آنها از ظرفیت خودشان برای انتقال ارز استفاده کنند و دوم این که به عنوان خریدار در سامانه نیما می توانند ارزهای خرد مورد نیاز مردم را تامین کنند.

مدیرکل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی افزود: اجرت نقل و انتقال ارز از طریق تعیین کارمزد دیده می شود و با احتساب آن در نهایت نباید نرخ ارز از نرخ مصوب بیشتر باشد.

زمان زاده رئیس گروه پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی نیز گفت: در هیچ کجای دنیا معاملات ارزی در کف خیابان انجام نمی شود.

زمان زاده افزود: سامانه نیما همه معاملات ارزی را رصد و مدیریت می کند و همین باعث شفافیت تجارت می شود که در نهایت به تجارت و بازار ما کمک خواهد کرد.

این مسئول بانک مرکزی گفت: سامانه نیما هزینه های مبادلاتی صادرکنندگان و وارد کنندگان را کاهش می دهد.

زمان زاده با بیان این که سامانه نیما برای تامین نیاز قانونی و واقعی ارز راه اندازی شده است گفت: کسانی که خارج از این سامانه معامله کنند کارشان غیر قانونی است و ریسک های امنیتی آن بسیار بالاست.