دلار قدرتمند نابودی بازارهای نوظهور را در سال ۲۰۱۸ رقم میزند
افزایش ارزش دلار در برابر ۶ سبد اصلی ارز جهان در حال تبدیل شدن به یک اهرم نابود کننده در اقتصادهای نوظهور است.
کوآرتز، دلار آمریکا در سال گذشته میلادی بدترین عملکرد ارزی خود را در بیش از یک دهه گذشته تجربه کرد؛ اما از ابتدای سال جاری میلادی، دلار در حال پیدا کردن توان و جایگاه از دست رفته خود است.
بعد از اینکه شاخص دلار در ماه گذشته میلادی به دنبال قوت گرفتن افزایش نرخ بهره در آمریکا و رشد اقتصادی باثبات ایالات متحده ۴ درصد رشد پیدا کرد، در حال حاضر شاخص دلار در برابر ۶ سبد اصلی ارز جهان به بیشترین حد خود از اواسط دسامبر سال گذشته میلادی به بعد رسیده است.
از آنجایی که جایگزین های جذاب زیادی برای تجار وجود ندارد این موضوع به تقویت ارزش دلار کمک کرده و از طرفی هم رشد کند اقتصادی در ژاپن و اروپا، بانک های مرکزی آنها را از اعمال سیاست پولی سفت و سخت باز داشته و باعث شده که بهبود اقتصادی آمریکا سریع تر و ایجاد فاصله میان مواضع بانک های مرکزی بیشتر شود و به طور کل این مسائل به بیشتر جذاب شدن دلار در مقابل ارزهای اصلی جهان کمک کرده است.
اما این اتفاقات باعث شده که ارز متعلق به بازارهای نوظهور با یک ضربه بزرگ روبرو شود. برای مثال از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون ارزش پزو آرژانتین ۲۳ درصد در برابر دلار تنزل پیدا کرده و لیر ترکیه ۱۷ درصد از ارزش خود را از دست داده است؛ ضمن اینکه بیشتر ارزهای متعلق به بازارهای نوظهور هم در برابر دلار عملکرد ضعیفی را از خود به نمایش گذاشته اند. همچنین ارزش پزو مکزیک هم در روز گذشته یک درصد کاهش پیدا کرد و ارزش پول آفریقای جنوبی هم به کمترین سطح خود در ۵ ماه اخیر رسید.
بر همین اساس بسیاری از کشورها با تقویت ارزش دلار، شرایط وخیمی را پیدا می کنند. دولت ها و شرکت هایی که در بازارهای نوظهور هستند و باید بدهی های خود را به دلار پرداخت کنند ضربه بزرگی می بینند و به عنوان یک اصل، تداوم افزایش نرخ بهره و تقویت بیشتر دلار به عنوان یک عامل نابود کننده در بازارهای نوظهور نمایان می شود.