طبق اطلاعات یک سازمان پژوهشی مستقل سعودی، بدون سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) جهان شبکه امنیتی خود را که بازار نفت را در برابر اختلالات تولید و سایر شوکها متعادل نگه می دارد، از دست می داد .
آدام سیمینسکی، رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات نفتی ملک عبدالله در ریاض با تأکید بر اهمیت کار اوپک گفت: «تحلیل های ما نشان می دهد که در 2011 و 2012 وقتی لیبی دچار اختلال در تولید نفت شد، قیمت نفت خام می توانست به بشکه ای بیش از 200 دلار برسد » .
وی ادامه داد: « اگر تصمیمات روسیه و عربستان به عنوان بخشی از همکاری های اوپک و غیر اوپک نبود، به راحتی شاهد افزایش قیمت نفت به حتی 300 دلار در هر بشکه بودیم ».
او همچنین گفت که این سازمان یکی از مهمترین موسسه هایی است که به عنوان یک عرضه کننده نهایی عمل می کند و تأکید کرد که حدود 70 درصد ظرفیت های قابل دسترسی اوپک متعلق به عربستان است .
مرکز تحقیقات و مطالعات نفتی ملک عبدالله که مقر آن در ریاض است، بر تحقیق مستقل در زمینه اقتصاد های انرژی جهانی تمرکز دارد. این مرکز تحقیقاتی با سازمان های سیاست عمومی بین المللی و موسسات صنعتی و دولتی همکاری می کند. این سازمان پژوهشی در حال مطالعه بر روی تاثیر فروپاشی اوپک 60 ساله بر بازارهای نفت است .
سال جاری به خاطر نگرانی های عمیق ژئوپولیتیکی، دوره ای بسیار حساس برای قیمت نفت بوده است. تحریم های ضد ایرانی با محوریت نفت خام که توسط دونالد ترامپ اعمال شد، قیمت نفت را بالا برد. کاهش تولید ونزوئلا قیمت نفت را تا 86 دلار در هر بشکه بالاتر برد. پس از اعمال تحریم های ملایم تر از حد انتظار علیه جمهوری اسلامی، قیمت نفت 30 دلار پایین آمد .
در تلاشی برای متعادل کردن قیمت نفت، اوپک به همراه متحدان غیر اوپک خود به رهبری روسیه حدود یک میلیون بشکه در روز به تولید خود اضافه کردند. این کشورها حالا باید تولید را 1.2 میلیون بشکه در سال 2019 پایین بیاورند .