چرا بودجه شرکتهای دولتی ۵۰ درصد بیشتر شد؟
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه عمومی، ۵ درصد اما بودجه شرکت ها، ۵۰ درصد رشد کرده است یعنی شرکت های دولتی از این وضع به هم ریخته اقتصادی و تورم سودکرده اند در حالی که رشد اقتصادی منفی است.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: هزینه های جاری کشور کل منابع کشور را به گروگان گرفته است .
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه در نوشتن بودجه های سنواتی مشکل مزمنی داریم، افزود: امسال این مشکل به علت تهدیدهای خارجی، بیشتر است.
وی با اشاره به وابستگی بخشی از بودجه به نفت، گفت: باید سهم صندوق توسعه ملی را به گونه ای افزایش می دادیم تا سهم در آمدهای نفتی در هزینه های جاری کشور، کم شود اما این میزان وابستگی در حال افزایش است.
قاضی زاده هاشمی افزود: برخی برآوردها تا 66 هزار میلیارد تومان غیر واقع بینانه در سقف در آمدی پیش بینی می کنند و معمولاً صدر درصد در آمدهای نفتی پیش بینی شده در بودجه محقق نمی شود.
وی اضافه کرد: دربودجه، 40 هزار میلیارد تومان برای استقراض در قالب اوراق و مانند آن در نظر گرفته شده است.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه مشکلاتی برای تامین مالی سازمان بیمه سلامت وجود دارد، گفت: از یک طرف بسته خدمت بسیار وسیع تعریف می کنیم و از طرفی منابعی را که برای بیمه ها پیش بینی می کنیم کم است و همان منابع کم هم محقق نمی شود بنابراین تراز بین تولید خدمت و هزینه آن مشکل دارد.
وی با بیان اینکه در بخش بودجه سلامت و بهداشت و درمان، همیشه قانون رعایت نشده است، افزود: یکی از جاهایی که باید به صورت ساختاری به آن پرداخت، صندوق های بیمه و نحوه حمایت های اجتماعی است.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه عمومی، 5 درصد اما بودجه شرکت ها، 50 درصد رشد کرده است یعنی شرکت های دولتی از این وضع به هم ریخته اقتصادی و تورم سودکرده اند در حالی که رشد اقتصادی منفی است.
وی افزود: باید در معافیت های مالیاتی از جمله در بخش هایی از صنایع پتروشیمی و کشاورزی بازنگری و برخی از آن ها حذف شود.