دریچه‌های سد زاینده‌رود بازگشایی شد؛ آب فردا شب به اصفهان می‌رسد

دریچه‌های سد زاینده‌رود ساعت یک بامداد بازگشایی شد تا آب زاینده رود در بستر رودخانه جاری شود.

خبر را برای من بخوان

با نظر نهایی وزارت نیرو مبنی بر بازگشایی زاینده رود و تصمیم کارگروه سازگاری با کم آبی استان اصفهان، دریچه های سد زاینده رود ساعت یک بامداد امروز بازگشایی شد تا آب زاینده رود پس از ماه ها در بستر خشک رودخانه جاری شود.
این آب با هدف تامین نیاز کشاورزان برای کشت غلات در این فصل، رهاسازی شده است و تا 20 روز دریچه های سد بازخواهد بود.
براساس اعلام شرکت آب منطقه ای اصفهان حجم آب خروجی از دریچه ها سد به 70 متر مکعب بر ثانیه افزایش یاقته و آب جاری شده در رودخانه، پس از 48 ساعت به شهر اصفهان می رسد.


معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به جلسه هفته گذشته و تأیید شورای هماهنگی حوضه آبریز زاینده رود مبنی بر رهاسازی آب برای کشت غلات در کارگروه سازگاری با کم آبی استان، خاطر نشان کرد: با توجه به جلسه ششم بهمن ماه صنف کشاورزان، جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای اصفهان و تأیید استاندار اصفهان خروجی حجم آب از سد زاینده رود از اولین ساعات امروز افزایش یافت.
حسن ساسانی با بیان اینکه آب زاینده رود برای استفاده کشاورزان رها شده است، تصریح کرد: میزان آب رها شده از سد زاینده رود در این مدت 20 روزه تابع شرایط آب و هوایی و یک مقدار ثابت نخواهد بود.


وی میزان آب ذخیره شده در پشت سد زاینده رود را حدود 191 میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: در سال جاری حجمی معادل 30 میلیون متر مکعب از حجم سد زاینده رود برای آبیاری باغات غرب اصفهان در مرداد ماه نیز رهاسازی شده بود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان با تأکید بر ساماندهی مسیر و بستر رودخانه زاینده رود، گفت: برای حرکت بهتر آب در بستر فعال رودخانه و رسیدن سریع تر آب به کشاورزان ساماندهی طی سال های اخیر انجام شده است و این اقدامات برای برداشتن کلیه موانع موجود که در حرکت آب مشکل ایجاد می کند ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: لازم است کشاورزان در زمین ها و هم کانال های درجه یک و دو سه و جوی های سنتی خود نظارت داشته باشند تا از آب بهتر استفاده کنند.
ساسانی با تأکید بر نظارت اکیپ های کنترل برداشت های غیر مجاز، افزود: علاوه بر نظارت شبانه روزی نصب کنتورهای حجمی هوشمند برای سنجش میزان برداشت آب های زیر زمینی نیز با جدیت در شرکت آب منطقه ای اصفهان پیگیری می شود.

برچسب ها :