مهدی طوبایی، معاون نظارت شرکت شاپرک در میزگرد شناسایی تراکنش های مشکوک گفت: شاپرک عدم تناسب تراکنش ها در رفتار و مشکلات در تراکنش ها را بررسی می کند که برای آن نیز تراکنش هایی بر اساس قانون های تعریف شده ایجاد شده است و با متخلفان و پذیرندگان برابر قانون متخلف نیز برخورد می شود.
وی با اشاره به کپی برداری کارت ها گفت: بر اساس آمارها قطعا می توان کلاهبرداری های حاصل از کپی کارت را از بین برد و این چالش در سیستم بانکی را حذف کرد. تصمیم برای انتقال زیرساخت کارت از معناطیسی به هوشمند تصمیمی بوده که بانک مرکزی تصمیم گرفته و دیرکرد در این حوزه بر اساس سیاست های کلان بانک مرکزی بوده است؛ اعتقاد دارم نگاه در شبکه بانکی و پرداخت باید ریسک محور باشد تا با ایجاد زیرساخت ها و محدودیت هایی از مشکلات جلوگیری کرد.
وی در خصوص بزرگترین کلاهبرداری ها در شبکه بانکی گفت: کلاهبرداری فیشینگ و کپی کارت های مگنت از عمده چالش ها و کلاهبرداری هایی است که در شبکه پرداخت وجود دارد.
معاون نظارت شرکت شاپرک تاکید کرد: کارت های EMV دارای چیپ در زمینه نظارت و از بین بردن کارت های مگنت یک راه حل مهم و کاربردی است؛ از سویی دیگر افزایش امنیت شبکه پرداخت اینترنتی و الگوریتم ها برای برخورد با فیشینگ کاربرد دارد.
وی با بیان این که پیاده سازی فناوری های جدید بستگی به تصمیمات حاکمیت دارد، گفت: تمامی راهکارها بر اساس تصمیمات حاکمیت و بررسی هزینه و فایده است؛ باید استفاده از فناوری مقرون به صرفه و دارای مزیت اقتصادی باشد.
وی افزود: در حوزه داده های جعرافیایی نیاز است تا متولی بزرگ و مهمی با اطلاعات کامل وجود داشته باشد؛ همچنین داده های صنفی و کد کسب و کار برای شیکه پرداخت در زمینه کسب و کار و نظارت و حتی دریافت کارمزد کاربرد دارد که در همین راستا شرکت شاپرک زمانی وارد این موضوع اما اطلاعات قابل اتکا نبود به طور نمونه اطلاعات پزشکان و وکلا اصلا ردیف خاص ندارد.