هوآوی به شکل‌گیری استانداردهای جهانی 5G کمک می‌کند

آینده‌ی فناوری 5G که انتظار می‌رود ارتباطات راه دور را متحول کند، در دستان سازمان‌هایی بین‌المللی معتبری قرار دارد که از میان آنها می توان به «پروژه‌ی مشارکتی نسل سوم شبکه‌ی تلفن همراه» و «اتحادیه‌ بین‌المللی مخابرات» اشاره کرد.

خبر را برای من بخوان

هوآوی تلاش دارد با حفظ ارتباط با خود با این شرکت های معتبر و الگو گیری نزدیک از استانداردهای تصویب شده، زودتر از رقبای خود در بازار عرض اندام کند، امری که تا حدی هم تاکنون محقق شده است. به نظر می رسد که این شرکت در نمایشگاه MWC امسال هم اولین دستاورد خود در حوزه گوشی های هوشمند 5G را به رخ رقبای خود بکشد.

از لحاظ استاندارد گذاری، اندی پوردی ، یکی از مقامات ارشد هوآوی می‌گوید هوآوی مشغول همکاری با شرکت‌های دیگر در حوزه 5G است. پوردی می‌گوید: «صنعت ارتباطات به‌سختی و با شفافیت زیاد در تلاش است که ضمن حرکت از 4G به سوی 5G، این اطمینان حاصل شود که راهبرد مبتنی بر استانداردی اتخاذ شود که اجماع بسیار قدرتمندی روی آن وجود داشته باشد».

داگ بریک، مدیر سیاست‌های ارتباطات پهن‌باند در «بنیاد اختراعات و فناوری اطلاعات»، در مصاحبه‌ای گفته است که: «در چند سال گذشته در رابطه با همکاری های هوآوی با موسسات استاندارد گذاری گمانه زنی های زیادی وجود داشته است تا از طریق بنیادهایی مانند 3GPP استانداردهای پیشروتری توسعه داده شوند. ما باید چینی‌ها را تشویق کنیم تا در استانداردهای جهانی مشارکت داشته باشند».

استانداردهای مرتبط با 5G را نهادهایی مانند «پروژه‌ی مشارکتی نسل سوم شبکه‌ی تلفن همراه» یا 3GPP و «اتحادیه‌ی بین‌المللی مخابرات» یا ITU وضع می‌کنند که اولی مجموعه‌ای است از هفت سازمان توسعه‌ی استاندارد و دومی آژانسی از سازمان ملل محسوب می‌شود.

رئیس ITU هولین ژائو نام دارد که نخستین مقام چینی است که به عنوان دبیر کل گروه انتخاب می‌شود. ریچارد لی از هوآوی هم رئیس گروهی است که فناوری‌های نوظهور و 5G را بررسی می‌کند. مایکل وسل، عضو کمیسیون آمریکا و چین، می‌گوید: «هوآوی در سازمان‌ها و نهادهای استانداردگذاری و ثبت پتنت بسیار پرتحرک بوده است».

کوالکام و اینتل، تراشه‌سازان آمریکایی، از شرکت‌هایی هستند که مانند هوآوی و ZTE، دیگر شرکت مطرح چینی، در توسعه‌ی فناوری 5G رقابت می‌کنند و آنها نیز به سهم خود در تاثیر گذاری در استانداردهای جدید موثر هستند و این امر به سلامت استانداردهای توسعه داده شده کمک می کند.

ITU هم از مجموعه‌ای از نمایندگان دولت و شرکت‌ها تشکیل می‌شود. 3GPP مدیران شرکت‌ها را دور هم جمع می‌کند و چین در اینجا هم فعال بوده است. به گزارش کمیسیون آمریکا و چین، در سال ۲۰۱۲ چینی‌ها از ۵۳ کرسی موجود ۹ کرسی را از آن خود کرده بودند و این تعداد در سال ۲۰۱۷ به ۱۱ کرسی از ۵۸ کرسی موجود رسیده است. این کمیسیون در گزارشی گفته است که شرکت‌های چینی با در اختیار داشتن این کرسی‌ها می‌توانند بحث‌های مربوط به استانداردگذاری را با مشارکت بیشتری هدایت کنند. به علاوه شرکت کوالکام پس از شکست دادن هوآوی در به دست آوردن کرسی‌ها در سال ۲۰۱۷، مهم‌ترین گروه استانداردگذاری 5G را در اختیار دارد.

اکنون در حدود ۱۵ درصد از پتنت‌های مهم شبکه‌های 5G در اختیار کوالکام است و سهم شرکت‌های چینی از این دسته از پتنت‌ها به ۱۰ درصد می‌رسد. این آماری است که مایکل مورفری، استادیار تجارت بین‌الملل در دانشگاه کارولینای جنوبی، به آن اشاره می‌کند.

مورفری می‌گوید: «هرگز چنین نبوده که یک شرکت یا حتی یک کشور توانسته باشد همه‌ی استانداردها را در اختیار خود داشته باشد». استانداردهایی که به دست ترکیبی از مشارکت‌کنندگانی با اقتصاد پیشرفته برقرار شده‌اند.

در پایان می توان به این شکل نتیجه گیری کرد که هوآوی به شکل سالم، علاوه بر بحث های تکنولوژیک 5G، به بحث‌های استانداردسازی این بستر نیز نیم نگاهی دارد تا بتواند با مشارکت سالم با سایر رقبا به شکلی مثبت استانداردهایی پیشرو در این بخش به تصویب برساند.