بزرگان انرژی به اوضاع نفت بدبین ماندند
سه پیشبینیکننده بزرگ که نظراتشان مورد توجه بازار نفت قرار دارد، انتظار دارند عرضه غیراوپک در سال 2019 رشد چشمگیری پیدا کند اما درباره شدت تاثیر عرضه فزاینده بر تقاضا، نظرات متفاوتی از یکدیگر دارند.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۱۹ به میزان ۱.۴۹ میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۱۰۱.۴۵ میلیون بشکه در روز رسید. برآورد این آژانس آمریکایی بالاتر از همتایانش است اما برآوردش برای رشد عرضه حدود دو میلیون بشکه در روز است.
طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، بازار در سال ۲۰۱۹ دچار ۵۰۰ هزار بشکه در روز کمبود عرضه خواهد شد زیرا کاهش تولید گروه اوپک و غیر اوپک و کانادا و تأثیر تحریمهای آمریکا علیه نفت ونزوئلا و ایران، برای جبران رشد عرضه آمریکا کافی نخواهند بود.
آژانس بینالمللی انرژی نیز انتظار دارد مصرف نفت از ۹۹.۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ به ۱۰۰.۶ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ رشد کند که ۱.۴ میلیون بشکه در روز افزایش را نشان میدهد.
برخلاف آژانسهای دیگر، این نهاد مستقر در پاریس با توجه به پایین رفتن قیمت نفت و آغاز فعالیت پروژههای پتروشیمی در چین و آمریکا، انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت امسال نسبت به سال ۲۰۱۸ رشد سریعتری پیدا کند.
با این حال آژانس بینالمللی انرژی هشدار داده که با وجود تحریمها علیه ایران و ونزوئلا و کاهش تولید اوپک در سال ۲۰۱۹، بازارهای نفت به سختی میتوانند رشد سریع عرضه غیر اوپک را جذب کنند.
از نظر رشد تقاضا برای نفت، اوپک در گزارش ماهانه خود بدبینانهترین دیدگاه را داشته و پیش بینی کرده تقاضا برای نفت امسال تنها ۱.۲۴ میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۱۰۰ میلیون بشکه در روز میرسد.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرده که رشد قوی نفت شیل آمریکا، تأثیر تحریمهای اخیر آمریکا علیه شرکت نفتی دولتی PDVSA را ملایم خواهد کرد. این آژانس بالاترین برآورد را برای رشد عرضه غیر اوپک در سال ۲۰۱۸ دارد و انتظار دارد ۲.۵۷ میلیون بشکه در روز رشد کند در حالی که برآورد اوپک ۲.۱۷ میلیون بشکه در روز است.
اوپک اعلام کرده تقاضا برای نفت این گروه در سال ۲۰۱۹ به میزان ۱.۰۲ میلیون بشکه در روز رشد میکند در حالی آژانس بینالمللی انرژی کاهش تقاضا برای نفت اوپک به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز را پیش بینی کرده است.
بر اساس گزارش پلاتس، اداره اطلاعات انرژی آمریکا دیدگاه منفیتری نسبت به اوپک داشته و برآورد کرده است عرضه این گروه ۱.۱۳ میلیون بشکه در روز کاهش یافته و به ۳۰.۳ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.