فروش کالای دست دوم به جای کالای نو در برخی فروشگاههای اینترنتی
رئیس اتحادیه فناورانه رایانه تهران گفت: تخلف در فروشگاههای اینترنتی مشهور و معتبر کم دیده شده اما در سایتهای نامعتبر فراوان رخ میدهد که در تمام کارشناسیهایی که تاکنون انجام شده معامله به ضرر خریدار بوده است.
سیدمهدی میرمهدی رئیس اتحادیه فناورانه رایانه تهران درباره ضرورت آگاهی مردم در خریدهای اینترنتی برای جلوگیری از کلاهبرداری، اظهار داشت: اکنون که مردم به خرید کالا در فضای مجازی و تحویل در محل عادت کردهاند باید مراقب باشند که گول ارزانی کالا را نخورند.
وی ادامه داد: برای مثال ارزانی یک میلیون تومانی یک لپ تاپ اصلا حقیقت ندارد و قیمت پایینتر حداکثر تا 50 هزار تومان برای این محصول امکان پذیر است؛ مشتری باید بداند برداشتن یک باتری یا رم اورجینال از روی دستگاه بیش از مبلغ تخفیف برای متخلف سود دارد تا به این وسیله متخلفان نتوانند از عدم آگاهی مردم سوء استفاده کنند.
میرمهدی با بیان اینکه اتحادیه کسب وکارهای اینترنتی مرجع نظارت و رسیدگی به تخلفات فروشگاههای اینترنتی است،گفت: موارد تخلف در فروشگاههای مشهور و معتبر کم دیده شده و در سایتهای نامعتبر فراوان رخ میدهد.
به گفته وی، پس از اینکه شاکی به سامانه 124 سازمان صنعت، معدن و تجارت شکایت میکند و درخواست کارشناسی توسط اتحادیه تخصصی فناوران رایانه را میدهد موضوع برای بررسی به این اتحادیه ارجاع میشود در غیر این صورت این اتحادیه مرجع رسیدگی به این تخلفات نیست.
وی با بیان اینکه در تمام کارشناسیهایی که تاکنون انجام شده معامله به ضرر مصرف کننده بوده است، گفت: فروشگاه کالایی را میفروشد و پس از اینکه پول آن را دریافت میکند و دیگر به خریدار پاسخگو نیست و خریدار ناگزیر به شکایت میشود.
رئیس اتحادیه فناورانه رایانه تهران اضافه کرد: موارد زیادی از تخلف فروشگاههای اینترنتی دیده شده که کالا را به نام درجه یک و نو میفروشند اما کالای با کیفیت پایینتر، بازسازی شده و حتی دست دوم فروخته شده است.
وی ادامه داد: حتی کالای دست دوم با مدت کارکرد طولانی به جای کالای نو فروخته شده است.