در سال ۲۰۱۸، با قدرت گرفتن تقاضای داخلی از کاهش مالیات دولت، واردات بیشتری به داخل کشیده شد و علیرغم سیاستهای اولآمریکای دولت ترامپ برای کاهش فاصله تجاری، کسری تجاری آمریکا رکورد زد.
دونالد ترامپ سیاستهای تجاری محافظهکارانهای را دنبال میکند که تولیدکنندگان آمریکا را در برابر آنچه او رقابتهای ناعادلانه تجاری نامیده است، محافظت کند. ترامپ که به خود مرد تعرفهها لقب داده است همیشه به دنبال آن بوده است که با قطع بیشتر واردات ناعادلانه و مذاکره مجدد توافقات تجارت آزاد، کسری تجاری آمریکا را کاهش دهد.
دولت ترامپ در راستای تقویت اقتصاد، بسته کاهش مالیات ۱.۵ تریلیون دلاری خود را اجرایی کرد که باعث شد هزینهکردها و سرمایهگذاریهای مصرفکنندهها و شرکتها افزایش پیدا کند که همین منجر به رشد واردات تا سطح رکوردی ۲.۶ تریلیون دلار در ۲۰۱۸ شد. صادرات آمریکا هم در سال ۲۰۱۷ به رکورد ۱.۷ تریلیون دلار رسید، اما در ۳ ماه آخر با تشدید اختلافات با چین و کند شدن تقاضای جهانی و تقویت دلار که صادرات آمریکا را از حالت رقابتی خارج کرد، میزان صادرات رو به افول گذاشت. همین باعث شد که با سقوط ۱.۹ درصدی صدرات در ماه دسامبر، کسری تجاری این ماه به ۵۹.۸ میلیارد دلار برسد که بالاترین میزان ماهانه از اکتبر ۲۰۰۸ تا کنون است.
کل کسری تجاری آمریکا با جهان، در سال ۲۰۱۸، با ۱۲.۵ درصد جهش نسبت به سال قبل، به ۸۹۱.۳ میلیارد دلار رسید، که بالاترین سطح آن از ۲۰۰۸ تا کنون است.
کسری تجاری آمریکا با چین در سال ۲۰۱۸ با ۱۱.۶ درصد افزایش به رکورد تاریخی ۴۱۹.۲ میلیارد دلار رسیده است. در واقع در سال ۲۰۱۸ واردات آمریکا از ۶۰ کشور رکورد زده است که در صدر این فهرست چین، مکزیک و آلمان قرار دارند.
کریس روپکی، اقتصاددان ارشد امیوافجی در نیویورک، میگوید: علیرغم تلاشهای ترامپ برای دوباره باعظمت کردن آمریکا، کسری تجاری در سال گذشته به شکلی انفجاری افزایش یافت و انتظار نمیرود این روند در سال ۲۰۱۹ از این بهتر شود.
اسکات پاول، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان آمریکا در واشنگتن، میگوید: شاید دونالد ترامپ حالا این حقیقت را کشف کند که توییتها و تعرفهها، خیلی هم نمیتوانند کسری تجاری را کاهش دهند. سیاستهای مالی دولت آمریکا به رشد کسری تجاری کمک کرده است.