سایت خبری طلا

۴۵ هزار خودروی ناقص کف کارخانه ایران خودرو و سایپا/ پژو باید به ایران خسارت دهد

منبع: تسنیم


مدیرعامل شرکت ساپکو با تأکید بر اینکه شرکت پژو باید بابت ترک ایران خسارت پرداخت کند، گفت: هر کسی مدعی توانایی ساختن قطعه را دارد درب ساپکو به روی آن قطعه سازان باز است.


حسین نجاری در نشست خبری بیان اینکه تولید آزمایشی پژو 301 از اواخر سال آینده آغاز خواهد شد، گفت: حدود 50 تا 60 درصد قراردادها برای تولید این خودرو منعقد شده است.

وی با تأکید بر اینکه شرکت پژو باید بابت ترک ایران خسارت پرداخت کند، تصریح کرد: از محل قرارداد سه جانبه ای که میان ساپکو، ای کاپ و قطعه سازان منعقد شده، باید 7 هزار میلیارد تومان خسارت تولید پرداخت شود که مسئولیت آن به عهده ایران خودرو است.

مدیرعامل شرکت ساپکو در خصوص همکاری واحدهای نظامی با قطعه سازان، گفت: ما از همکاری با هر نهاد نظامی و غیرنظامی که توانایی ساخت قطعات داشته باشد استقبال می‌کنیم به نحوی که هر کسی مدعی توانایی ساختن قطعه را دارد درب ساپکو به روی آن قطعه سازان باز است.

وی افزود: ما با نهادهای نظامی از قبل هم در تماس بودیم و اکنون تماس ما بیشتر شده و در حال تلاش برای ساخت قطعات الکترونیکی با استفاده از دانش فنی آنها هستیم.

نجاری با اشاره به اینکه در بهترین حالت اگر قرار باشد که داخلی سازی صورت گیرد ما مثل همه خودروسازان دنیا نمی‌توانیم تمام قطعات را داخلی سازی کنیم، گفت: اما حداکثر تلاش خود را در این عرصه صورت خواهیم داد. این در شرایطی است که تولید برخی قطعات و اجزای ریز در داخل به صرفه نیست.

به گفته وی، قطعات الکترونیکی با مکانیکی متفاوت است، بنابراین تمام تلاش ما این است که بر روی ساخت قطعات الکترونیکی تمرکز بیشتری داشته باشیم که امیدواریم ظرف سال‌های 98 و 99 بتوانیم این کار را به شکل مناسبی انجام دهیم.

*45 هزار خودروی ناقص کف کارخانه ایران خودرو و سایپا

وی در خصوص میزان خودروهای ناقص در کارخانه ایران خودرو گفت: به تعداد 10 روز کاری خودروی ناقص از محصولات پرتیراژ و کم تیراژ در کارخانه قرار دارد که در صدد رفع نواقص آنها هستیم.

معصوم نجفیان نیز در این نشست خبری با اشاره به اینکه تمام تولیدات سال 97 خود را که باید تحویل مشتری بدهیم، افزود: در تلاش برای تکمیل خودروها عرضه آنها به بازار هستیم و در مرحله بعدی، در حال برنامه ریزی برای تکمیل خودروهای سال 98 هستیم.

این عضو هیأت مدیره سایپا با اعلام اینکه در حال حاضر 20 تا 25 هزار خودروی ناقص از محصولات پراید و تیبا در کارخانه قرار دارد، تصریح کرد: تمام قطعه سازان استاد دور زدن تحریم شده اند و باید بسترها را برای آنها فراهم کرد که اگر واردات بدون انتقال ارز آزاد شود، می‌توان کار را با سرعت بیشتری پیش برد.

مازیار بیگلو به عنوان دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو نیز با اشاره به پرداختی که به تازگی از سوی خودروسازان به قطعه سازان انجام شده است، گفت: بروز دو اتفاق به صورت همزمان در صنعت خودرو و قطعه سازی سبب شد تا اوضاع قطعه سازان بهتر شده و تولید نیز بیشتر شود؛ به خصوص اینکه از قبل نیز اعلام کرده بودیم که اگر مطالبات قطعه سازان پرداخت شود، خواهیم توانست که ظرف مدت 6 تا 8 هفته، تولید خودرو را ریکاوری کنیم.

وی افزود: دلیل اصلی این اتفاق، قطعاتی بود که در گمرک وجود داشت و قطعه سازان پولی برای ترخیص نداشتند، به خصوص اینکه گمرک نیز از آنها بابت ترخیص این قطعات، مابه التفاوت درخواست کرده است. این درحالی است که در نیمه دوم امسال 2500 میلیارد تومان افزایش قیمت قطعات به قطعه سازان تحمیل شده است.

*2 هزار میلیارد تومان فقط برای تولید 2 هزار دستگاه در روز کفایت می‌کند

به گفته بیگلو، تمام ارزیابی‌های که انجام شده حکایت از آن دارد که بانک مرکزی برای تخصیص هر دلار یا یورو، شرایطی را فراهم می‌کند که ارز ارائه شده قابل پیگیری باشد، در حالیکه بانک مرکزی نیز فهرستی را از دریافت کنندگان ارز به قوه قضائیه ارائه داده تا تک تک افراد پاسخگو باشند. بنابراین حتی یک یورو هم امکان این را ندارد که خارج از روال قانونی بتواند ارز 4200 تومانی بگیرد. این در حالی است که تمام قطعه سازان باید مابه التفاوت ارز خود را هم پرداخت نمایند.

وی اظهارداشت: اطلاعات مالی هیچ شرکت قطعه سازی نباید انتشار عمومی شود تا در اختیار رقبا قرار گیرد. این در حالی است که در 5 لایه نظارتی تلاش شده تا بر دریافت کنندگان تسهیلات بانکی که به تازگی به قطعه سازان داده شده است، نظارت صورت گیرد، اما به هر حال بخشی از شرکتها، ممکن بود مشکلات مالیاتی و بیمه‌ای داشته باشند که از این فهرست جامانده اند، اما 700 قطعه ساز از این تسهیلات استفاده کرده اند.

بیگلو، با بیان اینکه هر 2 هزار میلیارد تومان برای تولید 2 هزار دستگاه در روز کفایت می‌کند، گفت: قطعه سازان تمام تلاش خود را برای حفظ تولید کرده و در ماههای آینده نیز تلاش خود را برای حفظ تولید خواهند داشت.

 دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو خواستار رفع ممنوعیت ثبت سفارش بدون انتقال ارز برای قطعه‌سازان به منظور دور زدن تحریم‌ها و تامین نیاز داخلی تولیدکنندگان شد.