بوئینگ، بورس آمریکا را زمینگیر کرد
ریزش شدید سهام شرکت بوئینگ که به دلیل ممنوعیت گسترده پرواز هواپیماهای مدل ۷۳۷ این شرکت شدت گرفته است، از جمله مهمترین دلایل روند نزولی بازار سهام در آمریکا بود.
امیدواریها به توافق بین چین و آمریکا بر سر مسائل تجاری، شاخصهای بورسی در آسیا و اروپا را صعودی کرد. در معاملات روز جمعه بورسهای منطقه آسیا-اقیانوسیه، پس از آن که بانک مرکزی ژاپن اعلام کرد نرخ بهره این کشور را در سطح منفی ۰.۱ درصد نگه میدارد شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو با جهش ۱ درصدی در سطح ۲۱ هزار و ۵۰۶.۹۲ واحدی بسته شد.
در چین نیز افزایش امیدواریها به توافق تجاری با آمریکا و وعده نخست وزیر این کشور برای رونمایی از بسته کاهش مالیاتی ۲ تریلیون یوانی برای حمایت از رشد اقتصادی، باعث افزایش شاخصهای بورسی شد به گونهای که شاخص "شانگهای کامپوزیت" با افزایش ۱.۵ درصدی خود را به ۳۰۳۵.۱۰ واحد رساند و شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ با ۰.۸ درصد افزایش در سطح ۲۹ هزار و ۸۳.۰۳ واحدی بسته شد.
لی که کیانگ-نخست وزیر چین در رابطه با بسته جدید مالیاتی گفت: به منظور حمایت از بخشهای اصلی اقتصادی، به دنبال کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده هستیم تا از مهمترین بخشهای اشتغالزا در چین، حمایت پر معناتری صورت داده باشیم.
در بورس وال استریت شاخصها عموماً قرمزپوش بودند به گونهای که به جز شاخص "داوجونز" که نسبتاً بدون تغییر در مقایسه با روز قبل در سطح ۲۵ هزار و ۷۰۹.۹۴ واحدی باقی ماند، دو شاخص مهم دیگر یعنی "نزدک کامپوزیت" و "اس اند پی ۵۰۰" نزولی بودند و به ترتیب در سطح ۷۶۳۰.۹۱ واحد و ۲۸۰۸.۴۸ واحد بسته شدند.
در بورسهای اروپایی، "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن پس از موافقت مجلس انگلیس با تمدید مهلت خروج از اتحادیه اروپا با ۰.۵۶ درصد افزایش به کار خود خاتمه داد و شاخصهای "دکس" بورس فرانکفورت آلمان و "کک ۴۰" بورس پاریس فرانسه به ترتیب با ۰.۱۳ درصد و ۰.۸۲ درصد افزایش در مقایسه با روز قبل بسته شدند.
در بازار نفت، هر بشکه نفت خام "وست تگزاس اینترمدیت" با ۲ سنت افزایش به ۵۸.۶۳ دلار و نفت برنت با ۲ سنت افزایش به ۶۷.۲۵ دلار رسید.