روزنامه "تاگس اشپیگل " آلمان در مطلبی به مسئله اقدامات ضد ایرانی دولت آمریکا پرداخته و نوشت: رئیس جمهور آمریکا با همه ابزار تلاش می کند نظام جمهوری اسلامی را به زانو درآورد، البته محاسبات تا کنون وی جواب نداده است.
این روزنامه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب نوشت: "دونالد ترامپ "، رئیس جمهور آمریکا بدون توجه به همه ابراز تردیدها و هشدارها همچنان بر تصمیمات خود برای در تنگنا قراردادن نظام جمهوری اسلامی و در صورت امکان ساقط کردن آن مصمم است.
تحریم های اقتصادی سخت و همچنین تصمیم آمریکا برای قراردادن سپاه در لیست گروه های تروریستی از جمله اقدامات این کشور در این راستا است.
مسئله این است که محاسبات ترامپ تا به حال درست از آب در نیامده و نه نظام جمهوری اسلامی در ( مواضع خود) کوتاه آمده و نه به نظر می رسد به طور جدی در مضیقه قرار گرفته است، بلکه عکس این اتفاق افتاده است.
این روزنامه آلمانی در ادامه این مطلب نوشته است که ( در سایه این گونه اقدامات ترامپ) طرفداران یک موضع سختگیرانه در قبال آمریکا محبوبیت بیشتری به دست آورده و همواره صداها و فریادهای وطن پرستانه بیشتری حتی از طرف نیروهای به زعم این روزنامه آلمانی میانه رو در داخل ایران شنیده می شود. با وجود همه احتلاف نظرهایی که بین این نیروها وجود دارد همه آن ها خواستار مقاومت در برابر فشارهای دونالد ترامپ هستند. به این ترتیب آمریکا نظام جمهوری اسلامی را تقویت می کند.
این روزنامه آلمانی در مطلب دیگری نوشته است که واشنگتن می خواهد با تحریم های نفتی خود ایران و نظام حاکم بر این کشور را به زانو درآورد، اما این سوال مطرح است که آیا وی در این راستا موفق خواهد شد؟
این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت: قبل از اینکه دولت آمریکا اقدامات تحریمی جدید خود علیه ایران را رسما اعلام کند هشدارهایی از تهران ارسال شد.
"علیرضا تنگسیری "، فرمانده نیروهای دریایی سپاه اعلام کرد که اگر تانکرهای ایرانی دیگر نتوانند از تنگه هرمز عبور کنند ایران این تنگه مهم که یکی از مهم ترین مسیرهای تجارت نفتی در دنیا است را مسدود خواهد کرد.
تصمیم دولت ترامپ در این باره که می خواهد تمام درآمدهای نفتی ایران را متوقف کند این تصور را که واشنگتن در نهایت برای تغییر نظام در ایران تلاش می کند را تقویت می کند.
کاخ سفید روز دوشنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد معافیت موقت خریداران نفت ایران از اجرای تحریم ها تنها 10 روز دیگر به پایان می رسدو تمدید نخواهد شد.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب تصریح کرد که آسیب های سخت برای اقتصاد ایران که وابسته به درآمدهای نفتی است با این تصمیم آمریکا البته قابل پیش بینی است. اما این سوال مطرح است که پس از آن چه می شود؟
یکی از اساتید دانشگاه اتاوا در پیامی توئیتری در این باره گفته است که رهبری در تهران نه این گونه از هم فرو خواهد پاشید و نه سیاست خارجی سختگیرانه خود را تغییر خواهد داد. همچنین به ندرت این احتمال وجود دارد که مذاکراتی درباره شرایط سختگیرانه درباره برنامه هسته ای ایران شکل گیرد.
در ادامه این مطلب آمده است که دولت ترامپ با این حال همه اعتراضات را نادیده گرفته و به افزایش قیمت نفت در سایه این گونه اقدامات ضد ایرانی خود تن می دهد. این در حالی است که رئیس جمهور آمریکا خواستار هزینه کم برای تهیه مواد خام به منظور رفاه اقتصاد بومی خود است؛ البته بعد از بیانیه پامپئو (درباره گسترش تحریم های ضد ایرانی) قیمت نفت به شدت افزایش پیدا کرده است. در این راستا اعلام دولت آمریکا مبنی بر اینکه متحدان واشنگتن یعنی عربستان سعودی و امارات، کسری ایجاد شده در عرضه نفت را جبران خواهند کرد هم تغییری در شرایط ایجاد نمی کند.
نویسنده در ادامه با اشاره به مخالفت ترکیه با تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران همچنین نوشت: در این شرایط همچنین مناسبات آمریکا با هند ، چین و اتحادیه اروپا هم می تواند تحت تاثیر قرار گیرد. پکن اعتراض خود به پایان طرح معافیت آمریکا برای تحریم های نفتی علیه ایران را اعلام کرده است. بخصوص آمریکا با این اقدام خود این خطر را برای خود ایجاد کرده که حتی متحدان نزدیک و تنگاتنگ آن به دنبال راه های جدیدی برای وارد کردن نفت ایران باشند. در همین راستا اروپا روی یک مکانیسم مالی موسوم به اینستکس کار می کند که به وسیله آن باید از شرکت های اروپایی در برابر تحریم های آمریکا در مناسبات تجاری با ایران حمایت شوند.
همچنین امید ترامپ برای تضعیف جمهوری اسلامی خود را به عنوان یک مغلطه و نتیجه گیری نادرست نشان می دهد. ترامپ با این اقدام خود به طرفداران مواضع سختگیرانه در قبال غرب در ایران یک استدلال دیگر در این راستا می دهد که غرب در حال حاضر قابل اعتماد نیست. به این ترتیب طرفداران موضع نرم در قبال غرب در ایران به حاشیه رفته و طرفداران اتخاذ موضع سختگیرانه در قبال غرب نفوذ بیشتری به دست می آورند.
در بخش پایانی این مطلب به تغییر فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و روی کار آمدن حسین سلامی توسط رهبر انقلاب در این سمت اشاره شده و آمده است که سلامی اکنون ارتشی قدرتمند و 125 هزار نفری را رهبری می کند.
نویسنده در ادامه به موضع سرسختانه سلامی در قبال غرب اشاره کرده و نوشت: وی همچنین دشمن آشکار اسرائیل است. وی اخیرا به بنیامین نتانیاهو توصیه کرده است که شنا کردن را یاد بگیرد چرا که به زودی هیچ انتخاب دیگری غیر از فرار در آب های مدیترانه نخواهد داشت.
انتهای پیام/