سلطان سکه هیچکاره بود | دستگاه قضایی عوامل پشتصحنه را به مردم معرفی کند
بدون هیچ ترس و با صراحت تمام از فساد سخن میگوید و معتقد است که امثال "سلطان سکه " هیچکاره بودند و تنها قربانی مفسدان بزرگ اقتصادی شد که اسم و رسمی از آنها وجود ندارد. امیر خجسته را همه به عنوان نمایندهای میشناسند که همیشه از پشتپرده فساد سخن میگوید و معتقد است نمایندهای که در برابر فساد سکوت نمیکند جیباش را بسته و دهانش را باز کرده است.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی با حضور در دفتر خبر فوری اظهارات جالب و البته مهمی را درباره پروندههای فسادهای رنگارنگی که این روزها در جریان است بیان کرد و خواهان اعدام مفسدان اقتصادی در میادین اصلی شهر شد.
مشروح این گفت و گو با امیر خجسته رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی را اینحا بخوانید و ویدیو آن ببنید:
خبر فوری: شما رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی هستید اخیرا ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس دستگاه قضایی درخواست کرده است که از رسانهای شدن و انتشار پروندههای جزیی خودداری شود چرا که این روند در بیاعتمادی مردم به نظام تاثیرگذار است، از منظر شما این اظهارات سبب ترس مردم و حتی نهادها از افشای پروندههای فساد نمیشود؟
خجسته: باتوجه به اینکه آقای رئیسی در قضاوت سابقه طولانی دارد و نسبت به فساد از حساسیت بالایی برخودار است، بنده معتقدم اظهاراتی که وی مطرح کرده دال بر این است که قبل از افشای پروندههای فساد، قوهقضائیه با این موضوع مقابله میکند.
افشای اسامی سران مفاسد اقتصادی باید در دستور کار ما قرار گیرد، چرا که افرادی که بیتالمال غارت کردند و با آرامش و امنیت در جامعه رفت و آمد میکنند باید محاکمه شوند.
از این رو دستگاه قضایی و هرنهاد مسئولی باید با این موضوع برخورد کند و ما نباید نسبت به مفسدین رحمی داشته باشیم و باید افشای اسامی این افراد البته با ارائه مستندات در دستور کار قرار گیرد، چرا که نباید با آبروی افراد بازی شود.
بنده امروز اگر از فساد حرف میزنم و میگویم معاون وزیر 34 هزار خودرو را ثبت سفارش غیرقانونی کرده است سند دارم و براین اساس صحبت میکنم و این پرونده در حال حاضر در دادگاه در حال بررسی است.
اگر میگویم یک هزار 128 کانتینر کالا به صورت غیرقانونی و قاچاق وارد کشور شده است و وزیر وقت آن را کتمان کرد آن را اثبات کردیم و شخصی به حسرتی که وارد کننده این کالاهاست در دادگاه بندرعباس محاکمه شد و در حال حاضر در زندان است.
مواردی که بنده درباره بنیاد شهید، سایپا، بانک دی، پتروشیمی و تحقیق و تفحصهایی که صورت گرفته است مطرح کرده و مورد برر سی قرار دادیم با سند مطرح میشود از این رو من معتقدم نباید بدون سند و مدرک حرف بزنیم.ما باید در مجلس روال قانونی را برای تحقیق و تفحص انجام بدهیم و به عنوان نمایندگان ملت باید حرف بزنیم چراکه اگر سکوت کنیم مردم میگویند جیبتان را باز کردید و دهنتان را بستید از این رو ما باید جیبمان را ببنیدم و دهانمان را باز کنیم و با قدرت حرف بزنیم و هزینه این موضوع را باید پرداخت کنیم.
کسی که از مبارزه با فساد حرف میزند باید آبرویش را در خطر بگذارد، چرا که تهمت میزنند و شکایت میکنند و هزار ترفند دیگر اما ما باید با قدرت و امانتی که مردم به دست ما سپردند از بیتالمال حفاظت کنیم و در مقابله با سران مفاسد اقتصادی وارد عمل شویم.
خبرفوری: مردم در موضوع پروندههای مربوط به فساد مکررا میپرسند که پشت پرده این پروندهها چه کسانی هستند، چرا این موضوع مشخص نمیشود؟
خجسته: بدون شک شما میدانید یک فرد معمولی، یک معلم، یک کارگر و یا یک مغازهدار نمیتواند فساد کنند از این رو فساد در جایی است که قدرت و ثروت وجود دارد و کسانی پشت این قضیه هستند که وصل به قدرت هستند از این رو اگر میگویند درمنی را اعدام کردند بنده میگویم پشت درمنی چه کسانی هستند؟ چرا که افرادی که با لابی و ثروت درمنیها را درست کردند باید مشخص شوند و پرونده آنها باید افشا شود و قانون باید با آنها برخورد کند.
در پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان، بانک دی یا بنیاد شهید بنده به عنوان رئیس تحقیق و تفحص ورود پیدا کردیم و نتیجه هم گرفتیم به گونهای که ما در پرونده بانک دی قریب یک هزار و 700 میلیون تومان از سرمایهای را که از بیتالمال خارج شده بود را پس گرفتیم در و بحث بیمه دی نیز 500 میلیون تومان از پول کشور را که به دبی رفته بود توانستیم با همکاری دستگاه قضایی به کشور بازگردانیم.
در پرونده بانک سرمایه نیز حدود 16 میلیارد تومان از این بانک خارج شده بود که با فشارهایی که از سوی نهادهای نظارتی وارد شد خیلی از وجوه آن پس داده شده است از این رو اگر من به عنوان یک نهاد نظارتی این پرونده را رها کنم بدون شک نتیجهای کسب نمیکنیم و مردم سوال میکنند ، چرا این پرونده رها شده است. قطعا نحوه برخورد با فساد باید مشخص شود و تا آنجایی که موارد فساد را مشخص کردیم باید به ملت گزارش دهیم.
شفافیت حرف اول را در نهادهای نظارتی میزند، اگر ما در تحقیق و تفحصهایمان شفافیت ملاک اصلی باشد و مشخص شود چه کسانی پیگیر پروندهها و مطالبات مردم هستند بدون شک کارها به راحتی پیش میرود ،چرا که عدم شفافیت و پنهانسازی به معنای فساد است.
بدون شک بدانید در سیستمهای اقتصادی دولتی، نیمه دولتی و خصولتی شفافیت کامل وجود ندارد و عزل و نصبها و هیئت مدیرهها مشخص نیستند روندی که سبب آسیب جدی به تشکیلات میشود از این رو راه مبارزه با فساد شفافیت است از نمایندگانی که در مجلس هستند تا مسئولینی که در نهادهای مختلف مشغول به فعالیت هستند.
عزم مردم برای مقابله با فساد جزم شده است لذا به خوبی مشاهده میکنیم زمانی که قرار است یک نفر در نهادی به صورت غیرعادلانه جذب شود یا فسادی در ارگانی رخ داده مردم با بسترهای فرهنگی که در فضای مجازی وجود دارد با این موضوع مقابله میکنند ، اگر ما بحث شفافیت را در دستور کار قرار دهیم قطعا شرکتهای چون سایپا و ایران خودرو نمیتوانند هرجور دلشان خواست با مردم رفتار کنند.
من 31 نفر را به سران قوا به عنوان مفسدین مالی و اقتصادی معرفی کردم که تا به حالا 4 الی 5 نفر از آنها تعیین و تکلیف شدند و من مطمئنم رئیسی با تیم قوی و با برگزاری دادگاههای ویژه به این پروندهها رسیدگی میکند.
خبرفوری: مردم براین باورند که کسانی که در پرونده فسادهای اقتصادی حضور دارند " وابسته به مسئولان و از خود آنها هستند " ، روندی که جنابعالی در موضوع واردات خودرو به آن اشاره کردید و گفتید 4 خانواده مسئول اصلی ورود خودروهای خارجی به کشور هستند، آیا به وجود مافیا در کشور باور دارید؟
خجسته: بحث نفوذ در دنیا مطرح است و قطعا در کشور ما نیز وجود دارد و وقتی ما بحث فساد در بانکها را مطرح میکنیم باید بدانیم که یک کارگر اختلاس نمیکند بلکه کسانی که در راس امور هستند فساد میکنند.
ما دلارهایی را که برای کالاهای اساسی قرار دادیم به غیر از یک عده که با رانت و باند در ارتباط بودند فرد عادی نتوانست از این امتیاز استفاده کند لذا مافیا در کشور ما وجود دارد و نمیتوانیم آن را کتمان کنیم ، ما باید دست مافیا را قطع کنیم و این روند با شفافیتسازی صورت میگیرد.
ما اخیرا درباره فسادی که در وزارت اقتصاد با مبلغ میلیاردی صورت گرفته است به وزیر فعلی و سابق نامه زدیم و درخواست ارائه لیست کاری کردیم، اما آنها تا به امروز از ارائه لیست امتناع کردند ولی باید مشخص شود چه کسانی از این شرایط سود میبرند که سکوت کردند.
در بحث قاچاق در گمرگ یکی از افرادی که نامش مطرح بود "حسرتی" بود و اینکه این فرد با چه کسانی در ارتباط بوده است مشخص است، چرا که وقتی سیستم فساد افشا میشود مافیا حذف میشود.
در بحث ورود 125 هزار خودروهای خارجی از سوی 4 خانواده نیز بارها به بنده تاکید کردند که آقای خجسته آمار ارائه ندهید و این رویه درست نیست، اما بنده با ارائه سندها و اعتمادی که مردم به من دارند و اینکه میدانند من اهل معامله نیستم به سراغ مفسدها میروم و سراغ مسئولین میروم و با ارائه اسناد با آنها اتمام حجت میکنم و میگویم ، اسناد فساد پسر، برادر، آقازادهها و خانمزادههای شما موجود است اگر با آن مقابله نکنید خودم وارد عمل میشوم به خاطر همین در مجلس به صورت شفاف وارد عمل میشوم چرا که من جز " خودشان " نیستم و مردم معتقدند اگر روزی من به عنوان نماینده حرفی درباره فساد حرف نزنم به معنای این است که جیب من باز شده است چرا که مردم هوشیارهستند و همه چیز را میفهمند.
بنده از رئیس دستگاه قضا میخواهم که نسبت به پروندههای فساد وارد عمل شوند و اگر مدرک و سندی میخواهند ما دراختیار آنها قرار میدهیم، چرا که عدم وجود شفافیت مشکل اصلی ممکلت ماست و باید تمامی اقدامات پشتپرده را افشا کنیم.
در بحث قاچاق از مبادی رسمی حتی از مسیرسبز اجناس کالا وارد کشور میشد و ما ورود پیدا کردیم و این سبب شده است تا رعب و وحشت در بین قاچاقچیان ایجاد شود و حجم ورود کالای قاچاق به کشور کاهش پیدا کند ولی هنوز قطع نشده است، اما ما دائما باید مراقبت کنیم و نظارت داشته باشیم.
من 85 درصد گمرکها را بازدید کردم و توانستم با اسناد و مدارک درباره فساد در این سازمان صحبت کنم به خاطر همین اخیرا به رئیس گمرگ تذکر دادم که بحث موادمخدر را که از طریق گمرک به خارج از کشور انتقال پیدا میکند کنترل کند و در جهت قاچاق اقلام خوراکی و نیاز مردم که به عراق، افغانستان و آذربایجان انتقال پیدا میکند وارد عمل شود.
چشم امید مردم به مجلس اس،ت لذا اگر فساد در جایی رخ میدهد مجلس باید با قدرت ورود پیدا کند چرا که فساد مثل موریانه است و اگر با آن برخوردی صورت نگیرد پایههای نظام دچار آسیب جدی میشود.
مقام معظم رهبری تاکید کردند بحث مبارزه با قاچاق یک بحث اساسی است و ما به عنوان نماینده مردم باید در تمام مسائل ورود پیدا کنیم و از تهدیدات و تخریبها نمیترسیم و نگران نیستیم.
خبرفوری: شما سال گذشته چندین بار به فسادهای رخ داده در گمرک اشاره کردید برای اصلاح این ساختار چه اقداماتی انجام دادید ؟
خجسته: ما برای مبارزه با فساد در گمرک سامانههای موجود در وزارت صنعت را باید به هم لینک کنیم و تا اطلاعات در اختیار دستگاههای نظارتی قرار گیر،د اما این اقدامات تا به این لحظه عملیاتی نشده است و خیلی از مسئولین زیر بار نمیروند و این سبب ایجاد فساد و ورود هزار کانتینر جنس قاچاق به کشور شود.
در بحث ثبت سفارش خودرو زمانی که 34 هزار خودرو در سامانه ثبت شد 2 بامداد بود چرا که سامانه در اختیار خود افراد و مسئولینی بود که سبب شدند تا جرقههای فساد همان لحظه رقم بخورد.
خبرفوری: این مسئولینی که میگویید چه کسانی هستند؟
خجسته: همان معاونان وزیر و سیستم وزارتخانه و برخی از نمایندگانی که در مجلس هستند.
اولین اقدام ما در سال 98 برای مقابله با فساد الکترونیکی کردن همه سامانهها است و باید مشخص شود چرا سامانه گمرک باید در اختیار یک تیم خاص از دانشگاه تهران قرار دارد چراکه زمانی که سامانهها باهم لینک شوند فساد کاهش پیدا میکند و سیستمهای امنیتی سپاه، تعزیرات و وزارت اطلاعات بر عملکرد این سامانهها نظارت دارند و جلوی مفسدهای یک فرد و عوامل نفوذیش در دستگاههای اقتصادی کشورمان بسته میشود.
خبرفوری: آیا ضریب نفوذ فساد در نهادهای دولتی در سالهای اخیر افزایش پیدا کرده است که تعداد افرادی مثل "هدایتی" و "شیخالاسلامی" در حال رشد است؟
خجسته: مگر به غیر از نهادهای دولتی در جای دیگری هم فساد میشود، در دنیا فساد در دولتها شکل میگیرد و ایران نیز از این موضوع مستثنی نیست، لذا تنها راه مقابله با فساد در مقطع فعلی بحث دولت الکترونیک و لینک شدن تمام سامانههاست که باید پیگیری شود و به لطف خدا با اتخاذ برخی از تدابیر فساد در گمرکات 65 درصد کاهش پیدا کرده است.
خبرفوری: ما در طی سالهای اخیر با واژهای به نام سلطان روبه رو بودیم مثل سلطان سکه، آیا این افراد واقعا سلطان هستند؟
خجسته: اگر افرادی به عنوان سلطان در کشورمان مطرح میشوند پشت سرآنها افرادی هستند که این سلطانها را شکل میدهند، به آنها جهت، اطلاعات و میدان میدهند و در واقع این سلطان خودش کاری نیست و پشت پرده آنها کسانی که دارای قدرت، سمت و پول هستند قرار دارند و در واقع این افراد خودشان هیچکاره هستند.
مردم در مقطع فعلی به دلیل اینکه نظام قاطعانه برای مقابله با فساد ایستاده است نباید ناامید شوند، چرا که در کشورهای همسایه ما مثل عربستان فساد همه جا را فرا گرفته است اما در ایران مردم، مسئولین و رسانهها در مقابله با فساد وارد عمل شدند و این روند امیدوار کننده است.
خبرفوری: از نظر شما رسانهها و فضای مجازی در موضوع مقابله با فساد چقدر تاثیرگذار هستند؟
خجسته: رسانهها و اصحاب رسانه عامل اصلی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی هستند از این رو با دقت نظر در ارتباطات خود نباید اجازه دهند بیخاصیت شوند.
من از صدا و سیما به دلیل اینکه از شفافیت استقبال نمیکند شاکی هستم و به صدا و سیما تذکر میدهم تا در جهت مبارزه با فساد به صورت جدی وارد عمل شود.
چرا صدا و سیما باید از حضور افرادی که به صورت شفاف سخن میگویند در رسانه ملی امتناع کند لذا علیرغم تشکر از صدا و سیما انتظار است که این نهاد با دقت عمل بیشتری در موضوعاتی چون فساد وارد عمل شود.
خبرفوری: در حال حاضر چند پرونده باز مربوط به فساد اقتصادی در کمیسیون اصل 90 باز است و میزان مبالغ این پروندهها چقدر است؟
خجسته: کمیسیون اصل 90 وظیفه دارد شکایت مردم از نهادهای مختلف را مورد بررسی قرار دهد و به قوای سهگانه به خصوص دستگاه قضایی ارجاع دهد به خاطر همین ما امیدواریم در دوران رئیسی بستر خوبی برای رسیدگی به پروندههای بلاتکلیف فراهم شود.
من از تعداد دقیق پروندهها مفتوح در کمیسیون اصل 90 ا،طلاع ندارم اما روند رسیدگی به پروندهها با جدیت بیشتری در حال انجام است و ما وظیفه داریم بیتالمال را بازگردانیم.
در حال حاضر در کمیسیون اصل 90 به پرونده وزارت نفت ورود پیدا کردیم و اطلاعاتی درباره فساد به ما گزارش شده است از این رو به وزیر نفت نامهای را ارسال کردیم اما هنوز جوابی دریافت نکردیم که اگر این روند طولانی شود خودمان به صورت مستقل وارد عمل خواهیم شد.
ما از دستگاههای نظارتی و حراستهای وزارتخانهها درخواست داریم که به صورت جدی پیگیر پروندههای فساد باشند و اگر تحت فشار بودند به ما خبر بدهند و بدانند که ما پشت سر آنها هستیم.
امروز من از قوهقضائیه میخواهم سران مفاسد اقتصادی را در ملاعام و میادین استانها اعدام کنند تا درس عبرتی برای دیگران شود. بازهم تاکید میکنم فساد درهمه دنیا وجود دارد و ما نباید ناامید شویم.
خبرفوری: انتخابات مجلس اسفند ماه برگزار میشود و مردم از حضور مفسدان اقتصادی و استفاده از پولهای کثیف در انتخابات هراس دارند، از منظر شما چقدر میشود از ورود پولهای کثیف به عرصه انتخابات جلویگری کرد؟
خجسته: همانطور که میدانید مجلس مرکز قدرت و تصمیمگیری است و در دنیا کسانی که زور و تزویر دارند در انتخابات مجلس فعالیت بسیاری دارند تا عناصر خود را وارد مجلس کنند از این رو بدون شک حضور مفسدان اقتصادی در پشت صحنه انتخابات مجلس قطعی است.
مفسدان و عاملان فساد در ادوار مختلف انتخابات حضور داشتند و در واقع اصطلاح پولهای کثیف به جیبهای کثیف منتقل میشود و این افراد در جهت انتخاب افراد مدنظر خود در انتخاب تلاش خواهند کرد و ما هم پیشبینی میکنیم این مسئله در انتخابات آینده بازهم تکرارشود ولی سیستمهای اطلاعاتی باید در نطفه این موارد را خفه کنند.
خبرفوری: آیا نمایندگان پولی و وابسته به عناصر فساد در مجلس حضور دارند؟
خجسته: من دقیقا نمیتوانم بگویم هستند یا نیستند ولی قطعا باندهای قدرت برای نهادی چون مجلس سرمایهگذاری میکنند و این نتیجه سبب میشود تا نمایندگان بیخاصیت شوند و در برابر موضوعات مختلف واکنشی نشان ندهند.
در حال حاضر سران مفاسد اقتصادی به شدت به خطر افتادند لذا از تمام راهکارها برای نفوذ به مجلس استفاده میکنند از این همه ما باید حواسمان را جمع کنیم و در جهت شناسایی افراد وارد عمل شویم.
خبرفوری: سخن آخر...
خجسته: از تمامی مردم ایران که روحیه مطالبهگری و شفافیتی که دارند تشکر میکنم و به عنوان نماینده ایران اسلامی آنچه در توان داریم به کار میگیریم و در جهت مبارزه با فساد تمام رویکردهای لازم را اتخاذ خواهیم کرد و در ادامه راه شهدا تدابیر لازم را اتخاذ کردیم و اجازه ندهیم بیش از این فشار روی مردم باشد.
"سلطان سکه" هیچکاره بود | دستگاه قضایی عوامل پشتصحنه را به مردم معرفی کندبدون هیچ ترس و با صراحت تمام از فساد سخن میگوید و معتقد است که امثال "سلطان سکه " هیچکاره بودند و تنها قربانی مفسدان بزرگ اقتصادی شد که اسم و رسمی از آنها وجود ندارد. امیر خجسته را همه به عنوان نمایندهای میشناسند که همیشه از پشتپرده فساد سخن میگوید و معتقد است نمایندهای که در برابر فساد سکوت نمیکند جیباش را بسته و دهانش را باز کرده است.