تحریم بخش فلزات ایران بیشتر در حد تهدید است

در پی اعلام تحریم‌های آمریکا بر ضد بخش فلزات ایران، یک کارشناس صنعت فولاد و سنگ آهن معتقد است که تحریم بخش فلزات ایران بیشتر در حد یک تهدید است چرا که اجرای آن سخت و زمان بر خواهد بود.

خبر را برای من بخوان

شب گذشته اعلام شد رئیس جمهور آمریکا بخش فلزات و معادن ایران که به گفته آمریکایی‌ها می‌تواند در تأمین مالی برنامه هسته‌ای ایران نقش داشته باشد را تحریم کرده است. این تحریم شامل صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، سرب و مس اعلام شده است.

در این زمینه کیوان جعفری طهرانی _ تحلیلگر حوزه معدن و صنایع معدنی و کارشناس ارشد بین‌المللی صنعت فولاد و سنگ آهن _ اظهار کرد: تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه بخش فلزات ایران تکراری بوده و موضوع جدیدی نیست.

وی ادامه داد: اخیراً اتفاق جدیدی در تنش آمریکا و چین به وجود آمده و آمریکا برخلاف توافقات اولیه و جلسات قبلی قصد دارد مجدد روی واردات برخی از کالاهای چینی عوارض وضع کند.

او افزود: این موضوع باعث می‌شود که چین در رابطه با خرید نفت از ایران کشور مبدا را اعلام نکند. همچنین به خرید مواد معدنی از ایران همچون سنگ آهن و سنگ مس ادامه خواهد داد؛ لذا خطر جدی در زمینه تحریم‌های اعلام شده از سوی آمریکا برای بخش فلزات ایران وجود نخواهد داشت.

جعفری طهرانی وضعیت صادرات فولاد را هم به موضع‌گیری کشورهایی که بازارهای هدف صادرات فولاد ایران هستند، وابسته دانست و گفت: مالزی از این سیاست‌ها تبعیت نخواهد کرد اما باید منتظر واکنش تایلند، تایوان و بقیه کشورهای این منطقه که بازار هدف محصول فولاد ایران هستند؛ بود و باید منتظر ماند تا دید این کشورها به چه صورت عمل خواهند کرد.

وی افزود: به اعتقاد من تحریم اخیر آمریکا بیشتر به صورت یک تهدید است و اجرایی شدن آن زمان می‌برد و البته بسیار سخت قابل اجرا است؛ چراکه لزوماً همه کشورهای هدف صادرات فلزات ایران حافظان منافع آمریکا نیستند.

این کارشناس بین‌المللی حوزه سنگ آهن و فولاد با بیان اینکه بر اساس نسبت صادرات بر تولید ایران، صادرات بالغ بر ۱۵ میلیون تنی در افق ۱۴۰۴ محتمل خواهد بود؛ گفت: بر اساس نسبت صادرات بر تولید جهانی، صادرات ۲. ۱۱ میلیون تن برای ایران در این افق محتمل‌تر خواهد بود. همچنین حداکثر صادرات به‌طور بالقوه ۵. ۱۰ میلیون برآورد می‌شود، اما براساس چشم‌انداز برنامه‌ریزی شده و بر اساس طرح جامع فولاد، ایران باید ۲۰ میلیون تن در افق ۲۰۲۵ صادرات داشته باشد تا شاهد مازاد عرضه در داخل کشور نباشیم. البته تأثیر تحریم‌های جدید آمریکا بر تولید و صادرات فولاد ایران به احتمال زیاد بر صادرات فولاد ایران تأثیرگذار خواهد بود، اما شرکت‌های فولادی و تجار به دنبال بازارهای جدید هستند و در این زمینه موفق هم خواهند بود؛ بنابراین تحریم‌های جدید را جدی نخواهیم گرفت.

انتهای پیام