استقبال مرکل از وحدت‌نظر اتحادیه اروپا درباره ایران

صدراعظم آلمان ضمن تمجید از وحدت نظر کنونی اتحادیه اروپا در خصوص ایران، اذعان کرد که اتحادیه در تعامل با موضوع ایران (مقابل آمریکا) ضعیف عمل کرده است.

خبر را برای من بخوان

«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان هم‌زمان با افزایش تنش میان آمریکا و ایران، از وحدت موضع اروپا در خصوص ایران تمجید کرد.

مرکل در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی «زود دویچه تسایتونگ»، با بیان اینکه اروپا نیازمند «بازآرایی» خود در این جهان در حال تغییر است، از وحدت‌(نظر) کشورهای اروپایی در خصوص ایران استقبال کرد و آن را بر خلاف اختلاف عمیق آنان در خصوص جنگ 16 سال پیش (آمریکا) علیه عراق دانست.

خبرگزاری «آسوشیتدپرس» به نقل از زود دویچه نوشت، مرکل گفت، اروپا باید در بحث‌های مختلف نگاه رو به جلو داشته باشد و «تنها اشاره به هفت دهه صلح، دیگر برای توجیه [عملکرد] اروپا کافی نیست».

آسوشیتدپرس نوشت، مرکل قبل از انتخابات پارلمان اروپا (23 تا 26 می) گفته بود «شکی نیست که اروپا نیازمند تعیین موضعش در دنیای متغیر است» و دیگر برخی حقایقِ بعد از جنگ جهانی دوم، وجود ندارد.

مرکل اذعان کرد که اروپا در تعامل با مسئله ایران ضعیف عمل کرده چراکه در عین حال که تلاش می‌کند توافق هسته‌ای با ایران را نجات دهد، با وجود نقش دلار به عنوان ارز پیشرو جهان، اروپا در مواجهه با تحریم‌های آمریکا با مشکلاتی روبه‌روست. اما او خاطرنشان کرد که اروپا پیشرفتی هم حاصل کرده است.

او با بیان اینکه «آلمان، فرانسه و بریتانیا درباره توافق (هسته‌ای) با ایران، در مقایسه با آمریکا رویکردی متفاوت اتخاذ کرده‌اند»، گفت، «با وجود تمام تفاوت‌ها، در این زمینه با چین و روسیه منافع مشترکی داریم».

با توجه به آنکه آلمان و فرانسه بر خلاف بریتانیا و لهستان در سال 2003 از جنگ آمریکا علیه عراق حمایت نکردند، مرکل توضیح داد، «اروپا دیگر درباره این سوال مهم دچار دودستگی نیست، آنطور که درباره جنگ عراق بود و این به‌خودی‌خود ارزش است».

با این حال، صدراعظم آلمان در ادامه گفت که اروپا ارزیابی واقع‌بینانه‌ای از توان‌مندی‌هایش دارد و باید آن‌ را برای آینده تقویت کند. به گفته او اروپا در زمینه همکاری‌های دفاعی پیشرفت خوبی داشته است.

مرکل در پاسخ به سوالی درباره تأثیر چالش‌های جهانی بین چین و روسیه و آمریکا بر اروپا گفت، آنها سبب می‌شوند که اتحادیه اروپایی [درباره مسائل] به مواضع مشترکی برسد که این، اغلب امر دشواری است «اما ما موفق می‌شویم»، نمونه‌اش، سیاست [اتحادیه] در خصوص اوکراین و آفریقا. البته مرکل اذعان کرد که «قدرت سیاسی ما تاکنون با توان اقتصادی‌مان تطابق نداشته است».

سال گذشته میلادی، آمریکا به‌طور یک‌جانبه از توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۵+۱ خارج شد. اما کشورهای اروپایی اعلام کردند به این توافق پایبند خواهند ماند. این کشورها برای حمایت از تبادلات تجاری و اقتصادی با ایران اعلام کردند کانالی به نام «اینستکس» راه‌اندازی می‌کنند اما با گذشت یک سال، ایران معتقد است، اینستکس کارایی کافی ندارد و اتحادیه اروپا حاضر نیست بهای حفظ برجام را پرداخت کند.

انتهای پیام/ص2

برچسب ها :