بیش از نیمی از اروپاییها معتقدند که اتحادیه اروپا در طول یک نسل احتمالا فرو میپاشد.
بنابر گزارش روزنامه انگلیسی گاردین، در فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، اتریش، اسلواکی، رومانی، یونان، جمهوری چک و لهستان بیشتر مردمی که در نظرسنجی شرکت کردند، معتقدند که در طول 20 سال آینده احتمال فروپاشی اتحادیه اروپا وجود دارد. به طوری که از هر 10 نفر سه نفر معتقدند که بحران میان کشورهای اروپا تهدیدی واقعی است.
این آمار در فرانسه رقم بالایی را نشان میدهد. طبق نظرسنجی که اندیشکده شورای اروپایی روابط خارجی (ECFR) انجام داده است، 58 درصد از مردم فرانسه معتقدند که اتحادیه اروپا در طول 20 سال آینده فرو میپاشد. اسلواکی با آمار 66 درصد در رتبه بعدی قرار دارد.
یک سوم از رایدهندگان در فرانسه و لهستان معتقدند که حتی امکان وقوع جنگ هم وجود دارد. این دیدگاه را بیشتر کسانی دارند که حامی احزاب افراطگرا هستند.
پیش از ۱۹۹۲ میلادی، «جوامع اروپایی» متشکل از «اتحادیه اقتصادی اروپا»، «سازمان فولاد و زغال سنگ اروپا» و «سازمان انرژی اتمی اروپا» بود که بعد از «پیمان ماستریخت» در سال ۱۹۹۲ به اتحادیه اروپا تغییر یافتند.
اتحادیه اقتصادی اروپا که در واقع پایه اصلی همه این سازمانها و اتحادیهها در اروپا است، سال ۱۹۵۷ میلادی و بعد از تجریههای تلخ جنگهای جهانی اول و دوم، با «پیمان رُم» آغاز به کار کرد. موسسان این اتحادیه باور داشتند کشورهایی که با یکدیگر روابط اقتصادی داشته باشند، به جنگ در مقابل هم نمیایستند.
اتحادیه اقتصادی اروپا با شش عضو شامل فرانسه، ایتالیا، آلمان غربی، هلند، لوگزامبورگ، و بلژیک تشکیل شد. طی سالهای آتی کشورهای دیگری به آن اضافه شدند و در اوایل دهه ۹۰ میلادی، تعداد اعضای جوامع اروپایی ۱۲ کشور شامل بلژیک، دانمارک، فرانسه، آلمان، یونان، ایرلند، ایتالیا، لوگزامبورگ، هلند، پرتغال، اسپانیا و بریتانیا بود.
بعد از سالها بحث و گفتوگو، اعضای جوامع اروپایی تصمیم گرفتند روابط خود را فراتر از سطح اقتصادی ادامه دهند و یکپارچگی میان کشورها را عمیقتر کنند. ماه فوریه سال ۱۹۹۲ اعضای جوامع اروپایی با امضای پیمان ماستریخت وارد عرصه جدید شدند که با اجرایی شدن آن یک سال و نیم بعد یعنی در روز یکم نوامبر سال ۱۹۹۳ (دقیقا ۲۵ سال قبل) اتحادیه اروپا به صورتی که امروز وجود دارد، پایهگذاری شد.
انتهای پیام/