آژانس بین المللی انرژی اعلام کرده است که کاهش ظرفیت تولید برق هستهای در جهان امنیت تولید برق و همچنین رسیدن به هدفگذاریها برای جلوگیری از تغییرات آب و هوایی در جهان را تحت الشعاع قرار میدهد.
این سازمان از کشورها خواست که راهی برای بالابردن طول عمر رآکتورهای هستهای پیدا کنند.
در حال حاضر، انرژی هستهای بعد از انرژی آبی دومین مبنع کم کربن تولید برق در جهان است و 10 درصد از کل برق مورد استفاده در جهان از رآکتورهای هستهای تأمین میشود.
هم اکنون 452 رآکتور هستهای در جهان وجود دارد و متوسط عمر رآکتورهای هستهای در اروپا و آمریکا 35 سال برآورد شده است.
از طرف دیگر گاز ارزان در کنار تشدید الزامات ایمنی در رآکتورهای هستهای استفاده از آنها را در مقایسه با گاز طبیعی غیر اقتصادی میکند.
در گزارش آژانس بین المللی انرژی آمده است که در صورتی که در سیاستهای هستهای تجدید نظر نشود، اقتصادهای بزرگ جهان تا سال 2025 معادل 25 درصد از ظرفیت تولید برق هسته ای خود را از دست خواهند داد و این رقم تا سال 2040 به حدود 66 درصد معادل دو سوم ظرفیت برق هستهای آنها خواهد رسید.
آژانس بین المللی انرژی میگوید برای جبران کاهش ظرفیت تولید برق هستهای، کشورها میتوانند به سمت تولید برق از انرژیهای تجدید پذیر نظیر انرژی بادی و خورشیدی بروند اما برای رسیدن به این هدف سرمایهگذاری در این حوزهها باید 5 برابر شوند که این مسئله بسیار پر هزینه خواهد بود.
انتهای پیام/