آمریکا: در حال حاضر کانال ارتباطی با ایران نداریم
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که در حال حاضر کانال ارتباطی با ایران وجود ندارد و اگر تهران 12 شرط مطرح شده توسط واشنگتن را به صورت جدی مد نظر قرار دهد، این کشور آماده مذاکره است.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت در صورتی که ایران 12 شرط مطرح شده را جدی بگیرد آماده مذاکره با این کشور هستیم و در حال حاضر کانال ارتباطی با ایران نداریم.
آمریکا در حالی از عدم وجود کانال ارتباطی با ایران سخن میگوید که «سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز امروز اعلام کرد: ما مذاکرهای با دولت آمریکا نداریم و فعلا هم چشم اندازی برای مذاکره نمیبینیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه کنفرانس خبری خود اضافه کرد که همچنان به تشدید فشارهای حداکثری علیه ایران ادامه خواهیم داد و تحریمها علیه تهران باقی میماند و این تحریمها تنها درباره فعالیتهای هستهای این کشور نخواهد ماند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا سهشنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشتماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران پس از دورههای زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.
«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.
دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنیها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور آمریکا این کارشکنیها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هستهای خارج خواهد کرد.
پس از خروج آمریکا از برجام، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس خبری 12 شرط را برای مذاکره با ایران تعیین کرد.
شروط تعیین شده توسط پامپئو حتی در داخل خود آمریکا نیز با انتقادهایی همراه بود که به شرح زیر است:
۱. ایران باید به آژانس گزارش کاملی از ابعاد نظامی برنامه هستهای ارائه کند و از این اقدامات دست بکشد و به شکلی که قابل راستی آزمایی باشد برای همیشه برنامه نظامی هستهای خود را کنار بگذارد.
۲. ایران باید غنی سازی اورانیوم را متوقف کند و هرگز به دنبال بازفرآوری پلوتونیوم نرود و تاسیسات آب سنگین خود را ببندد.
۳. ایران باید به بازرسان آژانس اجازه بازدید از همه سایتهای خود در سراسر کشور بدهد.
۴. ایران باید به برنامه موشکهای بالستیک خود پایان دهد و پرتاب یا توسعه موشکهای با قابلیت حمل کلاهک هستهای را متوقف کند.
۵. ایران باید همه شهروندان آمریکایی و همچنین شهروندان متحدان و شرکای ما که در ایران زندانی، مفقود یا در بازداشت هستند را آزاد کند.
۶. ایران باید به حمایت از آنچه وی گروههای تروریستی در خاورمیانه خواند، از جمله حزب الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی فلسطین پایان دهد.
۷. ایران به حاکمیت عراق احترام بگذارد و به دولت این کشور اجازه خلع سلاح و غیرنظامی شدن شبه نظامیان شیعه و ادغام شدن آنها در نیروهای امنیتی عراق را بدهد.
۸. ایران همچنین باید به حمایت نظامی خود از شبه نظامیان حوثی پایان دهد و در راستای یک راه حل صلح آمیز در یمن گام بردارد.
۹. ایران باید همه نیروهای تحت فرماندهی خود را از سوریه خارج کند.
۱۰. ایران باید به حمایت از طالبان و دیگر گروههای تروریستی در افغانستان و منطقه پایان دهد و به میزبانی از اعضای ارشد القاعده پایان دهد.
۱۱. ایران باید به حمایت سپاه قدس از گروههای به زعم او تروریستی و شرکای شبه نظامی خود پایان بدهد.
۱۲. ایران باید رفتارهای تهدید کننده علیه همسایگان خود را کاهش بدهد، که بسیاری از آنها متحدان آمریکا هستند. این مساله شامل تهدیدات ایران برای نابودی اسرائیل و شلیک موشک به عربستان و امارات متحده عربی نیز میشود. این موضوع همچنین شامل تهدیدات علیه کشتیرانی بینالمللی و حملات سایبری هم میشود.
پس از خروج آمریکا از برجام و انفعال و کارشکنی اروپاییها درانتفاع ایران از مزایای برجام، سرانجام شورای عالی امنیت ملی ایران روز چهارشنبه (۱۸ اردیبهشتماه) در بیانیهای اعلام کرد قصد دارد «در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران، و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام» برخی اقدامات خود ذیل برجام را متوقف کرد.
جمهوری اسلامی در این بیانیه که در اولین سالگرد خروج آمریکا از توافق هستهای صادر شده به کشورهای باقیمانده در برجام ۶۰ روز فرصت داده برای اجرای تعهدات خود به ویژه در حوزههای بانکی و نفتی اقدام کنند.
این بیانیه همچنین هشدار میدهد در صورتی که کشورهای گروه ۱+۴ در ضربالاجل یاد شده به تعهداتشان عمل نکنند، ایران به صورت مرحله به مرحله تعهدات دیگری را متوقف خواهد کرد.
انتهای پیام/.