شما دعوتید به بازدیداز نمایشگاه طلاوجواهر تبریز
-2 روز و -8 ساعت و-50 دقیقه
من می آیم فرم ثبت نام آنلاین

واكنش ايران به درخواست غرب

درخواست نمایندگان آمریکا و اتحادیه اروپا در آژانس اتمی از ایران برای تعلیق کامل غنی‌سازی اورانیوم، واکنش فوری مقامات تهران را در پی داشت.

خبر را برای من بخوان
به گزارش سایت طلا به نقل از سایت دنیای اقتصاد، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه چنین اظهارنظرهایی را تلاش برای سایه انداختن بر اصل مذاکرات بغداد دانست و تاکید کرد که «ملاک، مذاکراتی است که در بغداد صورت می‌گیرد.» علی‌اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس هم ادعاها درباره فعالیت‌های تسلیحاتی هسته‌ای پنهان را رد کرد و آن را مبتنی بر «مدارک غیرموثق و جعلی» خواند.
واکنش ایران به درخواست آمریکا و اروپا برای تعلیق کامل غنی سازی اورانیوم:
ملاک عمل، مذاکرات بغداد است
دنیای‌اقتصاد- مجید اعزازی: درخواست نمایندگان آمریکا و اتحادیه اروپا در آژانس اتمی از ایران برای تعلیق کامل غنی‌سازی اورانیوم، واکنش فوری مقامات تهران را در پی داشته است. رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه چنین اظهارنظرهایی را تلاش برای سایه انداختن بر اصل مذاکرات بغداد دانست و تاکید کرد که ملاک، مذاکراتی است که در بغداد صورت می‌گیرد.
علی‌اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس هم ادعاها درباره فعالیت‌های تسلیحاتی هسته‌ای پنهان را رد کرده و آن را مبتنی بر «مدارک غیرموثق و جعلی» خواند.
خبرگزاری‌های فارس و ایسنا گزارش داده‌اند که روز دوشنبه نماینده اتحادیه اروپا و آمریکا از ایران خواستند تا غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، گیورگی مارتین زاناتی، نماینده اتحادیه اروپا در آژانس اتمی اعلام کرد: ایران باید فعالیت‌های غنی‌سازی و همچنین پروژه‌های مرتبط با آب سنگین از جمله «تحقیق و توسعه» را به حالت تعلیق درآورد.
رابرت وود، نماینده آمریکا درآژانس اتمی نیز روز دوشنبه خواستار اقدامات عملی و فوری ایران با هدف اعتمادسازی در جریان مذاکرات هسته‌ای آتی با گروه 1+5 در بغداد شد.
نماینده آمریکا در آژانس اتمی در کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای در وین که با حضور نماینده ایران برگزار می‌شد، مدعی شد: ما نگران شکست مداوم ایران در پیروی از تعهدات منع گسترش تسلیحات هسته‌ای‌اش هستیم. ما به دنبال پروسه‌ای مداوم هستیم. پروسه‌ای که نتایج ملموسی داشته باشد. اظهارات نمایندگان اتحادیه اروپا و آمریکا در شرایطی مطرح شده است که قرار است ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یک هفته دیگر در تاریخ 25 و 26 اردیبهشت گفت‌وگوهایی را که در زمستان سال گذشته آغاز کردند، در وین از سربگیرند. این در حالی است که در تاریخ 26 فروردین‌ماه ایران و گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین به علاوه آلمان) در استانبول مذاکره کردند و نتایج این مذاکرات را سازنده خواندند. بر همین اساس قرار شد تا دور بعدی این مذاکرات نیز سوم خردادماه در بغداد برگزار شود.
علی‌اصغر سلطانیه رییس هیات ایران در آژانس اتمی اما در نشست روز دوشنبه این نهاد بین‌المللی، ادعاها درباره فعالیت‌های تسلیحاتی هسته‌ای پنهان را رد کرد و آن را مبتنی بر «مدارک غیرموثق و جعلی» خواند. وی همچنین خواستار دریافت غرامت ناشی از «خسارات سیاسی و اقتصادی» شد. غرامتی که ایران متحمل شده است.
سلطانیه همچنین گفت که توافق میان هند و گروه تامین‌کنندگان هسته‌ای (NSG) که به دهلی اجازه انتقال فناوری هسته‌ای را می‌دهد «تحت فشار اعمال شده از سوی آمریکا و با حمایت اتحادیه اروپا به دست آمده است». وی این توافق را «نشان‌دهنده استانداردهای دوگانه و تبعیض» خواند و گفت: وقتی کشوری خارج از معاهده (منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای) به‌سادگی و بدون قید و شرط از همکاری هسته‌ای بهره‌مند می‌شود هرگز انگیزه‌ای برای پیوستن به پیمان نخواهد داشت. سلطانیه همچنین آمریکا، انگلیس و فرانسه را تامین کننده دانش و فناوری تولید تسلیحات هسته‌ای برای رژیم صهیونیستی خواند.
پنج‌شنبه گذشته نیز پنج عضو دائمی شورای امنیت با انتشار بیانیه‌ای مدعی «قصور مستمر ایران در پایبندی به تعهداتش تحت قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و مطالبات قطعنامه‌های شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» (شامل تعلیق کامل غنی‌سازی) شده بودند. پس از انتشار این بیانیه، سلطانیه بار دیگر تاکید کرده بودند که ایران هرگز فعالیت غنی‌سازی اورانیوم خود را تعلیق نمی‌کند و هیچ توجیهی برای تعطیلی سایت غنی‌سازی فردو وجود ندارد.
تلاش برای تاثیرگذاری بر مذاکرات بغداد
سخنگوی وزارت خارجه نیز دیروز در جریان نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در واکنش به درخواست اتحادیه اروپا و آمریکا از ایران برای تعلیق غنی‌سازی اورانیوم گفت: به نظر می‌آید همه اظهارنظرهای متفرقه‌ای که صورت می‌گیرد در تلاش است که بر اصل مذاکرات سایه بیندازد یا از قبل فضای جدیدی را ایجاد کند.
وی ادامه داد: همه مسائل محتوایی در نشست بغداد مطرح خواهد شد. در فضایی که نشانگر همکاری،‌ حسن نیت و جهت‌گیری برای حل همه مسائلی که مشترکا بین طرفین مطرح خواهد شد، می‌تواند نتایج خوبی را در برداشته باشد. وی اضافه کرد:‌ این پیش‌بینی‌ها و اظهارنظرات برخی افراد در جهت فضاسازی و ایجاد شرایط خاص قبل از مذاکره است که نباید به آنها توجه کنیم. ملاک، مذاکراتی است که در بغداد صورت می‌گیرد.
تهران به تعهدات خود پایبند است
مهمانپرست دیروز در پاسخ به سوالی درباره تاثیر نشست ایران و آژانس در وین بر نشست بغداد نیزگفت: چارچوب همکاری‌های ما با آژانس حتما تاثیر غیرمستقیم خود را بر مذاکرات بغداد خواهد گذاشت. ما معتقدیم حقوقی داریم که از حقوق خود استفاده می‌کنیم و به هیچ وجه از حقوق ملت عقب‌نشینی نمی‌کنیم. ما به تعهداتمان پایبندیم و از حقوقمان بهره‌مند خواهیم شد.
اظهارنظر‌ات افراد متفرقه در کشورهای مختلف نمی‌تواند حقوق ما را تحت تاثیر قرار دهد. هر چند که اصل نظرات این کشورها در مذاکرات ایران و 1+5 در بغداد شنیده می‌شود، آنچه مسلم است این است که حقوق ملت ما در بهره‌مندی از دانش هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز به هیچ وجه قابل خدشه نخواهد بود. مهمانپرست ادامه داد: باید گفت‌وگوها را به سمتی پیش ببریم که ضمن احترام به حقوق ملت ما، چارچوب همکاری‌ها در فضای مناسبی تعریف و دنبال ‌شود.

هشدار درباره استقرار منافقین در جمهوری آذربایجان
سخنگوی وزارت خارجه دیروز در جریان برگزاری کنفرانس مطبوعاتی هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره تلاش رژیم صهیونیستی برای استقرار گروهک منافقین در جمهوری آذربایجان با بیان اینکه موضع کشور ما در خصوص این گروهک کاملا مشخص است، گفت: این گروهک پرونده سیاهی در جنایت علیه ملت ما داشته و علاوه بر 16 هزار جنایت در داخل کشور و ترور مسوولان و مردم عادی ما، در طول مدتی که در عراق بودند جنایت زیادی را در این کشور انجام دادند که نفرت و بیزاری ملت و دولت عراق از حضور آنها در آن کشور کاملا قابل مشاهده است.
وی افزود: اگر مجددا طراحی صهیونیستی - آمریکایی بخواهد دنبال شود و اعضای این گروهک تروریستی بخواهند در کشورهای همسایه ما مستقر شوند، ما حساسیت زیادی نسبت به حضور آنها در این کشورها داریم و به شدت نسبت به این مساله واکنش نشان می‌دهیم. انتظار داریم کشورهای همسایه متوجه این حساسیت بالای ملت ما باشند و یک موقع با اقدامی که تبعات منفی بالایی می‌تواند داشته باشد، کاری نکنند که روابط خوب ما و کشورهای همسایه دچار خدشه شود.
وجود ظرفیت‌های زیاد برای همکاری با اتحادیه اروپا
مهمانپرست در واکنش به نتیجه حاصل از انتخابات اخیر در فرانسه و پیروزی فرانسوا اولاند، گفت: امیدواریم با تغییری که در وضعیت دولت حاکم در فرانسه به وجود آمده شاهد تغییر رویکرد مقامات جدید آن کشور باشیم و اشتباهات سیاسی گذشته جبران شود. مهمانپرست با بیان اینکه ظرفیت‌های زیادی برای همکاری ایران و اتحادیه اروپا وجود دارد، خاطرنشان کرد: رابطه دیرینه ما و فرانسه ایجاب می‌کند از همه ظرفیت‌ها به خوبی بهره بگیریم و امیدواریم تغییر دولت و رویکرد آن باعث استفاده از ظرفیت‌ها در راستای روابط بهتر دو کشور شود.