تولید نفت آمریکا تا پایان ۲۰۱۹ به ۱۳.۴ میلیون بشکه در روز میرسد
تولید نفت آمریکا در حال رسیدن به رکورد ۱۳.۴ میلیون بشکه در روز تا پایان ۲۰۱۹ است این در حالی است که اوپک مجبور است روند کاهش تولید خود را ادامه دهد تا قیمت را بالا ببرد.
رونق نفت آمریکا تازه آغاز شده و اوپک از طرف دیگر به حاشیه رانده شده است.
طبق آخرین گزارش شرکت تحقیقاتی ریستاد انرژی، تولید نفت آمریکا در حال رسیدن به رکورد 13.4 میلیون بشکه در روز تا پایان 2019 است. انتظار می رود تگزاس به تنهایی به اوج تولید 5 میلیون بشکه نفت در روز برسد یعنی بیشتر از تولید هر کشور عضو اوپک غیر از عربستان.
افزایش بشکه های نفت آمریکا به خاطر حوزه پرمین وست تگزاس، نفت ازدست رفته ایران و ونزوئلا را جبران کرده است ولی همه اینها باعث عرضه بیش از حد نفت شده که هفته گذشته دوباره بازار را راکد کرد.
اوپک مجبور است روند کاهش تولید خود را ادامه دهد تا قیمت را بالا ببرد.
برایان سینگر، تحلیلگر گلدمن سچز گفت: « پرمین همچنان پیش برنده اصلی رشد عرضه جهان در 5 سال آینده است. انقلاب شیل آمریکا را به بزرگترین تولیدکننده نفت تبدیل کرده که از عربستان و روسیه پیش گرفته است ».
ریستاد انرژی پیش بینی خود را از تولید آمریکا در پایان سال، 200 هزار بشکه بالا برده و به 13.4 میلیون بشکه در روز رسانده است. در ماه می آمریکا به رکورد تولید 12.5 میلیون بشکه در روز رسید. همه به جز 4 میلیون از این بشکه ها از میدان های نفتی شیل آمده است ».
ریستاد انرژی انتظار دارد این رشد ادامه یابد و آمریکا سال 2020 را با تولید 14.3 میلیون بشکه در روز به پایان برساند. این رقم کمی بیش از پیش بینی قبلی این شرکت و 3 برابر تولید 2008 است.
تولید اوپک به کمترین حد طی 5 سال رسید
اوپک با تلاش برای متعادل کردن بازار از طریق ایجاد یک حداقل قیمت برای نفت ، عقب نشسته است.
تولید نفت اوپک به 29.9 میلیون بشکه در روز در ماه مه کاهش یافت که کمترین حد طی 5 سال گذشته است. به گزارش ریستاد ، تولید اوپک 2.6 میلیون بشکه در روز نسبت به اکتبر 2018، یک ماه قبل از سقوط قیمت نفت پایین آمده است.
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان گفت اوپک به تمدید توافق کاهش تولید نزدیک می شود. این توافق تا پایان ژوئن اعتبار دارد.
ریستاد انرژی پیش بینی خود را از تولید نفت عربستان از 10.6 میلیون مشکل به 10.3 میلیون بشکه کاهش داد.
آیا قیمت نفت به زیر 50 دلار می رسد؟
علیرغم کاهش تولید نفت ایران و ونزوئلا ، تحلیل گران افزایش قیمت نفت را پیش بینی نمی کنند و دلیل آن را رونق تولید نفت آمریکا می دانند.
به نظر کپیتال ایکانامیکس، برنت که 15 درصد نسبت به اواخر آوریل کاهش یافته و به 63 دلار در هر بشکه رسیده، باید سال را با حدود 60 دلار در هر بشکه به پایان برساند.
نفت آمریکا با قیمت 54 دلار در هر بشکه معامله می شود که 19 درصد نسبت به اواخر آوریل کمتر است. فروش اخیر نفت با افزایش ذخایر نفتی همراه بوده که نشان دهنده کاهش تقاضا است.
شرکت مشاوره فکس گلوبال انرژی در گزارشی نوشت: « نگرانی واقعی ضعف تقاضا است. ما به جایی رسیده ایم که تقاضا رو به کاهش است و بیش از حد انتظار نفت داریم ».
انتهای پیام/18