رضوی امیری در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: پیش از این نیز یادآوری شده بود که سهم های ارزشمند زیر قیمت ذاتی معامله می شوند. در چند مدت اخیر مسئولان بورس هم به این نتیجه رسیدند که قیمتهای اکثر سهمها بسیار پایین است و هیچ تناسبی با سهام روز ندارد. در ماه های اخیر خوشبختانه شاخص سهام حرکتی صعودی داشت و خود را با سایر بازارها تا حدودی تطبیق داد.
وی ادامه داد: البته پس از مدتی رشد یک کاهش غیرمعقول داشتیم که ناشی از هیجان خروج آمریکا از برجام بود؛ آن هم بعد از مدتی به فراموشی سپرده شد و مجددا سیر صعودی شاخص ادامه یافت و طبیعی پیش رفت.
رضوی امیری ادامه داد: حرکت شاخص در یکی از روزهای هفته گذشته با کاهش ۷۰۰۰ واحدی روبهرو بود که این کاهش بسیار عجیب به نظر میآمد؛ چرا که با هیچ منطقی نمیخواند. ما که سالیان درازی است در این بازار فعالیت داریم، متوجه نشدیم که چه اطلاعات و چه تحلیلی پشت آن وجود دارد.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در حال حاضر که با توجه به سیاستهای منطقی دولت آرامش نسبی در صنعت ایجاد شده است و ارزش دلار و قیمت سکه در حال واقعی شدن و بازار مسکن نیز راکد است، طبیعی است که جریان نقدینگی به سمت بورس حرکت کند. از طرفی با ادامه این روند اطمینان بیشتری در صنایع ایجاد میشود و مدیران بورسی میتوانند با برنامهریزی بهتر واحد تولیدی را اداره کنند، اما میبینید که به یکباره و یک روزه با تصمیمات غلط عدهای از مدیران حقوقی که سهام را ارزان خریدند و میخواهند گران بفروشند تا سود بیشتری برای مجامع خود دست و پا کنند، سایر سهامداران حقیقی هم ناخواسته به جمع آنها میپیوندد و به یکباره با عرضه آبشاری سهام شاخص را به شدت پایین میکشند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: تعدادی از سهامداران حقوقی به فکر کسانی که تازه وارد بازار سهام میشوند و سهام را بالا خریدهاند نیستند و به اثر بدی که این کار آنان در سطح جهانی خواهد داشت فکر نمیکنند. البته این روزها روند کاهش شاخص با کاهش عرضههای سهام متوقف شده و امیدواریم با نظارت بیشتر مسئولان سازمان بورس دوباره شاهد روند معقول افزایش شاخص باشیم.
وی خاطر نشان کرد: البته اجرای فاز نخست سامانه مدیریت ریسک «نامک» هم در کاهش حجم معاملات بیتاثیر نبوده است.