جنگ تجاری؛ آیا نفت ۴۰ دلاری نزدیک است؟
تنشهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه قیمت نفت را بالا نبرده است. اگر به خاطر جنگ تجاری فشاری برای بالا بردن قیمت نفت وجود نداشته باشد، قیمت نفت خام آمریکا به سطح حساس۴۰ دلار نزدیک می شود.
روز پنجشنبه قیمت نفت خام آمریکا 7.9 درصد کاهش یافت و به 53.95 دلار در هر بشکه رسید. این بیشترین کاهش برای قیمت نفت در یک روز از فوریه 2015 بود. نگرانی از کندی رشد اقتصاد به خاطرجنگ تجاری احتمالاً بر قیمت نفت تاثیر گذاشته است.
جنگ تجاری دورنمای قیمت نفت را تعدیل می کند
دونالد ترامپ تصمیم گرفت بر 300 میلیارد دلار دیگر از واردات چینی عوارض وضع کند که از اول سپتامبر اجرایی می شود. این عوارض باعث سقوط قیمت نفت شد. اطلاعیه آن هم در بحبوحه جنگ تجاری منتشر شد. احتمالا آمریکا به چین فشار می آورد تا با مفاد قرارداد موافقت کند. ولی اگر این مسئله به سرعت حل نشود ، دورنمای قیمت نفت پایین می آید.
آیا نفت 40 دلاری در دورنمای قیمت نفت وجود دارد؟
دونالد ترامپ قول داده در صورت متوقف شدن مذاکرات تجاری عوارض را بیش از این بالا ببرد. چین دومین مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است و بیشتر نیاز آن را واردات تامین می کند. در سه ماهه دوم سال جاری، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی چین کند شد و به پایین ترین حد طی 27 سال گذشته رسید. افزایش جنگ تجاری میتواند نرخ رشد اقتصادی چین را پایین بیاورد. در این بین ،عربستان سعودی قیمت فروش نفت خام خود را برای کشورهای آسیایی برای دومین بار در سپتامبر پایین می آورد.
ولی جنگ عوارض تاثیر جهانی دارد. این جنگ تنها چین را تحت تاثیر قرار نمی دهد. در هند، سومین مصرف کننده بزرگ نفت دنیا پس از آمریکا و چین اقتصاد تحت تاثیر قرار گرفته است. اطلاعات فروش خودرو در هند نشان دهنده کندی رشد اقتصاد در این کشور است. طبق اطلاعات بانک جهانی، هند در 2018 به جایگاه هفتم در رتبه بندی بزرگترین اقتصادهای جهان سقوط کرد. نرخ رشد تولید ناخالص داخلی هند هم مانند چین کند شده است.
تنشهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه قیمت نفت را بالا نبرده است. اگر به خاطر جنگ تجاری فشاری برای بالا بردن قیمت نفت وجود نداشته باشد، قیمت نفت خام آمریکا به سطح حساس40 دلار نزدیک می شود. هرگونه احتمالی برای کاهش قیمت نفت آمریکا به زیر 50 دلار می تواند تاثیر مخربی بر قیمت سهام شرکتهای آمریکایی داشته باشد.