ابراز نگرانی معاون سازمان خصوصی‌سازی در خصوص آزادسازی سهام عدالت

معاون سازمان خصوصی‌سازی از وجود یا نبود ظرفیت تبدیل سهام عدالت به پول نقد ابراز نگرانی کرد و گفت: ورود این سهام به بازار سرمایه به صورت مرحله‌ای خواهد بود و امکان انجام کار به صورت یکجا وجود ندارد.

خبر را برای من بخوان

عالی پور در برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با اشاره به مجموعه‌ای از تغییر رویکردها برای برنامه‌های خصوصی‌سازی مطابق با مصوبات هیئت واگذاری گفت: 18 شرکت از گروه دو در لیست فروش قرار گرفتند اما سهامشان عمدتا در حد یک عضو هیئت مدیره و غالباً بیمه‌ها، پالایشگاه ها و شرکت‌های بزرگی بودند.

وی افزود: تا به الان سه شرکت برای فروش گذاشته شده که متاسفانه فاقد متقاضی بود. با مجوز شورای هماهنگی سران سه قوه و تصویب هیات واگذای در صورت عدم فروش شرکت‌ها در قالب فروش جداگانه و مستقل در بازار سرمایه با شرایط ویژه امکان فروش آن را در بازار سرمایه برای عموم فراهم می گردد.

تعداد زیادی از بنگاه‌های دولتی در گروه یک هنوز به فروش نرفته

این مقام مسئول با بیان اینکه تعداد زیادی از بنگاه‌های دولتی در گروه یک هنوز به فروش نرفته گفت: لیست کلی این شرکت‌ها به تصویب هیئت واگذاری رسیده و به محض صدور دستور هیات واگذاری، برای قیمت‌گذاری بنگاه‌های موجود در لیست سازمان خصوصی‌سازی فرآیند واگذاری در این زمینه را شروع خواهد کرد.

عالی پور با اشاره به موانع خصوصی‌سازی بنگاه‌های دولتی گفت: فشارهای زیادی برای عدم فروش و تاخیر در واگذاریها بنا به دلایل مختلف مطرح می‌شود، اما با توجه به تأکیدات مقم معظم رهبری برنامه خصوصی‌سازی باید با سرعت بیشتری انجام شود. ضمن اینکه قانون نیز محدودیت‌هایی را گذاشته تا تاخیری در برنامه خصوصی‌سازی صورت نگیرد.

معاون واگذاری سهام و بنگاه‌های سازمان خصوصی سازی با اشاره به تفاوت ساختاری شرکت‌های دولتی با خصوصی یادآور شد: در حال حاضر پارادوکس‌های جدی برای مدیریت این شرکت‌ها وجود دارد که امیدواریم با حمایت‌های دستگاه‌های مربوطه از سازمان خصوصی‌سازی، قادر به اجرای برنامه خصوصی‌سازی باشیم.

توزیع سود سهام عدالت میان 42 میلیون نفر

این مقام مسئول همچنین درباره آزادسازی سهام عدالت گفت: حدود یک سال و نیم از ارائه لایحه سهام عدالت آزادسازی این سهام می‌گذرد. دولت لایحه خود را برای آزادسازی تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده است. در حال حاضر سازمان خصوصی‌سازی به عنوان متولی امر سود این سهام را به مدت دو سال به حساب حدود 42 میلیون نفر که شماره شبا خود را در سامانه وارد نموده‌اند، واریز کرده است. شماره سامانه سهام عدالت برای ورود اطلاعات مشمولین می‌باشد.

نگران آزادسازی سهام عدالت هستیم

عالی پور از وجود یا نبود ظرفیت تبدیل این سهام به پول نقد ابراز نگرانی کرد و گفت: هم اکنون دولت و مجلس یک پیش‌نویس برای طراحی این فرآیند آماده کرده‌اند. ورود این سهام به بازار سرمایه به صورت مرحله ای خواهد بود و امکان انجام کار به صورت یکجا وجود ندارد.

معاون واگذاری سهام و بنگاه های سازمان خصوصی سازی در پایان اظهار داشت: سازمان خصوصی سازی مقدمات کار و هماهنگی‌های لازم برای صدور 50 میلیون نفر کد بورسی را با سازمان بورس انجام می دهد و پس از آن مجوزهای قانونی نیز صادر خواهد شد.