در آخرین روز از معاملات هفتگی در اروپا شاخصهای بورسی تحت تاثیر دو خبر منفی تشدید جنگ تجاری بین و آمریکا و چین و اختلافات درونی دولت ایتالیا، مسیر نزولی را در پیش گرفتند. در عرصه خارجی، دونالد ترامپ گفت که دولت آمریکا حاضر به همکاری با غول فناوری چینی "هوآوی" نیست و در ایتالیا، ماتئو سالوینی، رهبر حزب لیگ که با ائتلاف جنبش پنج ستاره دولت این کشور را تشکیل دادهاند، تداوم همکاری ها با این جنبش را ناممکن دانسته و خواهان برگزاری انتخابات سراسری زودهنگام شده است.
واکنش بورسهای اروپایی به این دو خبر همانگونه که پیشبینی میشد، ریزش سنگین بود: شاخص "استوکس" ۶۰۰ که در بر دارنده نماد ۶۰۰ شرکت بزرگ اروپایی است ۰.۹ درصد کاهش یافت، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن ۰.۴۴ درصد عقب نشست و شاخص بورس میلان نیز بیش از ۲.۵ درصد ریزش کرد.
در بین بخشهای مختلف، نمادهای بانکی به طور متوسط ۱.۹ درصد و نمادهای خودرویی به طور متوسط ۲.۵ درصد ریزش کردند. ریزش نماد خودرویی باعث ریزش شدید ۱.۲۸ درصدی شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت آلمان شد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس ۱.۱۱ درصد عقب نشست.
روند نزولی بورسها تنها محدود به اروپا نبود و در دیگر نقاط جهان نیز شاخصها ریزشی بودند. در آمریکا، شاخص "داو جونز اینداستریال اوریج" ۰.۳۴ درصد و شاخص "اس اند پی ۵۰۰" ۰.۶۶ درصد ریزش کردند. در چین نیز شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۶۹ درصد و شاخص "شانگهای کامپوزیت" ۰.۶۹ درصد کاهش یافتند.
در بازار کالا، هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" آمریکا با ۳.۷۳ درصد افزایش به ۵۴.۵ دلار و هر بشکه نفت برنت دریای شمال با ۱.۱۵ درصد افزایش به ۵۸.۵۳ دلار رسیدند.
هر اونس طلا برای تحویل فوری ۰.۲۷ درصد کاهش یافت و به ۱۴۹۶.۹۵ دلار رسید. هر اونس نقره با ۰.۰۳ درصد کاهش به ازای ۱۶.۹۶ دلار معامله شد.