پایتخت طلایی، بودن یا نبودن، مسئله این است

سایت طلا؛ پس از نامگذاری شهر اصفهان در ششمین نمایشگاه طلا و جواهر اصفهان، به نام پایتخت طلایی کشور، موضع گیری های متفاوتی در قبال این نامگذاری در صنعت طلا وجواهر صورت گرفت.

خبر را برای من بخوان
به گزارش سایت طلا، اتحادیه طلا و جواهر اصفهان و خوشه طلای این شهر در ابتکاری، همزمان با برپایی ششمین نمایشگاه طلا و جواهر اصفهان، این شهر را به عنوان پایتخت طلایی ایران معرفی کردند.

نامگذاری که واکنش برخی از فعالان این صنف را برانگیخت که در جای خود قابل توجه است:

بر اساس این گزارش محمد کشتی آرای رئیس اتحادیه کشوری طلا وجواهر درباره این نامگذاری گفت: این نامگذاری بسیار درست و بجا بوده است و شایسته ترین نامی که برای اصفهان می توان در نظر گرفت، همین عنوان پایتخت طلایی ایران است.

وی به سایت طلا گفت: 60 درصد طلای کشور در اصفهان تولید می شود و شاید تهران از نظر تنوع قوی تر باشد ولی کسی منکر این قضیه نیست که اصفهان قطب طلای کشور است.

کشتی آرای درباره موضع گیری برخی افراد درباره این نامگذاری افزود: قدمت و اهمیت اصفهان در صنعت طلای کشور بر کسی پوشیده نیست و نمی توان آن را نفی کرد و برخی از اعتراضات در این نامگذاری از سر دلسوزی نمی یاشد و به نوعی تنگ نظری است.

در همین حال احمد وفادار، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در این باره گفت: تهران هم به لحاظ مرکزیت بالاترین حجم طلای کشور را در تولید و توزیع در اختیار دارد و نمی توان فقط یک شهر را به عنوان پایتخت طلایی کشور اعلام کرد. مثلا تبریز هم میتواند با توجه به رشد صنعت طلا وجواهر در آن شهر به عنوان پایتخت طلایی کشور انتخاب شود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تهران 1500 تولیدکننده فعال و 400 بنکدار دارد و حدود 7 هزار طلا فروش، در حالی که در کل شهر اصفهان 300 واحد صنفی طلا فروش ندارد.

وفادار در گفتگو با سایت طلا اذعان داشت: اصفهان در زمینه تولید طلا وجواهر و تهیه و ساخت ماشین آلات و دستگاههای طلاسازی فعالتر است ولی در مقابل تهران هم از نظر دستگاههای ریختگی از اصفهان جلوتر میباشد و نمی توان شهری را به شهر دیگر ارجحیت داد.

علی زمرد پوش، نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان نیز در گفتگو با سایت طلا از این نامگذاری حمایت کرد و دلیل این عنوان را برای اصفهان سابقه طولانی طلاسازی در این شهر عنوان کرد.

وی اعلام کرد: قدمت ساخت طلا و نقره را در شهر اصفهان نمی توان کتمان کرد، و این شهر از روی دوراندیشی از قدیم الایام به طلا و جواهرات اهمیت خاصی نشان می داده اند.

زمردپوش اظهار داشت: با مراجعه به موزه ها و آثار باستانی، دست سازهای طلا و جواهر و یا نقره را خوب می توان که در این شهر ساخته شده و سازنده ضریح و درب های اماکن متبرکه از گذشته در اصفهان بوده است.

عباداله محمد ولی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا وجواهر درباره این موضوع به خبرنگار سایت طلا گفت: واقعیت این است که اصفهان کارهای خوبی را در صنعت طلا و جواهر تولیدکرده است، و این شهر در برندسازی پیشرو این صنعت است ولی من مخالف جداکردن یک شهر و شاخص نمودن آن هستم.

وی تاکید کرد: بهتر است که عنوان شهرها را به عنوان محوریت و پایتختی ایران در طلا و جواهر کنار بگذاریم و ایران را کشور طلایی اعلام کنیم و اصفهان را به واسطه اعلام کشور طلایی ایران مطرح و معرفی کنیم./ج