سایت خبری طلا

جزئیات المانیتور از بسته پیشنهاد فرانسه برای ایران و آمریکا

منبع: خبرگزاری تسنیم


یک رسانه آمریکایی جزئیاتی از بسته پیشنهادی فرانسه که هدف از آن میانجی‌گری میان ایران و آمریکا و تشویق دو طرف به حضور در میز مذاکره است، منتشر کرده است.


یک رسانه آمریکایی در گزارشی جزئیاتی از پیشنهاداتی را که قرار است «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه برای متقاعد کردن ایران به مذاکره به آمریکا مطرح کند منتشر کرده است. 

المانیتور نوشته ماکرون بعد از چندین هفته رایزنی با ایران و کاخ سفید قرار است در اجلاس گروه 7 که از چند روز دیگر در فرانسه آغاز می‌شود «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا را برای اعطای مشوق‌های اقتصادی محدود جهت مجاب کردن ایران به حضور در میز مذاکره با آمریکا تحت فشار قرار دهد. 

 اما ترامپ همزمان با ابراز علاقه در اظهارات علنی‌اش برای رسیدن به توافق جدید با ایران ابراز نشانه‌های اندکی مبنی بر احتمال پذیرا بودن در برابر چنین پیشنهاداتی نشان داده است. به نوشته المانیتور، ترامپ تمایلی برای نشان دادن انعطاف‌پذیری در سیاست خود موسوم به «کارزار فشار حداکثری» نشان نداده است. 

ماکرون چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «ما پیشنهادهایی برای کاستن از تحریم‌ها یا برقرار کردن یک ساز و کار جبرانی جهت کمک به ایرانی‌ها برای داشتن زندگی بهتر مطرح کرده‌ایم.»

او گفت: «باید ببینیم در ساعت‌های پیش رو پاسخ ایرانی‌ها چیست و باید ببینیم آمریکایی‌ها تا چه اندازه آماده‌اند پیش بروند.»

ماکرون در آن جلسه به جزئیات بیشتری از پیشنهادات خود اشاره نکرد، اما المانیتور به نقل از دیپلمات‌ها و کارشناسان نوشته است فرانسه به دنبال دریافت چراغ سبز از دولت ترامپ است تا در ازای راضی کردن ایران به حضور در میز مذاکره، برای برخی از خریداران نفت ایران معافیت‌هایی در دوره‌های محدود صادر کند.

یک مقام اتحادیه اروپا که به شرط عدم افشای نام با المانیتور گفت‌وگو می‌کرد این طرح را پیشنهادی برای مدت محدود، برای مذاکره بر سر موضوعات محدود و با مشوق‌های محدود توصیف کرده که هدف آن فقط محک زدن اوضاع است. او اضافه کرد که مقام‌ها معتقدند فشار به تنهایی ایران را به تسلیم وادار نخواهد کرد.

بخش دیگری از پیشنهادات فرانسه اعطای نوعی بسته جبرانی از سوی اروپا از جمله یک خط اعتباری است. المانیتور نوشته ماکرون در گفت‌وگوی تلفنی 100 دقیقه‌ای خود با رئیس‌جمهور ایران برقراری یک خط اعتباری 15 میلیارد دلاری برای ایران را مطرح کرده است.