شما دعوتید به بازدیداز نمایشگاه طلاوجواهر تبریز
-2 روز و -5 ساعت و-6 دقیقه
من می آیم فرم ثبت نام آنلاین

رییس كل بانك مركزی: مشكلی در خصوص تامین ارز نداریم

رییس كل بانك مركزی با بیان اینكه این بانك مشكلی در خصوص تامین ارز ندارد، زیرا درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفتی و غیرنفتی كشور بیش از نیاز است، ابراز امیدواری كرد مشكل نقل و انتقال ارز رفع شود.

خبر را برای من بخوان
به گزارش سایت طلا به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمود بهمنی که در جلسه روز جاری مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی مسایل اقتصادی کشور حضور یافته بود،در توضیح دو نرخی بودن ارز گفت: باید شرایط را درک کرد، امروز نرخ ارز یک هزار و 226 تومان است ، اما باید توجه داشت ارز تحت تأثیر مسائل سیاسی است ، به همین خاطر نباید بانک مرکزی را مقصر دانست ، زمانی که نرخ ارز بخاطر مسائل سیاسی نوسان پیدا می‌کند و بانک مرکزی تلاش دارد نرخ دلار در بازار را به سمت نرخ ارز مرجع سوق دهد.
وی با اشاره به وضعیت و شرایط اقتصادی کشور و تحریم ها گفت: با وجود تحریم ها رشد تولید ناخالص داخلی کشور با قیمت های ثابت در سال 1389 با احتساب نفت 5.8 و بدون در نظر گرفتن آن 6.1 درصد است.
وی اظهارداشت:این در حالی است که میانگین این رقم در دنیا 4.1 درصد بوده است و ایران با وجود تحریم ها توانسته از میانگین جهانی بیشتر باشد.
بهمنی با اشاره به وضعیت نرخ تورم سالیانه گفت:در حالی که این رقم از اسفند ماه سال 1388 روند نزولی گرفت و به 8.8 درصد رسید، اما از شهریورماه سال 1389 این رقم با روندی صعودی به 12.4 درصد رسید و در نهایت نرخ تورم در اردیبهشت ماه سال جاری به 22.2 درصد رسیده است.
رییس کل بانک مرکزی در خصوص تورم نقطه به نقطه نیز تصریح کرد:این رقم درپایان سال 1390 حدود 21.8 درصد است که البته می دانیم رقمی بالا است اما با توجه به شرایط موجود انتخاب بین بد و بدتر است.
وی با اشاره به مداخله بانک مرکزی برای کاهش تورم و جمع آوری نقدینگی در پایان سال گذشته اظهار داشت: اگر بانک مرکزی مداخله نمی کرد ، هم اکنون رشد نقدینگی 19.4 درصد نبود ، بلکه رقمی معادل 25.2 درصد بوده است .
رییس کل بانک مرکزی در خصوص تلاطم بازارسکه نیز گفت: بانک مرکزی 9 میلیون و 600 هزار قطعه سکه را پیش فروش کرد که بر همین اساس 57 هزار و 600 میلیارد ریال نقدینگی را جمع آوری کرد، ضمن آنکه پول 3.5 میلیون قطعه سکه توسط ثبت نام کنندگان بازپس گرفته و یا از ابزار های جایگزین استفاده شده است .
وی با بیان اینکه ، بانک مرکزی با ثبت نام سکه ها توانست چهارتا پنج ماه به طور مجانی از نقدینگی بازار استفاده کند، اظهار داشت: سه میلیون و 580 هزار قطعه سکه تحویل داده شده ، بیش از سه میلیون سکه از طریق ابزارها جایگزین شده و دو میلیون قطعه سکه نیز در زمان سر رسید به خریداران ارایه می شود.
رییس کل بانک مرکزی در خصوص افزایش نرخ سود سپرده های بانکی نیز گفت: با توجه به نرخ تورم باید نرخ سود سپرده ها نیز افزایش می یافت تا بتوانیم وجوه را از بازار های سفته بازی جمع آوری کنیم و بر همین اساس 113هزار و 51 میلیارد ریال نقدینگی جمع آوری شد.
بهمنی در مورد اوراق مشارکت نیز گفت: تا قبل از افزایش نرخ سود این اوراق ،تنها سه درصد از آنها به فروش رفته بود که پس از رشد نرخ سود اوراق توانستیم 44 هزار و 861 میلیارد ریال اوراق را ظرف مدت دو ماه به فروش برسانیم.
وی نرخ سود سپرده ها را تابع تورم دانست و در خصوص دلایل تورم ، اظهارداشت: رشد نقدینگی از 25.2 درصد به 19.4 درصد تقلیل یافته و البته باید در نظر گرفته که کنترل بیش از اندازه نقدینگی به تولید و اشتغال ضربه می زند.
سخنگوی شورای پول واعتبار در خصوص بدهی بانک ها به بانک مرکزی گفت: این رقم در سال1390 حدود 435هزار میلیارد ریال بوده است و هم اکنون بانک ها 267 هزار میلیارد ریال اضافه برداشت از بانک مرکزی داشته اند.
رئیس کل بانک مرکزی با ارایه گزارشی به بررسی آخرین وضعیت مالی و بانکی پرداخت و با لحاظ مهمترین دغدغه‌های سیستم بانکی برای چندمین بار اعلام کرد: تقاضا، خواهش و التماس ما از مجلس این است که با افزایش سرمایه بانک‌های دولتی موافقت کند.
بهمنی به پرداخت تسهیلات بیشتر از توان سیستم بانکی طی سال‌های اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی سیستم بانکی کمبود منابع است که تنها راهکار آن افزایش سرمایه بانک‌ها است.
وی در پایان در پاسخ به تاکید نمایندگان مجلس در خصوص ارایه تسهیلات کمتر از 10میلیون تومان با یک ضامن گفت: این امر به بانک ها ابلاغ و تاکید شده اما اگر موردی در این خصوص وجود دارد به اطلاع بانک مرکزی برای برخورد با آنها برسانید.
یاد آور می شود، بررسی مسائل اقتصادی کشور دستور کار جلسه امروز سه شنبه مجلس بود که بر اساس آن مهدی غضنفری وزیر صنعت ، معدن و تجارت و محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی و سیدشمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی برای ارائه گزارشاتی در این باره در صحن مجلس حضور یافتند.
پیش از ارائه گزارش از سوی مسئولان اقتصادی دولت ،‌ تعدادی از نمایندگان مجلس نقطه نظرهای کارشناسی خود در خصوص مسائل اقتصادی کشور را بیان و سئوالات خود درباره وضعیت اقتصادی را مطرح کردند.