دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که تحریمهای جدیدی را علیه برخی نهادهای مالی ایرانی اعلام کرده است.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا آمده است: «امروز دفتر کنترل داراییهای خارجی خزانهداری با توجه به اختیارات خود در زمینه مقابله با تأمین مالی تروریسم تصمیم گرفت بانک مرکزی ایران، صندوق توسعه ملی ایران و شرکت اعتماد تجارت پارس را تحت دستورالعمل شماره ۱۳۲۲۴ به فهرست حامیان مالی تروریسم اضافه کند.»
خزانهداری آمریکا در ادامه ضمن متهم کردن بانک مرکزی ایران به تأمین مالی سپاه قدس و حزبالله، مدعی شد که این بانک تاکنون میلیاردها دلار پول برای سپاه پاسداران فراهم کرده است.
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین مدعی شد که شرکت اعتماد تجارت پارس، برخی تراکنشهای ارزی ایران را تسهیل کرده است و صندوق توسعه ملی ایران نیز یکی از منابع تأمین مالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.
بانک مرکزی پیشتر نیز توسط وزارت خزانهداری آمریکا تحریم شده بود اما اینبار نام این بانک به فهرست تأمین مالی تروریسم اضافه شده است که مقامات آمریکایی به زعم خود امیدوارند رفع تحریم را دشوارتر کند.
تحریمهای جدید پس از آن اعلام میشود که به دنبال حمله به تاسیسات نفتی شرکت آرامکو که به کاهش ۵۰ درصدی صادرات نفت عربستان منجر شد، دونالد ترامپ - رئیسجمهور آمریکا - دستور وضع تحریمهای جدید ضدایران را صادر کرد. با وجود آنکه این حمله توسط ارتش یمن انجام شد، طرف آمریکایی در ادعاهای خود، ایران را مقصر دانسته است.
وزارت خزانهداری آمریکا با غیر قابل قبول دانستن حمله به تاسیسات نفتی شرکت آرامکو مدعی شده است که تحریمهای جدید، مکانیزم تأمین مالی سپاه قدس و حزبالله را هدف قرار داده است.
طرف آمریکایی با تأکید بر اینکه به سیاست فشار حداکثری ضد ایران ادامه خواهد داد، از قول سیگال ماندکلر - معاون مقابله با تأمین مالی تروریسم وزارت خزانهداری آمریکا - نوشته است که کشورها باید از عواقب همکاری با بانک مرکزی ایران آگاه باشند.
به گزارش ایسنا، عبدالناصر همتی - رئیس کل بانک مرکزی - نیز در واکنش به این تحریمها گفت: تحریم مجدد بانک مرکزی توسط دولت آمریکا نشان میدهد که دست آنها برای پیدا کردن اهرم فشار علیه ایران تا چه حد خالی است و موفقیتهای اخیر بانک مرکزی و ثبات بازار نشان میدهد که خوشبختانه تجارت و مبادلات مالی کشور از راههایی انجام میشود که از سوی آمریکا غیرقابل تحریم است.