ترامپ: نباید از گزینه نظامی استفاده کنیم
رئیسجمهور آمریکا با ادعای اینکه انتظار دارد تحریمها علیه ایران مؤثر واقع شود، تأکید کرد که نباید از گزینه نظامی به جای سایر گزینههای موجود استفاده کرد.
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا بعد از ظهر روز جمعه به وقت محلی در سخنانی بار دیگر تأکید کرد که مایل به استفاده گزینه نظامی علیه ایران نیست.
دونالد ترامپ در یک نشست خبری مشترک با «اسکات موریسون» نخستوزیر استرالیا در کاخ سفید مدعی شد: «ما قویترین ارتش دنیا را داریم و میتوانیم ظرف دو ثانیه تصمیم بگیریم که وارد جنگ شویم، اما دعا میکنیم که هرگز لازم نباشد که از این ارتش استفاده کنیم.»
وی افزود: «من انتظار دارم که تحریمها علیه ایران جواب بدهند. البته گزینه نظامی هم میتواند نتیجهبخش باشد اما نباید از آن استفاده کرد. پیروزی از طریق گزینه نظامی شکل بیرحمانهای از پیروزی است.»
ترامپ با اشاره به اظهارات برخی منتقدانش در آمریکا که معتقدند وی نباید در برابر ایران انعطاف به خرج دهد، گفت: «ایران کشور بزرگ و ثروتمندی است و من با خویشتنداری درباره این کشور تصمیم میگیرم. برخی این را متوجه شدهاند و برخی دیگر نیز خواهان اقدام سریع هستند.»
رئیسجمهور آمریکا شامگاه یکشنبه به وقت محلی در یک پیام توئیتری نوشته بود: «به تاسیسات عرضه نفت عربستان سعودی حمله شده است. دلایلی وجود دارد که باور کنیم مقصر را میشناسیم، بسته به تائید [اینکه عامل حملات کیست] آماده اقدام شلیک هستیم.»
با این حال، وی اکنون بار دیگر تهدید نظامی خود علیه ایران را پس گرفته است تا معلوم شود وی به دلایل مختلف سعی دارد از رویارویی نظامی با ایران اجتناب کند.
تهدید کردن ایران به اقدام نظامی و عقبنشینی فوری از آن با اتخاذ ژست بیزاری از جنگ، در دولت ترامپ امری مسبوق به سابقه است. اواخر خردادماه پس از آنکه ایران یک پهپاد آمریکایی را بر فراز آبهای سرزمینی خود سرنگون کرد، ترامپ بهسرعت در پیامی توئیتری ایران را به اقدام نظامی تهدید کرد، اما ساعاتی بعد در یک نشست خبری مسئله بهگونهای ملایمتر از تصمیمگیری در مورد نحوه برخورد با ایران طی ساعات بعد و در نشست اضطراری کاخ سفید خبر داد.
در نهایت پس از آنکه هیچ واکنشی از سوی آمریکا مشاهده نشد، ترامپ ادعا کرد که دقایقی قبل از حمله به سه پایگاه نظامی در ایران، حمله را متوقف کرده است؛ ادعایی که از سوی برخی مقامات حاضر در نشست اضطراری کاخ سفید از جمله «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا تکذیب شد.
قبل از آن نیز دولت ترامپ با اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به منطقه، تلاش کرده بود تهدید جنگ را برای ایران جدی جلوه دهد، اما وقتی نشانهای از عقبنشینی ندید به تمنای مذاکره روی آورد و شمارهای را در اختیار سفارت سوئیس (حافظ منافع آمریکا در تهران) قرار داد تا بهمنظور تماس تلفنی احتمالی به مقامات ایران تحویل داده شود؛ اقدامی که به دستمایهای برای تمسخر ترامپ تبدیل شد و مقامات ایرانی نیز قاطعانه اعلام کردند که با دولت عهدشکن ترامپ مذاکره نخواهند کرد.