بورس‌های جهانی در پایین‌ترین سطح یک ماه اخیر

داوجونز بیش از ۳۰۰ واحد سقوط کرد / دلار پایین کشیده شد

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، پس از این که داده‌ها نشان داد بخش تولید آمریکا به ضعیف‌ترین سطح خود در یک دهه اخیر افت کرده است، شاخص‌های سهام داوجونز و اس‌اندپی، با بدترین سقوط خود در یک ماه اخیر روبرو شدند.

روند معاملات روز چهارشنبه بازارهای بورس جهانی تحت تاثیر اخبار مربوط به کاهش تولیدات آمریکا قرار گرفت. سطح تولیدات آمریکا در شرایطی به کمترین میزان امسال خود رسید که پیش از آن نیز کاهش رشد اقتصادی آمریکا، نگرانی‌ها از وقوع رکود در بزرگ‌ترین اقتصاد جهانی را تشدید کرده بود.

گزارش اداره مدیریت منابع آمریکا نشان داد که در ماه سپتامبر شاخص فعالیت‌های تولیدی ۴۷.۸ واحد افت کرده است، در حالی که اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کردند این شاخص به ۵۰.۱ واحد برسد. این افت به دنبال افت شدید ماه آگوست رخ می‌دهد. رقم پایین‌تر از ۵۰ نشان‌دهنده انقباض در این بخش است.

ترامپ در توییتر خود نوشت: همانطور که من پیش‌بینی کرده بودم، جی پاول و فدرال‌رزرو به دلار اجازه دادند خیلی گران شود، به ویژه در برابر همه ارزهای دیگر! تولیدکنندگان ما تاثیرات منفی آن را متحمل می‌شوند. نرخ بهره فدرال‌رزرو خیلی بالاست، آنها بدترین دشمن خودشان هستند و اطلاع ندارند. این رقت‌انگیز است.

شاخص صنعت اس‌اندپی ۲.۴ درصد سقوط کرد، بخش‌های مواد و انرژی هم هر کدام ۲.۳ درصد سقوط کردند.

میانگین صنعتی داوجونز ۳۴۳.۷۹ واحد یا ۱.۲۸ درصد سقوط کرد و به ۲۶۵۷۳.۰۴ واحد رسید. اس‌اندپی۵۰۰ هم ۳۶.۴۹ واحد یا ۱.۲۳درصد از ارزش خود را از دست داد و در ۲۹۴۰.۲۵ واحد بسته شد. شاخص کامپوزیت نزدک هم با سقوط ۹۰.۶۵ واحدی یا ۱.۱۳ درصدی، در ۷۹۰۸.۶۹ واحد به کار خود پایان داد.

در بازار ارز، با هجوم سرمایه‌گذاران به سوی سرمایه‌های امن، نرخ برابری دلار با ین ژاپن تا ۱۰۷.۶۵ واحد پایین آمد.

این خبر همان طور که انتظارش می‌رفت باعث ریزش شاخص‌های بورسی در آسیا و آمریکا شد و در معاملات بازارهای بورس در اروپا نیز روند صعودی متوقف شد تا جایی که شاخص " فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ریزش ۰.۶۵ درصدی تا ۷۳۶۰.۳۲ واحد پایین رفت، دیگر شاخص‌های مهم بورسی در اروپا نیز نزولی بودند به گونه‌ای که شاخص " کک ۴۰" بورس پاریس با سقوط ۱.۴۱ درصدی در سطح ۵۵۹۷.۶۳ واحد بسته شد و شاخص " دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۱.۳۲ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۲۶۳.۸۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص " ایبکس ۳۵" حدود ۰.۸۵ درصد پایین رفت و به ۹۱۶۵.۹۰ واحد رسید.

تری اسپاث، استراتژیست ارشد سرمایه‌گذاری موسسه " سیرا اینوستمنت منیجمنت " گفت: برای روند معاملات در ماه اکتبر فکر می‌کنم شاهد تداوم وجود جریان کم رمق بازار خواهیم بود چرا که اخبار مثبت زیادی وجود ندارد و ریسک های زیادی در سر راه اقتصاد جهانی قرار گرفته است.

از سوی دیگر در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص " نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۴۹ درصدی تا سطح ۲۱ هزار و ۷۷۷.۷۳ واحدی پایین رفت، شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ با کاهش ۰.۱۸ درصدی به ۲۶ هزار و ۴۵.۳۴ واحد رسید. در چین شاخص " شانگهای کامپوزیت " با ریزش ۰.۹۹ درصدی در سطح ۳۸۱۴.۵۳ واحد بسته شد.

در بازار طلای سیاه، هر بشکه نفت " وست تگزاس اینتر مدیت" با ۱.۳۲ درصد افزایش به ۵۴.۳۳ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افزایش ۰.۹ درصدی به ازای ۵۹.۴۲ دلار در هر بشکه مبادله شد.

همچنین در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با کاهش ۰.۴۲ درصدی به ۱۴۸۳.۲۰ دلار رسید تا در یکی از کمترین سطوح ثبت شده دو ماه اخیر خود قرار گیرد. هر اونس نقره با کاهش ۰.۱۸ درصدی به ازای ۱۷.۲۷ دلار مبادله شد.