به گزارش سایت طلا به نقل از اسوشیتد پرس، قرار است لیو هه، معاون نخست وزیر چین در پایان این هفته برای گفتوگو با مقامات آمریکایی راهی واشنگتن شود. مذاکرات تجاری بین دو اقتصاد نخست جهان که قرار است پس از دو ماه وقفه از سر گرفته شود، جان تازهای به بورسها در آسیا و اروپا داد اما بورس آمریکا استقبال کمی از این خبر کرد. به نظر می رسد معامله گران در آمریکا بیش از هر چیز دیگری نگران وخیمشدن شاخصهای کلان اقتصاد آمریکا هستند.
جینگ یی پن، استراتژیست بازار در بانک " ای جی" گفت: با توجه به واکنش کمرمق بازارها به اخبار جنگ تجاری با وجود توافق آمریکا و چین برای از سرگیری مذاکرات، فکر میکنم بازار خیلی نسبت به نتیجه این نشست خوشبین نیست.
در وال استریت شاخصها نزولی بودند تا جایی که شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" ۰.۳۶ درصد عقبنشینی کرد و به ۲۶ هزار و ۴۷۸.۰۲ واحد رسید، شاخص " اس اند پی ۵۰۰" با ۰.۴۵ درصد کاهش تا سطح ۲۹۳۸.۷۹ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی یعنی " نزدک کامپوزیت" با ریزش ۰.۳۳ درصدی در سطح ۷۹۵۶.۲۹ واحدی بسته شد.
اکنون سرمایهگذاران انتظار دارند تا نرخ بهره در آمریکا تا پایان ماه اکتبر یک مرتبه دیگر کاش یابد. کریس راپکی، کارشناس اقتصاد مالی در بانک میتسوبیشی گفت: یک گزارش خاص به تنهایی نمیتواند حرکت بعدی فدرال رزرو در خصوص نرخ بهره را تعیین کند اما مجموع شرایط در حال حاضر به ما می گویند که اقتصاد با وجود ریسکهای متعدد از پا در نیامده است.
در دیگر مناطق جهان و در معاملات بازارهای بورس در اروپا، روند صعودی از سر گرفته شد تا جایی که شاخص " فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با افزایش ۰.۵۹ درصدی تا ۷۱۹۹.۸۸ واحد بالا رفت، دیگر شاخصهای مهم بورسی در اروپا نیز صعودی بودند به گونهای که شاخص " کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۰.۶۱ درصدی در سطح ۵۵۲۱.۶۱ واحد بسته شد و شاخص " دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۰.۷ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۹۷.۴۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص " ایبکس ۳۵" حدود ۰.۹۲ درصد بالا رفت و به ۹۰۴۴.۱۰ واحد رسید.
از سوی دیگر در معاملات بورسهای آسیا، شاخص " نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با جهش ۱.۰۱ درصدی تا سطح ۲۱ هزار و ۵۹۱.۸۵ واحدی بالا رفت، شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ با صعود ۰.۶۷ درصدی به ۲۵ هزار و ۹۹۲.۷۶ واحد رسید. در چین شاخص " شانگهای کامپوزیت " با جهش ۱.۱۲ درصدی در سطح ۳۸۵۷.۲۳ واحد بسته شد.
در بازار طلای سیاه، هر بشکه نفت " وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۳۳ درصد افزایش به ۵۳.۰۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افزایش ۰.۳۵ درصدی به ازای ۵۸.۷۰ دلار در هر بشکه مبادله شد.
همچنین در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با کاهش ۰.۵۲ درصدی به ۱۴۹۶.۶۰ دلار رسید. هر اونس نقره با کاهش ۰.۴۶ درصدی به ازای ۱۷.۴۶ دلار مبادله شد.
شاون اوزبورن، استراتژیست ارشد بازار در بانک " اسکوشیا" گفت: لحن بازارها امروز یک بار دیگر آرام شد و به نظر میرسد معامله گران منتظر مشخصتر شدن روند پیشرفت در مذاکرات هستند تا مشخص شود حصول یک توافق تا چه میزان ممکن خواهد بود.
در معاملات روز سه شنبه بازارهای ارزی جهانی، هر دلار با ۰.۱۶ درصد افزایش به ۱۰۷.۴۳ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا با ۰.۱۹ درصد کاهش به ازای ۱.۴۸۲۲ دلار مبادله شد.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، با کاهش ۰.۰۲ درصدی به ۹۸.۷۹۲ واحد رسید و از رکورد دو سال اخیر خود بیشتر فاصله گرفت.
مارک آندره فونگرن، استراتژیست بازارهای ارزی جهانی در موسسه " ماف" گفت: یک توافق تجاری بین آمریکا و چین هنوز قطعی نشده است اما پیشرفتهای کمی در روزهای اخیر به دست آمده است. سرمایهگذاران همچنین منتظر نشست ماهانه کمیته بازار باز فدرال رزرو هستند تا مشخص شود آیا نرخ بهره مجددا کاهش خواهد یافت یا خیر. حدس من این است که جروم پاول (رئیس بانک مرکزی آمریکا) و همکارانش سیاستهای محرک بیشتری را اتخاذ خواهند کرد. شاید در کوتاه مدت این مساله باعث تضعیف دلار شود.
در معاملات ارزی جهانی هم چنین ارزش هر یورو با ۰.۰۴ درصد افزایش به ۱.۰۹۷۵ دلار رسید تا ارزش یورو در برابر دلار طی این هفته ۰.۳۴ درصد افزایش یافته باشد. بر خلاف یورو، دیگر ارز مهم اروپایی یعنی پوند پس از آنکه گزارشاتی از آماده شدن دولت انگلیس برای یک خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا منتشر شد، در برابر دلار دست به عقبنشینی زد تا جایی که هر پوند با ۰.۰۱ درصد کاهش به ۱.۲۲۹۴ دلار رسید. پیشتر بوریس جانسون، نخست وزیر این کشور گفته بود انگلیس را تحت هر شرایطی از اتحادیه اروپا در سی و یکم اکتبر خارج خواهد کرد. مجلس این کشور شدیدا با خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا مخالف است و لایحهای را در این خصوص برای الزام دولت به حصول توافق با اتحادیه اروپا پیش از ترک این اتحادیه تصویب کرده و به تایید ملکه رسانده است. هر فرانک نیز به ازای ۱.۰۰۴۵ دلار مبادله شد.
ارزش دلار آمریکا در برابر همتای کانادایی کاهش و در برابر همتای سنگاپوری افزایش یافت تا جایی که هر دلار آمریکا به ترتیب به ازای ۱.۳۲۹۴ و ۱.۳۸۰۴ دلار کانادا و سنگاپور معامله شد.