اقتصاد جهان در ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده با خطر بالای رکود روبروست

رئیس بانک جهانی از احتمال کاهش مجدد رشد اقتصادی جهان خبر داد.اقتصاددان ارشد موسسه تحقیقاتی مودیز آنالیتیکس نیز گفت ریسک بسیار بالایی وجود دارد که اقتصاد جهان در آینده نزدیک وارد رکود شود.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا دیوید مالپاس، رئیس بانک جهانی ضمن اشاره به افزایش نااطمینانی در سطح جهانی، تشدید اختلافات تجاری بین اقتصادهای بزرگ و کاهش جریانات سرمایه‌ای گفت که روند توسعه اقتصادی جهان تا پایان امسال احتمالا باز هم کاهش خواهد یافت. وی بار دیگر از چین و آمریکا خواست تا به اختلافات خود بر سر مسائل تجاری خاتمه دهند.

مالپاس که پس از شرکت در نشست مشترک صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در شهر واشنگتن بین خبرنگاران حاضر شده بود گفت: وقتی امروز به داده‌های اقتصادی نگاه می‌کنیم به این نتیجه می‌رسیم که احتمالا باید شاهد کاهش رشد بیشتری در مقایسه با چشم انداز رشد در ماه ژوئن باشیم.

اظهارات رئیس بانک جهانی در شرایطی مطرح می‌شود که این بانک در گزارش بازبینی شده خود از وضعیت اقتصادی جهان که هفته گذشته منتشر شد، پیش بینی خود از متوسط رشد اقتصادی جهان را با ۰.۳ درصد کاهش نسبت به پیش‌بینی قبلی، به ۲.۶ درصد تقلیل داد که کمترین رشد اقتصادی جهان از سال ۲۰۱۶ محسوب می شود.

مالپاس که فوریه سال گذشته توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای تصدی این سمت پیشنهاد شد، از جمله مخالفان رویکرد چین در عرصه تجاری و طرفدار تعریف مجددی از نظم نوین اقتصادی در سطح جهان است. وی ماه آوریل امسال به ریاست بانک جهانی رسید و دوره وی پنج ساله خواهد بود.

البته تنها رئیس بانک جهانی نسبت به اوضاع اقتصادی جهان نگران نیست. صندوق بین‌المللی پول نیز این هفته با انتشار گزارشی پیش‌بینی کرده بود متوسط رشد اقتصادی کشورهای جهان در سال جاری به ۳.۳ درصد برسد که ۰.۶ درصد کمتر از پیش‌بینی قبلی و ضعیف ترین رشد اقتصادی از زمان رکود بزرگ سال ۲۰۰۹ است.

از طرفی طبق گفته مارک زندی اقتصاددان ارشد موسسه تحقیقاتی مودیز آنالیتیکس، ریسک بسیار بالایی وجود دارد که اقتصاد جهان در آینده نزدیک وارد رکود شود. سیاست‌گذاران به احتمال زیاد نمی‌توانند این روند را متوقف کنند.

زندی گفت:« حتی اگر 12 تا 18 ماه آینده رکود نداشته باشیم، واضح است که اقتصاد بسیار ضعیف تر خواهد بود».

این اقتصاددان گفت عوامل بسیاری وجود دارد که می تواند به دوری از کند شدن فعالیت‌های اقتصادی کمک کند. یکی از این عوامل عدم تشدید جنگ تجاری با چین توسط دونالد ترامپ است. حل مسئله برگزیت و ادامه تحریک مالی بانک‌های مرکزی از دیگر عوامل کمک کننده است.

وی در مورد خطر رکود اقتصاد جهان گفت:« به نظر من این خطر بالاست، بسیار بالاست».

این هشدارهای زندی در شرایطی داده می‌شود که صندوق بین‌المللی پول دورنمای رشد اقتصاد جهان را پایین آورده است.

صندوق بین‌المللی پول در گزارش دورنمای اقتصاد جهان اعلام کرد اقتصاد جهان از زمان پایان بحران مالی با کند ترین سرعت در حال رشد است. این صندوق رشد تولید ناخالص داخلی جهان را برای سال جاری میلادی سه درصد پیش بینی کرد که از پیش بینی قبلی 3.2 درصد ماه جولای پایین تر است و نسبت به دوسال قبل شدیدا کاهش یافته است.

زندی موافق است که دولت ها باید هزینه هایشان را برای حمایت از اقتصاد افزایش دهند و اشاره کرد اکثر اقتصاد های بزرگ دنیا این مسیر را طی نمی کنند.