به گزارش سایت طلا به نقل از ایسنا، سید عباس موسوی صبح روز دوشنبه در نشست خود با خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع FATF و نشستی که چندی پیش در پاریس در این زمینه برگزار شد و مواضعی که در آن در ارتباط با روند پیوستن ایران به این موضوع اتخاذ شد، گفت: موضوع FATF در ایران علیرغم روشنگریهایی که ما (وزارت خارجه) و نهادهای مسئول انجام دادند خوب جا نیفتاده است و یا ارادهای برای حل آن نیست.
این دیپلمات کشورمان اظهار کرد: وزارت خارجه در این ارتباط صرفا دیده بان است و مسائل را منتقل میکند و متصدی اصلی این کار بانک مرکزی و وزارت اقتصاد است.
وی با بیان این که وزارت خارجه نظر خود را در مورد FATF و لوایح مرتبط با آن اعلام کرده است اظهار کرد: برخی از منتقدین نگرانیهایی را نسبت به این لوایح مطرح میکنند که ما خیلی از این انتقادها را از روی آگاهی نمیدانیم و مسموع نیست.
موسوی در این ارتباط افزود: برخی از بانکهایی که تحریم نیستند مقرراتی مربوط به این موضوع را اجرا میکنند و در این روند فعال هستند.
وی افزود: برخی از دوستان منتقد میگویند پیوستن ایران به این موضوع خود تحریمی است. ولی ما معتقدیم که با عدم پیوستن به این کنوانسیون که به نوعی لازم الاجرا است ما خودمان را تحریم میکنیم و دست به خود تحریمی میزنیم.
وی با اشاره به این که در نشست پاریس مهلتی دوباره به ایران برای پیوستن به این روند داده شده است، اظهار کرد: این مهلت با توجه به تلاشهای دوستان ما در آن نشست داده شد و در آن نشست دوستان اقداماتی را که دولت و مجلس ایران در این ارتباط انجام دادهاند را تشریح کردهاند و اراده ایران در این راستا را تبیین کردهاند.
وی ادامه داد: امیدواریم که مجمع به این جمع بندی برسد که واقعا بدون هیچ پیش داوری مصلحت نظام، کشور و مراودات بانکی و مالی کشور در این زمینه چیست.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار کیهان مبنی بر این که آقای ظریف در نشست خود با فعالان فضای مجازی گفتند که وزارت خارجه مسئول سیاست خارجی کشور است ولی کسانی این وزارت خانه را به مسائل سیاست داخلی کشور وارد میکنند و حال سوال این است که چه کسانی این کار را انجام میدهند گفت: نگاهی به تیتر روزنامه کیهان در روزهای گذشته و زمانی که مذاکرات در حال انجام بود بیندازید آن موقع جواب خود را دریافت میکنید.
این دیپلمات کشورمان همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار آناتولی مبنی بر تلاش آمریکا جهت تحریم یک بانک ترکیهای به بهانه دور زدن تحریمهای ایران اظهار کرد: تحریمهای آمریکا تحریمهای بی فایده و بی اساس و بدون پشتوانه حقوقی است. اقداماتی که آمریکاییها د راین زمینه انجام می دهند هیچ پشتوانه بینالمللی ندارند و برخلاف تجارت آزاد است.
وی افزود: امیدواریم جهانیان متوجه آثار سو و مضر این گونه اقدامات یک جانبه گرایانه هر چه زودتر شوند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد اظهارات اخیر مقامات بحرینی مبنی بر این که ایران تلاش داشته سلاحهای زیادی را به بحرین برای اقدامات خرابکارانه ارسال کند تصریح کرد: گویا بحرینیها خوابشان نمیبرد اگر هر از گاهی اتهامات این چینی به ایران نزنند. در واقع آنها میخواهند هر چند وقت یکبار تنهای به برزگان بزنند تا سری در سرها در آورند.
سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر این که اظهارات مقامات بحرینی در این زمینه قابل تایید نیست و ما آن را رد میکنیم خطاب به آنها گفت: مقامات بحرینی باید مشکلات امنیتی خود را در داخل این کشور حل کنند و این اتهام زنیها به کشورهایی چون ایران راهکار حل مشکلات آنها نیست.
وی با اشاره به طرحهای ایران جهت ایجاد صلح و امنیت در منطقه و رفع سوءتفاهمهای احتمالی بین ایران و کشورهای این منطقه تاکید کرد: ایران به دنبال گفت و گو با کشورهای منطقه از جمله بحرین است و طرحهایی که در این زمینه ارائه کرده شامل کشورهای منطقه از جمله بحرین نیز میشود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین با اشاره به حضور ظریف و رئیس جمهور در اجلاس جنبش نم ( جنبش عدم تعهد) که قرار است در کشور آذربایجان برگزار شود گفت: ایران به عنوان یکی از اعضای موثر این جنبش همواره در جلسات این جنبش حضور داشته و ما خوشحال هستیم که اجلاس نم در این دوره در کشور همسایه ما آذربایجان برگزار میشود.
موسوی تصریح کرد: هیئت ایرانی در جریان این سفر علاوه بر شرکت در این نشست با تعدادی از مقامات ارشد شرکت کننده در اجلاس نم از جمله مقامات آذربایجان به عنوان میزبان این اجلاس دیدار و گفتوگو میکند و در این دیدارها مسائل دو جانبه، منطقهای و بین المللی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با وضعیت بد جسمانی و روحی مسعود سلیمانی تبعه ایرانی بازداشت شده در آمریکا به اتهام دور زدن تحریمهای یک جانبه دولت واشنگتن علیه تهران گفت: ما دسترسی کنسولی به آقای سلیمانی نداریم البته مطمئن هستیم که ایشان در وضعیت بدی هستند. ما پیغامهای زیاد به طرفهای آمریکایی دادیم که باید شرایط عادی برایشان فراهم کنند تلاشها برای آزادی ایشان ادامه دارد و امیدواریم به زودی به نتیجه برسد.
موسوی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر بازدید سفیر ایران در افغانستان از کمیسیون مستقل انتخابات در افغانستان و حمایت وی از پیروزی یک گروه خاص در انتخابات این کشور تصریح کرد: ایران از افغانستان یکپارچه و دولت مستقر قانونی افغانستان حمایت میکند و هیچ گونه جهت گیری نسبت به هیچ گروهی ندارد.
وی افزود: ما معتقدیم که تمامی گروههای سیاسی افغانستان باید در امور افغانستان و تحقق صلح در این کشور سهیم باشند و راه حل این موضوع انجام مذاکره و گفتوگو بین گروههای افغانستانی بدون دخالت خارجی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که به تازگی روح الله زم مدیر کانال آمد نیوز بازداشت شده و اعلام شده که او با نهادهای امنیتی فرانسه در ارتباط بوده و از سوی دولت این کشور مورد حمایت قرار گرفته است با توجه به این موضوع آیا ایران نمیخواهد در این ارتباط به دولت فرانسه تذکری بدهد و اعتراض خود را نسبت به این موضوع اعلام کند خطاب به خبرنگار سوال کننده گفت: اجازه بدهید که ابعاد این موضوع در روزهای آینده هر چه بیشتر مشخص شود و ما در آن موقع موضع دقیقتری بگیریم.
وی ادامه داد: دستگیری یک عنصر ضد امنیت ملی اقدامی به جا بوده است صراحتا ایشان به همکاری با سازمانهای جاسوسی و جنایت کار اذعان کرده است و اسنادی وجود دارد که او با این سازمانها مرتبط بوده است. او عنصری ضد امنیت ملی و خرابکار است چنان که مشاهده کردیم چگونه در سال 1396 تشویق به آشوب میکرد و از مردم دعوت می کرد که دست به اقدامات تخریبی بزنند.
وی ادامه داد: فرانسویها در مورد این شخص و دستگیری او یک موضع اولیه گرفتند ولی اجازه بدهید نیروهای امنیتی ما تمام زوایای این موضوع را باز کنند تا جنبههای مختلف این موضوع روشن شود و ما سپس موضع دقیقتری بگیریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با حمله ترکیه به شمال سوریه که منجر به کشته و آواره شدن تعدادی از غیر نظامیان از جمله افراد کرد در آن منطقه شده است گفت: ما مواضع خود را در این مسئله اعلام کردیم و پیگیر این هستیم که مواضع ما در این زمینه محقق شود. ما راه حل مشکلات در منطقه را لشکرکشی نمیدانیم. تاکید داریم که باید اختلافات از راه مسالمت آمیز حل شود ما دولتهای ترکیه و سوریه را تشویق کردیم که با یکدیگر نشست داشته باشد.
موسوی به توافق آدانا( توافق ترکیه و سوریه ) اشاره کرد و گفت: ما فکر میکنیم توجه به این توافق یکی از راهکارهای مهم برای حل مسائل پیش آمده است.
موسوی تاکید کرد: از نظر ایران خویشتنداری پایه اول رسیدن به هر نوع توافقی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که در برخی از اخبار گفته شده که تعدادی ایرانی در جریان اعتراضات اخیر عراق کشته شدهاند گفت: من در این زمینه گزارش رسمی دریافت نکردم. متاسفانه در ایام اربعین حدود 104 نفر از هم وطنانمان که برای زیارت به عراق رفته بودند بر اثر حوادث گوناگون از جمله تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادهاند ولی این که در حوادث گذشته عراق قبل از اربعین چنین اتفاقی افتاده باشد ما گزارشی در این زمینه دریافت نکردهایم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که برخی از منابع خبری به نقل از مقامات هلند مدعی شدهاند که ایران دست به اقدامات خرابکارنه در این کشور زده و در کشته شدن دو نفر از شهروندان این کشور دخالت داشته است، خاطر نشان کرد: ما گزارش های رسمی در این زمینه دریافت نکردهایم برخی از گزارشهایی که شما به آنها استناد میکنید گزارشهای رسانهای است ولی آن چه که برای ما در مورد مسائل مهم است گزارشهای رسمی است که ما گزارش رسمی نیز در این زمینه دریافت نکردهایم.
وی ادامه داد: متاسفانه دولت هلند هر از چندگاهی براساس برخی از سوءتفاهمها و توهمها اظهاراتی این گونه مطرح میکند ولی تاکنون نتوانستهاند شواهد و مدارکی برای اظهارات و ادعاهای خود مطرح کنند. از نظر ما این گونه سخنان سندیت ندارند ضمن این که همانطور که گفتم در این زمینه ما گزارش رسمی نیز دریافت نکردهایم.
این دیپلمات کشورمان در پاسخ به این سوال که آقای ظریف چندی پیش در مجلس مطرح کردهاند که سه شهروند ایرانی که به خاطر اتهامات واهی دور زدن تحریمهای آمریکا در زندان به سر میبرند آزاد شدهاند حال سوال این است که اسم دو نفر از این افرادی که آزاد شدهاند اعلام ولی نفر سوم چه کسی است گفت: اجازه بدهید تلاشهایی که در این زمینه در حال انجام است به ثمر برسد سپس در این زمینه اطلاع رسانی میکنیم.
موسوی خاطر نشان کرد: از نظر ما ماهیت این گونه اقدامات آمریکا علیه شهروندان ایرانی آدم ربایی است و این گونه رفتارها غیر قابل تایید است. آمریکایی ها و برخی از کشورها به خاطر فشارهای دولت واشنگتن شهروندان ایرانی را به اتهامی دستگیر میکنند که هیچ مبنای قانونی ندارد.
وی ادامه داد: ما همواره از طریق مجاری مختلف پیگیر سرنوشت این شهروندان هستیم و خواستار آزادی بی قید و شرط آن شدهایم. آنها بعضا صبحت از زندانیان امنیتیشان در ایران میکند در حالی که این افراد متهم نیستند بلکه محکوم هستند و در ارتباط با اقدامات آنها اسناد و مدارک وجود دارد و به نظر ما این دو با هم ارتباطی ندارند البته ایران همواره تلاش کرده که اگر راه حل قانونی و حقوقی وجود داشته باشد از دید مسائل بشر دوستانه به این افراد کمک کند.
موسوی ادامه داد: ما خواهان آزادی شهروندانمان هستیم که به جرم دور زدن تحریمهای آمریکا دستگیر شدهاند و امیدواریم که این موضوع هر چه زودتر محقق شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد دیپلماسی آب بین ایران و ترکیه و این که گفته میشود ترکیه به زودی از سد ایلیسو بهره برداری میکند و این موضوع اثرات زیست محیطی مخربی برای ایران و برخی از کشورهای منطقه به همراه خواهد داشت گفت: ما تلاش داریم که موضوع دیپلماسی آب بین ایران و ترکیه را با مکانیزم دوستانه و گفت و گو بین دو کشور حل و فصل کنیم. دولت ترکیه در گفت و گوها با ایران در این زمینه مشارکت داشته است این گفت و گوها ادامه دارد ایران در جریان این گفتوگوها مضرات این اقدام و اثرات محیط زیستی این موضوع را گوشزد کرده است و ما امیدواریم گفتوگوهایی که بین طرفین در این زمینه در جریان است به نتیجه برسد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در بخشی دیگر از صحبتهای خود در این نشست با اشاره به برگزاری باشکوه راهپیمایی اربعین حسینی گفت: این راهپیمایی عظمت اسلام و برادری و اخوت بین دو ملت ایران و عراق را نشان داد ما از میزبانی شایسته دولت و ملت عراق در این زمینه تشکر میکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به طرح صلح هرمز (Hope) که از سوی رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای ایجاد صلح و امنیت در منطقه مطرح شده است گفت: این طرح را به سران کشورهای ذیربط ارسال کردیم و امیدواریم آنها در راستای تحقق امنیت در منطقه هر چه زودتر به این طرح بپیوندند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین حمله به نفتکش ایرانی در دریای سرخ را که چندی پیش صورت گرفت اقدامی خصمانه توصیف کرد و گفت: بررسیها در مورد این اقدام و جزئیات مرتبط با آن ادامه دارد فکر میکنیم که این موضوع پشتوانه دولتی داشته است.
موسوی اعلام کرد: گزارشی در مورد جزئیات این موضوع از سوی ایران به شورای امنیت و سازمان ملل متحد داده شده است.
وی همچنین به رفت و آمدهای دیپلماتیک در چند روز اخیر به ایران اشاره کرد و گفت: این رفت و آمدها ادامه دارد. چنان که قرار است فرستاده ویژه دولت چین به زودی به تهران سفر کند.
وی همچنین گفت: در ادامه این رفت و آمدهای دیپلماتیک آقای رئیس جمهور و وزیر امور خارجه برای شرکت در اجلاس نم که در آذربایجان برگزار میشود به باکو سفر خواهند کرد.
موسوی در مورد خبر منتشر شده از سوی یکی از نمایندگان مجلس مبنی براین که که امارات حدود۷۵۰ میلیون دلار از پولهای بلوکه شده ایران را آزاد کرده است گفت: تحرکات جدید در مناسبات ایران و امارات را تایید میکنم ولی این مبلغ که فرمودید را نمیتوانم تایید کنم و اطلاع ویژه ای از این موضوع ندارم.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تلاشهای ایران برای آزاد کردن ایرانیانی که به اتهام واهی دور زدن تحریمهای یک جانبه دولت واشنگتن علیه ایران توسط آمریکا و یا دولت های دیگر به درخواست دولت آمریکا بازداشت شده اند گفت : تلاش های دیپلماتیک و حقوقی ایران برای آزاد کردن این افراد ادامه داد و ما حتی لیستی را برای مبادله ارائه کردیم و اسامی را دادیم که آنها بایستی آزاد شوند.
وی تصریح کرد : امیدواریم تلاشها در این زمینه به زودی به نتیجه برسد .
این خبر تکمیل میشود.