اوپک بر این باور است که افزایش تولید شیل آمریکا و سایر رقبا طی سال های آینده موجب خواهد شد تا سهم این سازمان در بازار انرژی با کاهش روبرو شود.
اوپک در گزارش چشم انداز جهانی نفت 2019 پیش بینی کرده است که تولید سازمان تا سال 2024 به کمتر از 32.8 میلیون بشکه در روز برسد. این رقم در سال 2019 میلادی به 35 میلیون بشکه در روز می رسد.
افزایش فعالیت طرفداران محیط زیست در غرب و گسترش استفاده از سوخت های جایگزین ، نگرانی های زیادی را درباره آینده تقاضای جهانی نفت ایجاد کرده است.
اوپک و سایر کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت از جمله روسیه طی ماه های گذشته بر اساس توافق صورت گرفته تولید خود را کاهش داده اند تا از بازار حمایت کنند. افزایش قیمت نفت موجب رشد تولید کشورهای غیر اوپک شده است.
تولید نفت آمریکا در پی انقلاب شیل به سرعت رو به افزایش است و این مساله اوپک را با یک چالش اساسی روبرو کرده است. تحریمهای آمریکا علیه ایران و ونزوئلا نیز تاثیر زیادی بر افت تولید اوپک داشته است.
اوپک پیش بینی کرده است که تولید نفت آمریکا تا 2024 میلادی به 16.9 میلیون بشکه خواهد رسید، این رقم امسال به 12 میلیون بشکه رسیده است. پیش بینی نشان می دهد تولید آمریکا تا 2029 میلادی به اوج خود یعنی 17.4 میلیون بشکه خواهد رسید.
اوپک پیش بینی کرده است که تقاضای جهانی نفت تا سال 2023 میلادی به کمتر از 103.9 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. این رقم در گزارش سال قبل 104.5 میلیون بشکه اعلام شده بود.
تقاضای نفت تا سال 2040 میلادی نیز به 110.6 میلیون بشکه می رسد. به نظر می رسد رشد چشمگیر تولید و استفاده از خودروهای برقی در کشورهای صنعتی و نوظهور می تواند تاثیر مهمی بر کاهش تقاضای نفت داشته باشد.
پیش بینی می شود تا 2040 میلادی بیش از نیمی از خودروها در کشورهای صنعتی و توسعه یافته را خودروهای برقی تشکیل خواهد داد و این رقم در چین حدود 25 درصد خواهد بود. از نظر جهانی نیز 26 درصد خودروها تا 2040 میلادی برقی خواهد بود.
انتهای پیام /